«ریاض در اکسپو ۲۰۳۰ از کشورهای جهان با رنسانس در نوآوری دیجیتال استقبال خواهد کرد»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عربستان سعودی: نمایشگاه جهانی ۲۰۳۰ پلی برای اتصال جهان از طریق علم، نوآوری و فرهنگ خواهد بود

موضوع اکسپو ۲۰۳۰ ریاض «عصر تغییر: با هم برای فردای آینده‌نگر» است‌ــ Riyadh_Expo2030

عبدالله السوها، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عربستان سعودی، درباره میزبانی ریاض از اکسپو ۲۰۳۰ گفت که تعهد این پادشاهی به برگزاری نمایشگاه جهانی اکسپو نشان‌دهنده تمایل این کشور به رهبری تلاش‌های جهانی به منظور توانمندسازی مردم، محافظت از کره زمین و کمک به ترسیم افق‌های جدید است.

به گزارش عرب نیوز، السوها افزود: «اکسپو ۲۰۳۰ در سایه حمایت کامل پادشاه و ولیعهد عربستان سعودی که در رشد و شکوفایی این کشور نقش مهمی داشته‌اند، چون پلی برای اتصال جهان از طریق علم، نوآوری و فرهنگ عمل خواهد کرد.»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عربستان سعودی گفت: «میزبانی ریاض از این رویداد مهم نتیجه حمایت ولیعهد عربستان سعودی از این اقدام است تا این پادشاهی را در کانون توجه جهانیان قرار دهد و به عنوان یک پلتفرم منحصربه‌فرد عمل کند که افق‌هایی را رو به آینده می‌گشاید و از جهان استقبال می‌کند.»

او در ادامه اظهاراتش، با تاکید بر اینکه ریاض قصد دارد با برگزاری اکسپو ۲۰۳۰ «رنسانس نوآوری دیجیتال، فناوری و فرهنگ» ایجاد کند، افزود: «ابتکارات پادشاهی در زمینه‌های مختلف از جمله فناوری، نوآوری، دانش فضا و همچنین محیط زیست ریاض را برای کمک به دستیابی به آینده‌ای بهتر برای همه در موقعیتی پیشگام قرار داده است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او بر اهمیت ارتباطات و همکاری بین‌المللی در تلاش‌ برای یافتن راه‌حل‌هایی برای چالش‌های جهانی به‌ویژه چالش‌های مرتبط با توسعه پایدار تاکید کرد و افزود: «هدف اکسپو ریاض ۲۰۳۰ رسیدگی همه‌جانبه به مسائل کنونی جهان است.»

السوها به نقش رهبری عربستان سعودی در زمینه هوش مصنوعی از طریق تاسیس اولین شتاب‌دهنده هوش مصنوعی مولد منطقه اشاره کرد و ادامه داد: «امروز، ما این فرصت را داریم که پایه‌های اقتصاد جهانی‌ آینده‌مان را بنا کنیم؛ زیرا وارد عصر هوش مصنوعی مولد می‌شویم. به همین منظور پادشاهی با اتخاذ رویکردی مبتنی بر اکوسیستم، جایگاهش را در میان کشورهای گروه ۲۰ متمایز کرده است.»

این وزیر عربستان سعودی خاطرنشان کرد که در سال گذشته  چندین دستاورد دیجیتالی مهم این پادشاهی به رسمیت شناخته شد. به عنوان مثال، بر اساس گزارش اتحادیه بین‌المللی مخابرات با عنوان «چشم‌انداز تنظیم مقررات دیجیتال جهانی ۲۰۲۳»، ریاض در شاخص پیشرفت بانک جهانی رتبه سوم را کسب کرد و از نظر آمادگی برای اجرای مقررات دیجیتال در رتبه چهارم جهان قرار گرفت.

اکسپو ریاض ۲۰۳۰ قرار است از اول اکتبر ۲۰۳۰ تا ۳۱ مارس ۲۰۳۱، با موضوع «عصر تغییر: با هم برای فردای آینده‌نگر»، برگزار شود.

شهرهای بوسان کره جنوبی و رم ایتالیا نیز برای میزبانی اکسپو ۲۰۳۰ اعلام آمادگی کرده‌ بودند اما در نهایت در ماه نوامبر، عربستان سعودی میزبان نهایی این رویداد تعیین شد.

نمایشگاه اکسپو ۲۰۳۰ قرار است در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی ملک سلمان که در حال حاضر در دست توسعه است، برگزار شود. علاوه بر پروازهای فراوان، بازدیدکنندگان می‌توانند با استفاده از شبکه مترو ریاض که از تمام نقاط این شهر می‌گذرد، در عرض چند دقیقه به محل نمایشگاه برسند.

به گفته مجریان این رویداد، محوطه در نظر گرفته‌شده برای نمایشگاه جهانی ۲۰۳۰، از منابع انرژی پاک متکی بر انرژی خورشیدی بهره می‌برد و عربستان سعودی در حال توسعه استانداردهای بالایی برای بهره‌وری از منابع پاک، حذف ضایعات مواد غذایی و اطمینان از مدیریت در موضوع بازیافت است.

به گفته تیم طراحی، طرح این نمایشگاه منعکس‌کننده سبک باستانی، تاریخی، فرهنگی و طبیعی شهر ریاض و همچنین نشان‌دهنده نگرانی مشترک عربستان سعودی و سایر کشورهای جهان در مورد تغییرات اقلیمی است.

خالد الفالح، وزیر سرمایه‌گذاری‌های عربستان سعودی، اعلام کرد که پادشاهی سعودی ۷.۸ میلیارد دلار به میزبانی اکسپو ۲۰۳۰ اختصاص داده است.

طراحان برگزاری این نمایشگاه اعلام کرده‌اند که علاوه بر امکان بازدید حضوری میلیون‌ها نفر از این فضا، قصد دارند از طریق امکاناتی مانند متاورس، فرصت بازدید مجازی از اکسپو ۲۰۳۰ را برای بیش از یک میلیارد نفر فراهم کنند.

بیشتر از جهان