علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه نهم اسفند در سخنرانی برای جمعی که «رایاولیها و خانواده شهدا» نامیده شدند، بار دیگر بر لزوم «حضور پرشور و قوی در انتخابات» تاکید کرد.
در شرایطی که به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی زمان زیادی باقی نمانده و پیشبینی میشود این رایگیری نمایشی کمرونقتر از همیشه برگزار شود، خامنهای میکوشد مردم ناراضی را به هر طریق، به حضور پای صندوقهای رای ترغیب کند.
به گزارش پایگاه خبری خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در سخنان روز چهارشنبهاش، حضور مردم در انتخابات پیش رو را برای «دشمنان» چشمدوخته به ایران «مایوسکننده» خواند و تاکید کرد که «انتخابات پرشور زمینهساز رفع مشکلات، پیشرفت ایران و از ارکان اداره صحیح کشور است».
خامنهای که سخنرانیهای هفتههای گذشتهاش نیز بر محور تاکید بر انتخابات بود، در تازهترین اظهاراتش افزود: «هر کس ایران، جمهوری اسلامی، انقلاب، قدرت ملی و پیشرفت را دوست دارد، روز جمعه پای صندوق رای بیاید.»
علی خامنهای برخلاف جو سیاسی بیرونق حاکم بر ایران و مخالفت گسترده در فضای مجازی با شرکت در انتخابات، ادعای «محسوس شدن نشانههای شور و نشاط انتخاباتی» را مطرح کرد و افزود: «آمریکا، اروپاییها، صهیونیستهای خبیث، سرمایهداران و کمپانیهای بزرگی که به دلایل گوناگون مسائل ایران را پیگیری میکنند، بیش از هر چیز دیگری از حضور مردم در انتخابات و قدرت مردمی جمهوری اسلامی ایران بیمناکاند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او در تلاش برای گره زدن میزان حضور مردم در انتخابات به امنیت ملی، گفت: «دشمن اگر در زمینه قدرت ملی ضعفی در ایرانیان ببیند، از زوایای مختلف، امنیت ملی را تهدید خواهد کرد. باید به انتخابات از زاویه امنیت ملی نگاه کرد و دانست که اگر انتخابات ضعیف برگزار شود، همه ضرر میکنند و هیچ جناح و گروهی سودی نخواهد برد.»
رهبر جمهوری اسلامی بار دیگر مدعی واقعی بودن انتخابات در جمهوری اسلامی ایران شد و افزود: «صندوق واقعی رای و حضور با انگیزه، با شناخت، با توقع و امیدوارانه مردم در انتخابات آسان به دست نیامده است.»
خامنهای پیشتر نیز ادعا کرده بود که «انتخابات در ایران همیشه صحیح، سالم و متین برگزار شده است». این در حالی است که در دهههای اخیر، دهها نفر از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری و هزاران تن از نامزدهای انتخابات مجلس، شورای شهرها و مجلس خبرگان رهبری برگزارکنندگان انتخابات در جمهوری اسلامی را به دستکاری در نتیجه آرا یا خریدوفروش رای متهم کردهاند و اعتراضهای خیابانی میلیونها تن از مردم ایران علیه نظام جمهوری اسلامی در سال ۱۳۸۸ نیز در اعتراض به نتیجه انتخابات ریاستجمهوری آن سال آغاز شد.
به باور برخی کارشناسان، تاکید چندباره خامنهای بر «حضور پرشور مردم در انتخابات» نشانهای از این است که حکومت دریافته در اسفندماه از نظر حضور مردم پای صندوقهای رای، شکست بزرگی پیش رو خواهد داشت.
خبرگزاری خبرآنلاین هشتم بهمن در گزارشی به نقل از نتایج نظرسنجی یک نهاد دولتی، نوشت که میزان مشارکت در انتخابات اسفند مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در سراسر ایران به حداکثر ۳۰ درصد خواهد رسید. مدیران این خبرگزاری یک روز بعد تحت فشار امنیتی مجبور شدند این گزارش را از وبسایت خبرآنلاین حذف کنند.
عباس عبدی، روزنامهنگار و فعال سیاسی اصلاحطلب، نیز در شماره ۲۳ بهمن روزنامه اعتماد، با انتقاد از تلاش حکومت و دولت برای پنهان کردن نتایج نظرسنجیها درباره میزان مشارکت مردم در انتخابات آتی، نوشت: «با محرمانه کردن نتایج نظرسنجیها نمیتوان صدای مردم را خاموش کرد و اگر یافتههای پیمایش منعکس نشود، باز هم به اشکال گوناگون خود را بروز خواهد داد.»
امین سوفیامهر، تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان به ایندیپندنت فارسی گفت که به باور بسیاری از ناظران، آنچه در ایران به نام «انتخابات» معروف شده، تنها «رایگیری» است و «ابزاری برای خلق مشروعیت بینالمللی جمهوری اسلامی» به شمار میرود. این پژوهشگر فلسفه سیاسی تاکید کرد که نگرش مردم به جریان اصلاحات از سال ۱۳۹۶ به بعد عوض شد و جامعه به این نتیجه رسید که این ماجرا «فریبی ۲۰ ساله» بوده و «حباب اصلاحطلبی و امکان تغییر در جمهوری اسلامی از طریق صندوقهای رای دیگر ترکیده است».
سوفیامهر با تاکید بر تلاش جمهوری اسلامی برای یکپارچه ماندن نهادها افزود: «به نظر نمیرسد که شرکت در انتخابات چیزی را تغییر دهد، اگر چیزی تغییر میکرد و این انتخابات برای تمرکز قدرت مهارناپذیر خامنهای و سپاه یک تهدید بود، قطعا جمهوری اسلامی مقابلش میایستاد و جلو آن را میگرفت.»