مشاجره دانمارک و چین بر سر یک کاریکاتور «توهین‌آمیز»

این روزنامه دانمارکی سال ۲۰۰۵ نیز به دلیل انتشار طرحی از پیامبر اسلام، مورد انتقاد قرار گرفت

یک روزنامه‌ دانمارکی طرحی از پرچم چین را منتشر کرده که در آن، ویروس کرونا جایگزین ستاره‌های پرچم شده است-Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix / AFP

چین و دانمارک در یک جنجال دیپلماتیک بر سر یک کاریکاتور «توهین‌آمیز» درباره شیوع ویروس کرونا، به انتقاد از هم پرداختند.

یک روزنامه‌ دانمارکی طرحی از پرچم چین را منتشر کرد که در آن، ویروس کرونا جایگزین ستاره‌های پرچم آن کشور شده است. سفارت چین در دانمارک با اظهار آن که آن اقدام عاری از هرگونه «همدردی و همدلی» است، از این روزنامه انتقاد کرده است.  

چین با نوعی از ویروس ذات‌الریه دست و پنجه نرم می‌کند که تا کنون جان بیش از صد نفر را گرفته است و هزاران تن را بیمار کرده است. یکی از سخنگویان سفارت چین گفت که در چنین شرایطی، کاریکاتور منتشر شده «توهینی» است که «احساسات مردم چین را جریحه‌دار می‌کند.»

نخست وزیر دانمارک در دفاع از آن روزنامه که «ییلاندس پُستن» نام دارد، گفت که کشورش از «سنت بسیار بسیار نیرومندی» در آزادی بیان و طراحی‌های طنز‌آمیز برخوردار است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

   

مته فردریکسون گفت: «این موضع شناخته شده دانمارک است و ما آن را تغییر نخواهیم داد.»

سفارت چین در دانمارک گفت که آن طراحی «از مرز یک جامعه متمدن و حدود اخلاقی آزادی بیان عبور کرده است»، و خواستار عذرخواهی روزنامه و طراح آن کاریکاتور، نیلس بو بویسن، شد.      

سردبیر روزنامه «ییلاندس پُستن» گفت: «نمی‌توانیم به خاطر چیزی که فکر نمی‌کنیم اشتباه است، عذرخواهی کنیم. تا جایی که می‌بینم، در این موضوع دو درک متفاوت فرهنگی وجود دارد.»

وی افزود که آن کاریکاتور قصد «استهزاء یا ریشخند زدن به چین» را (که تا کنون ۴۵۰۰ نفر در آن به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند) نداشته است .

بیش از صد نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند. این ویروس علایمی شبیه به آنفولانزا دارد، اما می‌تواند با وخیم شدن بیماری، به ذات‌الریه تبدیل شود.

اغلب موارد ابتلا به این ویروس در شهر ووهان در مرکز چین گزارش شده است. ووهان که این بیماری در ماه دسامبر از آنجا آغاز شد، اکنون در وضعیت قرنطینه به سر می‌برد.

روزنامه دانمارکی که این کاریکاتور را منتشر کرده است، در سال ۲۰۰۵ نیز به دلیل انتشار طرحی از پیامبر اسلام، محمد، مورد انتقاد قرار گرفت. جمعیت‌های مسلمان، کشیدن چهره پیامبر اسلام را توهین‌آمیز تلقی می‌کنند.  

چهار ماه پس از انتشار تصویر پیامبر اسلام، تظاهرات‌هایی بر ضد دانمارک در کشورهای مسلمان برگزار شد که در برخی از آنها، سفارت‌های دانمارک و برخی از دیگر کشورهای غربی مورد حمله قرار گرفت و کشورهای خاورمیانه دست به تحریم کالاهای دانمارکی زدند.

یکی از کاریکاتوریست‌ها در خانه‌اش مورد حمله قرار گرفت و افزون بر آن، یک اقدام تروریستی بر ضد دفتر این روزنامه در کپنهاگ، توسط سرویس جاسوسی این کشور خنثی شد.  

کاریکاتور پرچم چین که در آن ویروس‌ها به جای ستاره‌های پرچم نشسته‌اند، روز دوشنبه در روزنامه «ییلاندس پُستن» منتشر شد.

© The Independent