رئیس سازمان نظام پزشکی: عمل‌های زیبایی در ایران بیمارگونه است

عمل‌های زیبایی در ایران محدود به زنان نیست و این عمل‌ها در میان مردان نیز رشد زیادی داشته است

تصویری از اتاق عمل یک مورد جراحی زیبایی در ایران - عکس خبرگزاری مهر

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران مدعی شد که تقاضا برای عمل‌های زیبایی در کشور بیمارگونه است و نسبت به میانگین دنیا عدد بالاتری دارد.

محمد رئیس‌زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، معتقد است که حوزه زیبایی در ایران رها شده و مردم با خیال راحت هزینه‌های آن را پرداخت می‌کنند و اگر چهار تا پنج ساعت معطل شوند هم گله‌ای نمی‌کنند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی می‌گوید: «درخواست و تقاضا برای اقدامات زیبایی در کشور ما بیمارگونه است و نسبت به نورم (معیارعادی) دنیا عدد بالاتری دارد که این مسئله به کار فرهنگی و رسانه‌ای نیاز دارد. مردم باید بدانند خدمات زیبایی می‌تواند به قیمت جان آن‌ها تمام شود یا سلامتی آن‌ها را تا مادام‌العمر تحت تاثیر قرار دهد.»

او با تاکید بر لزوم کنترل تقاضای اقدامات زیبایی، گفت این‌گونه اقدامات باید منطقی انجام شود و مردم هم باید در مراجعه به کسانی که کار زیبایی انجام می‌دهند، دقت کنند و به افراد دارای صلاحیت و مجوز مراجعه کنند.

بازار داغ عمل‌های زیبایی بر روی پزشکان نیز تاثیر گذاشته و تمایل پزشکان برای فعالیت در حوزه زیبایی بیشتر شده است. محمد رئیس‌زاده در مورد علت افزایش علاقه پزشکان به  فعالیت در این حوزه می‌گوید: «دلیل نخست این موضوع این است که در ۱۰ سال اخیر افرادی از جامعه پزشکی که زیر بار مسئولیت کارهای سنگین درمانی سلامت‌ساز قرار می‌گرفتند، به اشکال مختلف مورد هجمه قرار گرفتند، بنابراین احساس می‌کنند قدر کارهایی که می‌کنند دانسته نشده است.»

عمل‌های زیبایی در ایران سال‌هاست که افزایش چشمگیری یافته است. عمل‌هایی که پیش از این محدود به جراحی بینی بود، طی سال‌های گذشته به حوزه‌های دیگر نیز رسیده است. جراحی و بازسازی گوش، پیکرتراشی، زاویه دادن به گونه و چانه، لیفت گردن، لیفت پستان، جوانسازی دست، عمل‌ بادی کانتورینگ بعد از کاهش وزن، بزرگ کردن باسن، لیفت بازو و کوتاه کردن انگشتان پا، از‌جمله اقداماتی‌ست که در بین شهروندان رونق یافته است.

«لیفت» روشی برای بالاکشیدن پوست و ازبین‌بردن چین‌وچروک‌ها و افتادگی‌ها است که در عمل‌های زیبایی کاربرد دارد.

به گفته دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، بیشتر مراجعان برای عمل‌های زیبایی در ایران ۲۰ تا ۳۰ ساله‌اند و از سوی دیگر، تقاضا برای عمل‌های زیبایی افراد زیر ۲۰ سال نیز رو به افزایش است.

برخی روان‌شناسان معتقدند بحران نوجوانی در تصمیم افراد زیر ۱۸ سال در انجام عمل‌های زیبایی تاثیرگذار است. به عقیده آن‌ها، دختران و پسران زیر ۱۸ سال به‌دلیل حساسیت‌ بالای دوره نوجوانی، عمدتا چهره و اندام خود را نمی‌پسندند و نیاز به توجه و دیده شدن دارند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

عمل‌های زیبایی در ایران محدود به زنان نیست و این عمل‌ها در میان مردان نیز رشد زیادی داشته است. روزنامه همشهری، وابسته به شهرداری تهران، شهریور سال جاری به نقل از متصدی یکی از مراکز زیبایی واقع در شمال پایتخت، اعلام کرد که مراجعه آقایان به این مرکز برای کاشت مو، بوتاکس، کاشت ریش و سبیل و زاویه صورت به‌خصوص زاویه فک افزایش یافته است.

دبیر انجمن علمی جراحان پلاستیک و زیبایی ایران نیز آبان ماه سال جاری اعلام کرده بود که ۱۵ الی ۲۰ درصد از مراجعه‌کنندگان به او را مردان تشکیل می‌دهند. عمل زیبایی بینی نسبت به سایر عمل‌های زیبایی در ایران بیشتر صورت می‌گیرد و پس از آن عمل‌های لیفت صورت، تزریق چربی‌ به صورت، لیفت پلک فوقانی و تحتانی قرار دارند.

دبیر انجمن علمی جراحان پلاستیک و زیبایی همچنین می‌گوید که بیشترین عمل بینی دنیا در ایران انجام می‌شود، به همین دلیل ایران به پایتخت جراحی بینی جهان معروف است. او به نقش رسانه‌های اجتماعی در این اتفاق اشاره می‌کند و می‌گوید: «محبوبیت رسانه‌های اجتماعی و امکان ویرایش عکس اثر بسیار زیادی روی جراحی زیبایی گذاشته است. مثلا سال ۲۰۱۷، یک بررسی از تعدادی جراحان پلاستیک صورت نشان داد که مراجعان ۵۵ درصد از این جراحان از آن‌ها درخواست کرده‌ بودند صورتشان را به‌گونه‌ای اصلاح کنند که سلفی‌هایشان در رسانه‌های اجتماعی جذاب شود.»

او در ادامه گفت: «اخیرا محققان در بررسی‌های خود روی ۲۵۲ داوطلب دریافتند که هر چه افراد، به‌ویژه جوانان، با رسانه‌های اجتماعی بیشتر سر‌و‌کار داشته باشند، بیشتر به سراغ جراحی‌های زیبایی می‌روند و در عین حال این افراد از اپلیکیشن‌های خاصی مثل اسنپ‌چت، بیش از اپلیکیشن‌های دیگر استفاده می‌کنند.»