ادامه بازداشت زنان به دست طالبان؛ واکنش رهبران سیاسی و سازمان‌های حقوق بشری

سخنگوی طالبان: این اقدام «برای تنبیه زنان بی‌حجاب» انجام می‌شود

عبدالرب رسول سیاف، اقدام طالبان علیه زنان را مخالف شریعت اسلامی خواند - رسانه‌های اجتماعی

در ادامه بازداشت‌های گسترده زنان و دختران به اتهام رعایت نکردن حجاب شرعی به دست طالبان، یک نهاد حقوق بشری این اقدام طالبان را «آدم‌ربایی» و «عمل تروریستی» خواند و از دادگاه کیفری بین‌المللی خواست تا در این باره تحقیق کند و مقام‌های طالبان را به دادگاه بیاورد.

«اتحاد فعالان حقوق بشر» در نامه‌ای اظهار داشت: «بازداشت کار حکومت‌ها و نهادهای قانونی است». این سازمان گفت از آنجایی که حکومت طالبان هنوز فاقد مشروعیت ملی و بین‌المللی است، اقدام این گروه «آدم‌ربایی و گروگان‌گیری» شناخته می‌شود.

این سازمان همچنین گفت که آدم‌ربایی بر اساس قوانین بین‌المللی، یک اقدام تروریستی است و این عمل تروریستی طالبان مصداق عینی آپارتاید جنسیتی در افغانستان است.

اتحاد فعالان حقوق بشر در این نامه از دادگاه کیفری بین‌المللی خواست که در زمینه آپارتاید جنسیتی در افغانستان تحقیق کند و عاملان آن را به دادگاه بکشاند.

با وجود واکنش‌های گسترده از طرف سیاستمداران افغان و خارجی و نیز فعالان اجتماعی و حقوق بشری، بازداشت زنان و دختران در افغانستان به دست طالبان به اتهام «بدحجابی» که از حدود ۱۰ روز پیش به این سو آغاز شده است، همچنان ادامه دارد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

گزارش‌ها نشان می‌دهد که طالبان در شامگاه روز دوشنبه ۱۸ دی‌ماه نیز شماری از زنان را در منطقه خیرخانه و دشت برچی، در شمال و غرب کابل، بازداشت کردند.

طالبان این اقدام را تلاش برای اجرای احکام شریعت اسلامی می‌نامند و بازداشت زنان را تایید می‌کنند. در آخرین مورد، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، به رسانه‌های داخلی افغانستان گفت که این اقدام «برای تنبیه زنان بی‌حجاب» انجام می‌شود.

بر اساس گزارش‌ها، طالبان حتی زنان را در کابل به‌دلیل پوشیدن کفش کتونی (کرمچ) و شلوار جین، با وجود داشتن لباس بلند و روسری، بازداشت کرده‌اند.

این اقدام طالبان واکنش‌های شدید مقام‌ها و رهبران سیاسی پیشین افغانستان را برانگیخت. طی ۱۰ روز گذشته، جبهه‌های ضدطالبان، شورای مقاومت برای نجات افغانستان، نمایندگی‌های افغانستان در سازمان ملل و سیاستمداران مستقل اهل افغانستان با انتشار بیانیه‌هایی، این اقدام طالبان را محکوم کرده و آن را «بی‌حرمتی» به زنان افغانستان خواندند.

در آخرین مورد، عبدالرب رسول سیاف، یکی از رهبران جهادی پیشین افغانستان، روز سه‌شنبه در پیامی در رسانه اجتماعی اکس، این اقدام طالبان را مغایر با اسلام خواند و گفت که طالبان اجازه ندارند بدون مجری زن، زنان را بازداشت و زندانی کنند.

او در این پیام طالبان را خطاب قرار داده است: «تاکنون در مورد زندان برای مردان توافقی بین علمای امت وجود نداشته است چه رسد به زندانی کردن زن‌ها. از خدا بترسید و از مردم شرم داشته باشید. ارزش‌های اسلامی و عنعنات ملی کشور را پایمال کردید.»

او که خود علاوه بر پیشینه جهادی تحصیلات دینی نیز دارد، گفت که طالبان با این عملکرد‌شان مردم را از راه اسلام دور می‌کنند و باعث نفرت آن‌ها از دین می‌شوند.

با وجود همه واکنش‌ها، وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان که وزیر آن خالد حنفی به‌دلیل وضع محدودیت علیه زنان، تحت تحریم ایالات متحده نیز قرار دارد، به تمامی نهادهای مربوطه دستور داده است که زنانی را که حجاب مورد نظر طالبان را ندارند، بازداشت و زندانی کنند.

طالبان از آغاز به قدرت رسیدنشان در افغانستان، پوشیدن برقع یا معادل آن، حجاب بلند سیاه رنگ همراه با روبند را تبلیغ می‌کنند.

بیشتر از جهان