حمله و درگیری در ایالت خیبرپختونخوای پاکستان؛ دست‌کم ۱۰ افسر پلیس کشته شده‌اند

در این حمله که ۳۰ تن در آن شرکت داشتند، کنترل یک پاسگاه پلیس پاکستان برای مدت کوتاهی به دست حمله‌کنندگان افتاد

پلیس پاکستان در حال انتقال قربانیان حمله روز دوشنبه به یک پاسگاه پلیس در ایالت خیبرپختونخوا است‌ــ MOHAMMAD KASHIF/AFP

در پی حمله‌ای تروریستی به یک پاسگاه پلیس در ایالات خیبرپختوانخوا در شمال‌غربی پاکستان، دست‌کم ۱۰ افسر پلیس پاکستان کشته و شش تن زخمی شدند. 

این حمله چند روز پیش از برگزاری انتخابات سراسری و حساس پاکستان برای انتخاب نخست‌وزیر بعدی رخ می‌دهد. به گفته مقام‌های پلیس پاکستان، مهاجمان موفق شدند برای مدت کوتاهی کنترل این پاسگاه پلیس را به دست بگیرند.

رسانه‌های پاکستانی به نقل از مقام‌های پلیس این کشور گزارش دادند که بیش از ۳۰ تروریست حوالی ساعت ۳ بامداد دوشنبه ۱۶ بهمن (۵ فوریه) به یک پاسگاه پلیس در منطقه درابان در شمال غربی پاکستان در منطقه ناآرام خیبرپختونخوا حمله کردند و با شلیک‌های پیاپی وارد ساختمان پاسگاه شدند.

ملک عنیس الحسن، معاون رئیس پلیس درابان، به رسانه‌ها گفت: «تروریست‌ها پس از ورود به ساختمان از نارنجک‌های دستی استفاده کردند که تلفات زیادی به جا گذاشت.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اختر حیات گنداپور، رئیس پلیس ایالت خیبرپختونخوا، هم گفت که تبادل آتش بیش از دو ساعت و نیم ادامه داشت. او توضیح داد که حمله به پاسگاه پلیس از سه جهت انجام شد و مهاجمان برای مدت کوتاهی کنترل پاسگاه را به دست گرفتند.

هم‌ز‌مان با نزدیک شدن به انتخابات پاکستان، دو ایالت ناآرام این کشور (خیبرپختونخوا و بلوچستان) افزایش چشمگیر تعداد حملات را شاهد بوده‌اند. روز چهارشنبه یک نامزد مجلس پاکستان در خیبرپختونخوا به ضرب گلوله کشته شد و یک رهبر سیاسی دیگر نیز همان روز در دفتر انتخاباتی حزبش در استان بلوچستان هدف قرار گرفت و جان باخت.

روز سه‌شنبه هم دست‌کم چهار نفر در ایالت بلوچستان در یک بمب‌گذاری‌ که عامل آن داعش بود، کشته شدند.

مقام‌های کمیسیون انتخابات پاکستان ابتدا گفتند که وخامت اوضاع امنیتی در این دو منطقه می‌تواند به تاخیر در برگزاری انتخابات منجر شود اما بعدا ادعا کردند که پس از بررسی وضعیت، به این نتیجه رسیده‌اند که نظم و قانون در این مناطق برقرار است و انتخابات طبق روال پیش‌بینی‌شده برگزار خواهد شد. 

درابان در ایالت خیبرپختوانخوای پاکستان منطقه‌ای است که آن را پایگاه حزب جمعیت علمای اسلام می‌دانند. مولانا فضل الرحمان، رهبر این حزب مذهبی محافظه کار، ماه گذشته به افغانستان سفر کرد تا با رهبر مذهبی طالبان در مقرش در قندهار دیدار کند، اما این دیدار بر کاهش حملات در داخل پاکستان تاثیری نداشت.

هنوز مشخص نیست در حمله روز دوشنبه در درابان چه افراد یا گروه‌هایی دست داشته‌اند اما این منطقه سال‌ها است که به کانون حملات طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی)، داعش و سایر گروه‌های شبه نظامی به اهداف دولتی و امنیتی و نیز غیرنظامیان تبدیل شده است.

بیشتر از جهان