زنان پس از هزار و ۲۵۰ سال برای نخستین‌بار در جشنواره «مرد برهنه» ژاپن شرکت می‌کنند

به گزارش روزنامه ژاپنی این نخستین بار است که گروهی شامل حدود ۴۰ زن محلی بخشی از این رویداد باستانی را تشکیل می‌دهند

کشیش‌های بودایی در مجلس دعا در جشنواره سالانه «هاداکا ماتسوری» در اوکایاما، غرب ژاپن ـ Behrouz MEHRI / AFP

زیارتگاهی در ژاپن که جشنواره معروف مرد برهنه را برگزار می‌کند، برای نخستین بار در تاریخ هزار و ۲۵۰ ساله این جشنواره به زنان اجازه می‌دهد در آن شرکت کنند.

گروهی از زنان بومی در اینازاوا در استان آیچی ژاپن همگی قرار است در [مراسم] سالانه هاداکا ماتسوری که در ماه فوریه در زیارتگاه کونومیا برگزار می‌شود شرکت کنند.

این زنان کاملا پوشیده می‌مانند و از برخورد خشونت‌آمیز سنتی مردان تقریبا برهنه که عورت‌پوش به تن دارند دوری می‌کنند. آن‌ها در مراسم نائویزاسا شرکت می‌کنند که از آن‌ها می‌خواهد نی‌های بامبو را که در پارچه پیچیده شده است به محوطه زیارتگاه ببرند.

مردان معمولا کمترین لباس یک‌دست شامل یک عورت‌پوش ژاپنی معروف به فوندوشی و یک جفت جوراب سفید به نام تابی می‌پوشند. این جشنواره که جشن فراوانی محصول، شکوفایی و باروری است از حدود ساعت ۳:۲۰ بعدازظهر به وقت محلی آغاز می‌شود.

[روزنامه] ماینیچی گزارش داد این نخستین بار است که گروهی شامل حدود ۴۰ زن محلی بخشی از این رویداد باستانی را تشکیل می‌دهند.

در سال ۲۰۲۳ به‌دلیل همه‌گیری، تقدیم نی بامبو به دو صورت نیمه برهنه و پوشیده انجام شد. در نسخه سال ۲۰۲۴ زنان این گروه قصد دارند نی بامبو را در زمانی متفاوت با مراسم مردانه هدیه کنند.

 [روزنامه] یومیوری شیمبون از آیاکا سوزوکی ۳۶ ساله نقل کرده است که می‌گوید از زمانی که دختربچه بود می‌خواست در این جشنواره شرکت کند. او گفت که پیش‌تر با خودش فکر می‌کرد: «اگر پسر بودم می‌توانستم شرکت کنم!»

سوزوکی، نایب رئیس یک گروه زنان است که از حضور زنان در این جشنواره حمایت می‌کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او به‌تازگی در یک نشست مطبوعاتی گفت: «می‌خواهم برای سلامتی خانواده‌ام و برای مردم آسیب‌دیده از زلزله شبه‌جزیره نوتو [که در همین ماه ژاپن را به لرزه درآورد] دعا کنم و تا روز جشنواره ‌خوب از خودم مراقبت می‌کنم.»

پیش‌بینی می‌شود که حدود ۱۰ هزار نفر در این جشنواره شرکت ‌کنند.

میتسوگو کاتایاما، یکی از مقام‌های کمیته برگزاری، به [نشریه] ساوت چاینا مورنیگ پست گفت: «ظرف سه سال گذشته به‌دلیل همه‌گیری نتوانستیم جشنواره را مانند قبل برگزار کنیم، و آن موقع کلی درخواست از زنان شهر دریافت کردیم که می‌خواستند در آن شرکت کنند.»

در همین حال، زنان محلی و فعالان [برابری] جنسیتی این تصمیم را ستودند و می‌گویند این یک گام مثبت در پیگیری آنان برای برابری است.

بسیاری بر این باورند که تصمیم برای مشارکت برجسته‌تر زنان در این جشنواره در زیارتگاه کونومیا ممکن است ناشی از چالش جمعیتی گسترده‌تر باشد. از آنجایی که بسیاری از جوامع روستایی به دلیل مهاجرت جوانان به شهرها برای اشتغال، با کاهش جمعیت مواجه شده‌اند، افراد سالخورده و ناتوان به‌طور عمده جمعیت شهرهای کوچک را تشکیل می‌دهند.

لزوم افزایش مشارکت در سنت‌های قدیمی، صرف‌نظر از جنسیت، امری ضروری به حساب می‌آید تا تداوم رسوم فرهنگی در مواجهه با کاهش جمعیت جامعه تضمین شود.  

میکو ایتانو، سخنگوی هیئت‌ گردشگری اوکایاما در سال ۲۰۲۰ به سی‌ان‌ان سفر گفت: «امیدواریم آن‌ها بتوانند این سنت را در آینده زنده نگه دارند.»

در این جشنواره هدف مردان نیمه‌برهنه این است که یکی از دو چوب شینگی به طول ۲۰ سانتی‌متر را که یک کشیش به میان جمعیت پرتاب می‌کند بقاپند. این چوب‌ها که از بین ۱۰۰ بسته ترکه پرت می‌شوند قرار است برای هرکسی که آنقدر خوش‌شانس است که آن‌ها را بگیرد یک سال خوشبختی بیاورد.  

© The Independent

بیشتر از جهان