۲۴ سرباز اسرائیلی روز دوشنبه بیستودوم ژانویه در غزه کشته شدند و به این ترتیب، یکی از بزرگترین تلفات اسرائیل طی یک روز در جنگ سه ماهه علیه حماس رقم خورد.
به گزارش گاردین، کشته شدن این تعداد از سربازان اسرائيلی در بحبوحه درگیریهای شدید در اطراف شهر جنوبی خان یونس رخ داد؛ حادثهای که احتمالا فشار داخلی بر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، را بر سر مدیریت تلاشهای جنگی افزایش میدهد.
یک سخنگوی ارتش اسرائیل درباره جزئیات این تلفات مرگبار گفت که ۲۱ سرباز در اردوگاه پناهندگان مغازی در مرکز غزه در اثر فروریختن دو ساختمان کشته شدند. به گفته او، این سربازان ساختمانها را برای تخریب مینگذاری کرده بودند، اما پس از شلیک نارنجک به یک تانک مجاور جان باختند. گزارشها در رسانههای محلی اسرائیل حاکی از آن است که مواد منفجره که از طرف سربازان تنظیم شده بود، پیش از موعد منفجر شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اعلام خبر کشته شدن این ۲۱ سرباز در حالی بود که پیش از آن نیز ارتش اسرائیل گفته بود سه سرباز در حملهای در جنوب غزه کشته شدند.
نیروهای اسرائیلی خان یونس را محاصره کردهاند، جایی که گمان میرود رهبران حماس در تونلهای آن پناه گرفته باشند. پیشرویهای اخیر اسرائیل آنها را به مناطقی نزدیک کرده است که به یک میلیون یا بیشتر فلسطینی پناه داده است. این فلسطینیها در اثر جنگ یا تخریب خانهها و زیرساختهای ضروری مجبور به ترک مناطق دیگر شده و به آن منطقه پناه آوردهاند.
مقامهای امدادی میگویند محاصره اسرائیل و یورش به بیمارستانهای خان یونس در ۴۸ ساعت گذشته، مجروحان و کشتهشدگان را از دسترس امدادگران خارج کرده است.
بنا بر گزارشها، نیروهای اسرائیلی وارد یکی از بیمارستانهای خان یونس به نام الخیر شدند و کارکنانش را دستگیر کردند. مقامهای فلسطینی گفتند که ارتباط با بیمارستان العمال که امدادگران هلال احمر در آن مستقرند نیز قطع شده و آنجا قابل دسترس نیست.
مقامهای اسرائیلی مدعیاند که جنگجویان حماس در داخل و اطراف مراکز پزشکی فعالیت میکنند و بنابراین محاصره مراکز درمانی اقدامی ضروری است. کارکنان بیمارستانهای غزه و مقامهای حماس این موضوع را تکذیب میکنند.
با ادامه حمله اسرائیل پس از تهاجم روز هفتم اکتبر حماس، گزارشها حاکی از آن است که بیش از ۲۵ هزار فلسطینی که اکثر آنها زنان و کودکان بودند، کشته شدند و گمان میرود هزاران کشته دیگر در زیر آوارها ناشناس باقی مانده باشند.
تاکنون تلاشها برای رسیدن به راهحلی به منظور پایان جنگ غزه به نتیجه نرسیده است. در چنین شرایطی، با وقوع تلفات سربازان اسرائیلی، بنیامین نتانیاهو اعلام کرد که تا رسیدن به پیروزی مطلق میجنگد.
نخستوزیر اسرائیل روز سهشنبه اعلام کرد: «دیروز یکی از سختترین روزهای خود را از زمان شروع جنگ تجربه کردیم. به نام قهرمانانمان، به خاطر جانمان، تا پیروزی مطلق دست از مبارزه برنخواهیم داشت.»
نتانیاهو بارها اعلام کرده است که اجازه نخواهد داد فلسطینیها یک کشور مستقل داشته باشند؛ گفتههایی که باعث خشم متحد اصلی اسرائیل یعنی واشنگتن نیز شده است. ایالات متحده آمریکا مذاکرات صلح را که در نهایت به تشکیل کشور فلسطین منجر میشود، بهعنوان یکی از ضرورتهای رسیدن خاورمیانه به ثبات میداند.
اگرچه اکثر اسرائیلیها از جنگ غزه همچنان حمایت میکنند، نظرسنجیها نشان میدهد که حمایت از نتانیاهو و ائتلاف گروههای دست راستی او کاهش یافته است. تجمع اعتراضی شنبه شب برای آزادی گروگانهایی که هنوز در غزهاند، در هفتههای اخیر با درخواستهایی برای برکناری نخستوزیر اسرائيل و برگزاری انتخابات زودهنگام همراه شده است.
بستگان گروگانهای اسرائيلی که خواستار تلاش بیشتر برای بازگرداندن آنها به خانه شدهاند، میگویند دولت باید برای آزادی اسرا تلاش کند حتی اگر این اتفاق به معنای پایان دادن به کارزار نظامی باشد. گروهی از این افراد، روز دوشنبه جلسه پارلمان اسرائیل را مختل کرده و با در دست داشتن پلاکاردها و سر دادن شعارهایی، خواستار اقدام فوری برای آزادی گروگانهای اسرائیلی شدند.
نتانیاهو روز یکشنبه شروط حماس برای پایان دادن به جنگ و آزادی گروگانها را رد کرد؛ شروطی که شامل حفظ کنترل غزه از طرف این گروه اسلامگرا و عقبنشینی کامل اسرائیل میشد. در پاسخ، یکی از مقامهای حماس در قطر گفت که امتناع نتانیاهو از پایان دادن به حمله نظامی به غزه به این معنی است که «هیچ شانسی برای بازگشت اسرا وجود ندارد».