0 seconds of 6 minutes, 26 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
06:26
06:26
 

صالح: طالبان تحقیقات درباره نفوذ داعش در میان زندانیان پیشین بگرام را آغاز کرده‌اند

طالبان داعش را تهدیدی جدی برای «امارت اسلامی» می‌دانند و به همین دلیل بر مبارزه با این گروه تاکید می‌کنند

امرالله صالح، معاون ریاست‌جمهوری پیشین افغانستان، پنجشنبه ۱۴ دی (۴ ژانویه) گفت اداره استخبارات (اطلاعات) طالبان تحقیقات در مورد زندانیان پیشین این گروه را که به همراه جنگجویان داعش در زندان بگرام بودند، آغاز کرده‌ است .  

او در رسانه اجتماعی اکس نوشت طالبان نگران‌اند که نیروهای آن‌ها در زندان به داعش محلق شده باشند و به همین دلیل این تحقیقات را آغاز کرده‌اند.  

او نوشت: «اداره استخبارات طالبان معتقد است که شمار قابل‌توجهی از زندانیان این گروه فریب شاخه خراسان دولت اسلامی را خورده‌اند و اینک اعتقاد بر این است که این جنگجویان به همکاران بالقوه و فعال داعش تبدیل شده‌اند.» 

صالح افزود که اسناد مرتبط با تحقیقات اداره استخبارات طالبان را به‌دست آورده است.  

او با اشاره به ادعای ثناءالله مشهور به «شهاب المهاجر»، رهبر پیشین شاخه خراسان دولت اسلامی که گفته بود هزاران نفر همکار در داخل طالبان دارد، نوشت ادعای شهاب المهاجر و تحقیقات طالبان در مورد زندانیان پیشین بگرام این تصور را شکل می‌دهد که «ممکن است چیزی در این بین درست باشد». 

او گفت این خبر «خوبی» برای لابی‌ها و عاملان توافق دوحه نیست. امرالله صالح از منتقدان اصلی توافقنامه دوحه بود و امضای آن را یکی از عوامل سقوط حکومت این کشور می‌داند. 

آمریکا و طالبان در ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ توافق دوحه را امضا کردند و بر اساس این توافقنامه، واشنگتن به دو دهه حضور نظامی خود در افغانستان پایان داد. طالبان در این توافقنامه تعهد کرده بودند که ارتباط خود را با گروه‌های تروریستی قطع می‌کنند و اجازه نمی‌دهند از خاک افغانستان برای حمله علیه کشورهای دیگر استفاده شود.  

براساس توافقنامه دوحه، به‌منظور تسریع روند گفت‌‍وگوهای بین‌الافغانی، زندانی‌های طالبان از زندان بگرام آزاد شدند، اما با رهایی این زندانیان، جنگ در افغانستان شعله‌ور شد و این زندانیان به میدان‌های نبرد بازگشتند.  

حکومت افغانستان در اوت ۲۰۲۱ سقوط کرد و از آن زمان تاکنون شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) به راه‌اندازی حمله‌هایی علیه غیرنظامیان، فرماندهان و نیروهای طالبان اقدام کرده است. طالبان مدعی شده‌اند که ضربات سنگینی به داعش وارد کرده‌اند، اما این گروه همچنان در افغانستان فعال است و هر‌از‌گاهی به طالبان حمله می‌کند.  

طالبان داعش را یک تهدید جدی برای «امارت اسلامی» می‌دانند و به همین دلیل بر مبارزه با این گروه تاکید می‌کنند. رهبری طالبان نگران جلب و جذب داعش از میان فرماندهان و نیروهای تندرو این گروه است.