شورای مقاومت ملی: تنش میان ایران و پاکستان تهدیدی برای «امنیت منطقه» است

شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان گفته است که پس از سلطه مجدد طالبان در افغانستان، ‏ایران و پاکستان در معرض تهدید تروریسم قرار دارند

پس از حمله‌های موشکی متقابل جمهوری اسلامی ایران و پاکستان به‌ خاک یکدیگر، شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان جمعه ۲۹ دی (۱۹ ژانویه) تنش به‌ وجود آمده میان جمهوری اسلامی ایران و پاکستان را به‌نفع هیچ‌یک ندانست و آن را تهدیدی برای امنیت و ثبات در منطقه خواند.  

در بیانیه این شورا آمده است: «باور ما این است که تشدید تنش‌ها و استفاده از نیروی نظامی به‌نفع هیچ‌یک از طرف‌‌ها نبوده است. مردم افغانستان طعم تلخ ناامنی و بی‌ثباتی را بیشتر از هر کشور دیگری چشیده‌اند و چنین وضعی را بهتر از همه درک می‌کنند.»

شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان از جمهوری اسلامی ایران و پاکستان خواسته است که با «خویشتن‌داری»، «دوراندیشی»، و «اخوت و برادری» و در نظر گرفتن نقاط مشترک‌ دینی و فرهنگی و اجتماعی با یکدیگر کنار بیایند.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در این بیانیه همچنین آمده است: «این شورا امیدوار است که قبل از تهدید بیشتر ملت‌های هر دو کشور و نیز تهدید امنیت و ثبات منطقه، تضاد به وجود آمده از طریق گفت‌وگو و همکاری متقابل حل گردد.»

شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان گفته است که پس از سلطه‌ مجدد طالبان در افغانستان، ایران و پاکستان در معرض تهدید تروریسم قرار گرفته‌اند و نیاز است که این دو به‌جای تنش داشتن با یکدیگر، برای مبارزه با تروریسم دست به اقدام‌های مشترک بزنند.

شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان متشکل از برخی از شخصیت‌های مطرح سیاسی و مقام‌های حکومت پیشین افغانستان است که در تبعید به سر می‌برند. 

عبدالرشید دوستم، معاون نخست دولت پیشین افغانستان و رهبر حزب جنبش ملی، احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی، عطامحمد نور و صلاح‌الدین ربانی، از رهبران حزب جمعیت اسلامی، محمد محقق، رهبر حزب وحدت مردم، یونس قانونی، معاون نخست دولت پیشین، عبدالرب رسول سیاف، رهبر حزب اتحاد اسلامی، و شماری دیگر از شخصیت‌های سیاسی دولت‌های پیشین در شورای ملی مقاومت برای نجات افغانستان حضور دارند.

به‌علت روی کار آمدن مجدد طالبان در افغانستان، اعضای این شورا در تبعید به سر می‌برند. این شورا مخالف رژیم طالبان است، رژیمی که به درخواست این شورا برای تشکیل حکومتی فراگیر با حضور همه اقوام و پایبندی به حقوق‌ بشر و حقوق زنان اعتنایی نکرده است.

روز پنجشنبه ۲۸ دی وزارت خارجه رژیم طالبان جمهوری اسلامی ایران و پاکستان را به مدارا و «خویشتن‌داری» دعوت کرد. در بیانیه این وزارتخانه آمده بود که تشدید تنش‌ها میان کشورهای همسایه به‌ضرر ثبات و امنیت منطقه است و هر دو کشور باید برای «تحکیم بیشتر ثبات در منطقه» تلاش کنند. 

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز سه‌شنبه ۲۶ دی‌، پیش از پرتاب چند موشک به مناطقی در شهر پنجگور در ایالت بلوچستان پاکستان، ادعا کرد که پایگاه‌های گروه جیش‌العدل در خاک پاکستان را هدف قرار داده است. اما مقام‌های پاکستان اعلام کردند که در این حمله‌ها دو کودک کشته و چند زن زخمی شده‌اند.

در مقابل، نیروهای نظامی پاکستان پنجشنبه ۲۸ دی با پرتاب چند موشک به روستایی در سراوان، در استان سیستان و بلوچستان ایران در نزدیکی مرز ایران با پاکستان، به حمله دو روز پیش سپاه به خاک پاکستان پاسخ دادند. پاکستان مدعی شد که این حمله «دقیق و هدفمند» انجام شده و پایگاه‌های تروریست‌ها را در خاک ایران هدف قرار داده است. در این حمله هوایی ارتش پاکستان چند تن، از جمله چند کودک، کشته شدند.

بیشتر از جهان