متیو میلر: گروگانگیری در افغانستان، مانع اصلی تعامل مثبت با طالبان است

رایان کوربت، شهروند آمریکایی، از اوت ۲۰۲۲ در زندان طالبان بوده است

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در نشست خبری، روز چهارشنبه، ۹ اسفند-www.youtube.com/@StateDept

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه ۹ اسفند (۲۸ فوریه)، در نشست خبری، گروگانگیری شهروندان خارجی در افغانستان را «مانع اصلی تعامل مثبت» با رژیم طالبان دانست و گفت مقام‌های آمریکایی به‌طور مداوم و پیوسته و در دیدارهایشان با مقام‌های طالبان، برای آزادی فوری و بدون قید و شرط شهروندان آمریکایی بازداشت‌شده در افغانستان تلاش می‌کنند.

رایان کوربت، شهروند آمریکایی که در اوت ۲۰۲۲ با هدف فعالیت‌های امدادرسانی به افغانستان سفر کرد، در شمال این کشور به دست طالبان بازداشت و زندانی شد. از زمان بازداشت کوربت، تلاش‌های دولت آمریکا برای آزادی او بی‌نتیجه مانده است.

طالبان از زمان بازگشت به قدرت در اوت ۲۰۲۱، شماری از شهروندان کشورهای مختلف از جمله آمریکایی و بریتانیایی را به بهانه‌های مختلف بازداشت و زندانی کرده‌اند. طالبان در مذاکره با هیئت‌های آمریکایی و بریتانیایی در مورد آزادی این زندانیان، خواستار امتیازهایی از جمله آزادی اعضای خود از گوانتانامو و اعلام رسمی حمایت نکردن این کشورها از مقاومت مسلحانه در افغانستان شده‌اند. روز یکشنبه گذشته، هربرت فریتز ۸۴ ساله که شهروند اتریش است و رهبری یک حزب راست افراطی را برعهده دارد، با میانجیگری وزارت خارجه قطر، از اسارت طالبان آزاد شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او در ماه مه ۲۰۲۳ به افغانستان رفت و در مقاله‌ای با عنوان «تعطیلات با طالبان» برقراری امنیت افغانستان را ستایش کرد. هربرت فریتز پیش از سفر به افغانستان خواستار اخراج مهاجران افغان از کشورهای اروپایی بود و ادعا کرده بود که با سلطه طالبان بر افغانستان، تهدیدهای امنیتی در این کشور برطرف شده است. او در حالی به دست طالبان بازداشت و زندانی شد که تلاش می‌کرد در جریان سفر به افغانستان با تهیه گزارش‌هایی ثابت کند که اوضاع در افغانستان برای بازگشت مهاجران افغان از کشورهای مختلف فراهم شده است.

در اواخر دی‌ماه امسال، مایلز راتلج، گردشگر بریتانیایی در یادداشتی در رسانه اجتماعی ایکس نوشت که پس از هشت ماه اسارت در افغانستان، از این کشور خارج شده است. وزارت خارجه بریتانیا آزادی راتلج و دو شهروند دیگر بریتانیا را که در جریان سفر به افغانستان بازداشت و زندانی شده بودند، تایید کرد و در پیامی از شهروندان بریتانیایی خواست به‌دلیل تهدیدهای امنیتی و احتمال گروگانگیری، به افغانستان سفر نکنند.

طالبان در بیشتر موارد شهروندان خارجی را به بهانه «نقض قوانین افغانستان» بازداشت و زندانی می‌کنند، اما در برخی موارد که گزارش‌هایی در ارتباط با افراد بازداشت‌شده منتشر شده‌اند، نشان می‌دهند که این افراد به اتهام گرفتن عکس از مکان‌های امنیتی و داشتن عکس با مقام‌های دولت پیشین افغانستان بازداشت شده‌اند. رسانه‌های اتریشی گزارش دادند که هربرت فریتز به‌دلیل داشتن عکسی که با احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان که در آوریل ۲۰۲۲ و در جریان سفر مسعود به وین گرفته بود، بازداشت و زندانی شده است. همچنین مایلز راتلج، به‌دلیل تصویربرداری از تسلیحات و تجهیزات نظامی طالبان به «فعالیت مشکوک» متهم و بازداشت شد. در اطلاعیه وزارت خارجه طالبان در مورد آزادی سه شهروندان این کشور که در اکتبر ۲۰۲۳ منتشر شد، دلیل بازداشت شهروندان بریتانیایی «نقض قوانین افغانستان» ذکر شده بود. اخیرا حبیب‌الله بدر، معاون اداره تنظیم امور زندان‌های رژیم طالبان، در مصاحبه‌ای گفت که ۲۵ شهروند کشورهای مختلف جهان در زندان‌های افغانستان به اتهام‌های مختلف در بازداشت به سر می‌برند.

طی دو سال و شش ماهی که از سلطه مجدد طالبان بر افغانستان می‌گذرد، ده‌ها نفر از بازرگانان، کارکنان دولت پیشین و افراد کارآفرین نیز به اتهام‌های مختلف بازداشت و زندانی شدند. بیشتر این افراد پس از پرداخت مبالغ‌ هنگفتی از زندان‌های طالبان آزاد شدند و شماری دیگر همچنان در زندان بسر می‌برند. در هفته‌های اخیر و پس از افزایش بازداشت و زندانی شدن زنان و دختران به اتهام رعایت نکردن حجاب مورد نظر طالبان، خانواده‌های شماری از آن‌ها گفتند که طالبان در ازای آزادی افراد بازداشت‌شده، پول می‌خواهند.

منابع آگاه در شهرهای کابل و مزارشریف در گفت‌وگو با ایندیپندنت فارسی، اخاذی طالبان از خانواده‌ها را تایید کردند و گفتند در برخی موارد تا ۲۰۰ هزار افغانی (معادل دوهزار و ۷۶۲ دلار) بابت آزادی یک نفر پرداخت شده است.

بیشتر از جهان