جو بایدن پس از پیروزی در انتخابات مقدماتی جورجیا، حضورش در انتخابات ریاستجمهوری بهعنوان نامزد حزب دموکرات را قطعی کرده است.
رئیسجمهوری اوایل عصر در انتخابات مقدماتی در ایالت جورجیا بهراحتی پیروز شد، که او را از حدنصاب ۱۹۶۸ نماینده لازم برای کسب نامزدی گذراند. بایدن سپس به فاصله کوتاهی در انتخابات مقدماتی میسیسیپی و واشینگتن به پیروزی رسید.
نامزدی او در ماه اوت در مجمع ملی دموکرات در شیکاگو رسمی خواهد شد.
رئیسجمهوری پیروزیاش را در ویدیویی در ایکس (توییتر سابق) جشن گرفت، و این روز را «فراخوانی برای اقدام عملی» توصیف کرد.
او در صداگذاری روی ویدیو میگوید: «آمادهاید؟ آمادهاید از دموکراسی دفاع کنید؟ آمادهاید از آزادیمان محافظت کنید؟ آمادهاید در این انتخابات پیروز شوید؟»
اکنون، صحنه بهصورت رسمی آماده شده است تا در نوامبر سال جاری رقابت ۲۰۲۰ تکرار شود، در حالی که ترامپ دارد پا جای پای بایدن میگذارد تا در ساعتهای آتی نامزدی حزب جمهوریخواه را کسب کند.
رئیسجمهوری سابق سهشنبه شب در انتخابات مقدماتی جمهوریخواهان در جورجیا، میسیسیپی و واشینگتن و انجمنهای حزبی جمهوریخواهان در هاوایی پیروز شد و او را از حدنصاب ۱۲۱۵ نماینده مورد نیاز گذراند.
ترامپ در این بین در رسانه اجتماعیاش، سوشال تروث، نمایندگی حزبش را «افتخار بزرگ من» توصیف کرد و بعد به «بدترین، بیکفایتترین، فاسدترین، و مخربترین رئيسجمهوری تاریخ ایالات متحده آمریکا» تاخت.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
تنها رقابت قابلتوجه ترامپ با نیکی هیلی، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد، بود که پیشتر در ماه جاری، پس از شکستهای عمده در «سهشنبه بزرگ»، از گردونه رقابت برای نامزدی حزب جمهوریخواه خارج شد.
هر دو نفر سپس در انتخابات مقدماتی میسیسیپی پیروز شدند، گرچه ترامپ هنوز با قطعی شدن نامزدیاش برای حزب جمهوریخواه فاصله دارد.
بایدن، که ۳۷ سال قبل اولین پیشنهادش برای ریاستجمهوری را اعلام کرد، شرکتش در رقابتها برای انتخاب مجدد در سن ۸۱ سالگی با هیچ اعتراض و مخالفت جدی از جانب دموکراتها مواجه نشد. با وجود این، او با میزان رضایت پایین و نبود اشتیاق رایدهندگان برای ریاستجمهوریاش مواجه استــ که بخشی بهدلیل سنش است.
بر اساس نظرسنجی اخیر اسوشیتدپرســمرکز پژوهشی نظرسنجی ملی (NORC Center) برای پژوهش در امور عمومی، فقط ۳۸ درصد بزرگسالان آمریکایی نحوه عملکرد بایدن در مقام رئیسجمهوری را تایید میکنند، در حالی که ۶۱ درصد تایید نمیکنند.
بایدن که در حال حاضر پیرترین رئیسجمهوری آمریکا است اگر دوره دوم ریاستجمهوریاش را به پایان برساند، ۸۶ ساله خواهد بود. فارغ از نتیجه [انتخابات] نوامبر، او یا ترامپ در مراسم روز تحلیف در سال ۲۰۲۵ مسنترین رهبری خواهند بود که تاکنون سوگند خورده است.
شصتوسه درصد میگویند به توانایی ذهنی بایدن برای خدمت موثر در مقام رئیسجمهوری زیاد یا اصلا اطمینان ندارند، در حالی که ۵۷ درصد همین را در مورد ترامپ گفتند.
چند ساعت پیش از قطعی شدن نامزدی، رئیسجمهوری درگیر ساعتها شهادت وکیل ویژهای بود که در مورد سوءمدیریت او در نگهداری مدارک محرمانه تحقیق میکرد و به این نتیجه رسید که نمیتواند رئیسجمهوری را تحت پیگرد قرار دهد بخشی به این دلیل که او خیلی فراموشکار است. دادستان، رابرت هور، در گزارشش بایدن را فردی توصیف کرد که «پیرمردی دلسوز، خوشنیت با حافظه ضعیف است».
بایدن هم در سخنرانی «وضعیت کشور» و هم در تبلیغ کارزار انتخاباتی جدیدش بر ارزش تجربه تاکید کرد و آن را با مقداری چاشنی شوخی همراه کرد. او هفته گذشته به کنگره گفت: «میدانم که ممکن است به نظر نرسد، اما مدتی است که این دوروبرم. وقتی به سن من برسید، بعضی چیزها روشنتر از همیشه میشود.»
راهبرد کارزار انتخاباتی بایدن این است که مدام بر نقاط ضعفی که در ترامپ میبینند تاکید کنند، در همین حال رئیسجمهوری سابق همچنان به همان سبک حملات بیامان و شخصی به مخالفان سیاسی ادامه میدهد.
بایدن سعی کرده است که رقابت را در چارچوب مبارزه برای آزادی، هم در داخل و هم در خارج، نگه دارد، و حمایتش از اوکراین و تلاش برای گسترش ناتو را مقابل تمجید ترامپ از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه و اظهارنظرش قرار دهد مبنی بر اینکه به روسیه خواهد گفت به متحدان ناتو که از نظر او بدهکار و وظیفهنشناساند حمله کند.
متحدان بایدن همچنین خوشبیناند که کارزار رای اعتراضی در مورد جنگ اسرائیل و حماســ که به انتخاب گزینه «هیچکدام» در آرای رایدهندگان برخی ایالتها انجامیدــ تا ماه نوامبر فروکش خواهد کرد.
این کارزار امیدوار است که تا آن موقع، لیبرالها و افراد رنگینپوست خشمگین از کشته شدن بیش از ۳۰ هزار نفر در حمله اسرائیل پس از حملات ۷ اکتبر ناچار شوند بین بایدن و ترامپ یکی را انتخاب کنند.
در سال ۲۰۱۲، باراک اوباما، رئیسجمهوری وقت، نیز در انتخابات مقدماتی بدون رقابت شاهد ورود شماری نماینده مستقل بدون گرایش دموکرات یا جمهوریخواه بود، بهویژه در ایالتهای محافظهکار.
© The Independent