آصف‌علی زرداری، برای دومین‌بار به کرسی ریاست جمهوری پاکستان رسید

زرداری بار نخست سال ۲۰۰۸ و پس از ترور همسرش بی نظیر بوتو، رئیس جمهور پاکستان شد

آصف‌علی زرداری، رئیس جمهوری پاکستان در جریان سخنرانی در میان هوادارانش، دسامبر ۲۰۲۳-facebook.com/Bilawalhouse

آصف‌علی زرداری از رهبران حزب مردم پاکستان، با کسب بیشترین رای از مجالس ملی و ایالتی، برای دومین‌بار به مسند ریاست جمهوری پاکستان رسید. زرداری، بار نخست سال ۲۰۰۸ و پس از ترور همسرش، بی نظیر بوتو به ریاست جمهوری پاکستان انتخاب شد.  بعد از ظهر شنبه، ۱۹ اسفند، (۹ مارس)، کمیسیون مستقل انتخابات پاکستان اعلام کرد که زرداری با کسب ۴۱۱ رای برای پنج‌ سال آینده مسند ریاست جمهوری پاکستان را به عهده خواهد داشت. محمود خان اچکزی، رقیب زرداری، ۱۸۱ رای به دست آورد. براساس بیانیه کمیسیون مستقل انتخابات پاکستان، شمار کرسی‌های مجالس ملی و مجالس ایالتی این کشور که در رای‌گیری برای انتخاب رئیس‌جمهوری شرکت می‌کنند، ۱ هزار و ۱۸۵ کرسی است، اما در انتخابات روز شنبه،  اما همه نمایندگان در انتخابات شرکت نکردند و همچنین ۹۲ کرسی خالی اند و هنوز نمایندگان آن مشخص نشده است.

آصف‌علی زرداری، در نتیجه ائتلاف سیاسی میان حزب مردم پاکستان و حزب مسلم لیگ نواز که بیشترین کرسی‌ها را در مجلس ملی در اختیار دارند، به عنوان نامزد کرسی ریاست جمهوری اعلام شد. این ائتلاف سیاسی، شهباز شریف را به عنوان نخست‌وزیر معرفی کرد که و مریم نواز نیز به کرسی وزیر ارشد ایالت پنجاب رسید.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

محمود خان اچکزی از رهبران سیاسی پشتون که برای نخستین‌بار نامزد کرسی ریاست جمهوری شد و ناکام ماند، حمایت حزب تحریک انصاف به رهبری عمران خان را با خود داشت. حزب تحریک انصاف به دلیل اتهاماتی که به عمران خان و شماری از رهبران آن وارد از شرکت در انتخابات پارلمانی منع گردید، اما اعضای آن به صورت مستقل وارد رقابت‌های انتخاباتی شدند و حدود ۱۰۰ کرسی را در مجلس ملی به دست آوردند.

حزب تحریک انصاف، احزاب رقیب خود از جمله حزب مسلم لیگ به رهبری نواز شریف را به تقلب گسترده در انتخابات متهم کرده است. تنش‌های سیاسی، تورم اقتصادی و افزایش نا امنی در دوسال اخیر در پاکستان، باعث اعتراض گسترده مردم شده است، اما شهباز شریف که هفته گذشته برای دومین‌بار به کرسی نخست‌وزیری رسید وعده داد که به چالش‌ها رسیدگی می‌کند.

عارف علوی، رئیس جمهور پیشین پاکستان که پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری، امیدواری کرد و گفت، «آینده درخشانی در انتظار کشور مان است.» علوی از ۲۰۱۸ عهده‌دار کرسی ریاست جمهوری است و حدود شش سال به عنوان سیزدهمین رئیس جمهور پاکستان خدمت کرد. شهباز شریف، بلاول بوتو و آصف‌علی زرداری، از رهبران ائتلاف سیاسی که دولت جدید پاکستان را تشکیل دادند، اوایل اسفند اعلام کردند که به همه انتظارات مردم پاکستان پاسخ می‌دهند و دولت برامده از این ائتلاف، بحران اقتصادی، سیاسی و امنیتی را حل خواهد کرد.

بیشتر از جهان