محمدحسین صومی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا با تایید ورود دو تبعه چینی مبتلا به ویروس کرونا به ایران گفت: «این دو زن چینی ۳۶ و۳۷ ساله پنج روز قبل از چین وارد جمهوری آذربایجان شده و دیروز از مرز آستارا وارد کشورمان شدهاند.»
به گفته این مقام مسئول این دو نفر با «علایم تب و شبه آنفلوانزا» به یکی از بیمارستانهای شهر تبریز مراجعه کردند و پس از «نمونهبرداری طبق پروتکل کشوری» در قرنطینه از آنها مراقبت میشود. به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی این دو زن چینی در مکانی که برای ارائه خدمت به «بیماران مشکوک به بیماریهای حاد ویروسی» در نظر گرفته شده منتقل و بستری شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از شهروندان خواست بدون نگرانی فقط به توصیههای عام جلوگیری از انتشار عفونت ویروسی عمل کنند.
از سوی دیگر عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت ایرانیان مقیم شهر ووهان چین گفت: «همانگونه که در توضیحات قبلی اشاره شد، وزارت امور خارجه با مشاهده اولین اخبار از انتشار ویروس کرونا، تلاش شبانه روزی برای مدیریت ابعاد مختلف موضوع و کمک به هموطنان مقیم مناطق آلوده در چین را آغاز کرد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گفته موسوی «مکاتبه و هماهنگیهای مستمری با نهادهای داخلی برای پیش بینی مراقبتهای بهداشتی انجام شده و سفارت ایران در چین نیز تدابیر لازم را اتخاذ و در مواردی هم با مشورت تشکلهای ایرانیان مقیم اقداماتی انجام شده و یا در حال پیگیری و انجام است».
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به دانشجویان ایرانی حاضر در شهر ووهان چین گفت: «در شهر ووهان که کانون انتشار ویروس است، سفارت کشورمان از اولین ساعات، ارتباط مستمری با دانشجویان ایرانی برقرار کرده است. اولین هدف، خارج کردن دانشجویان و هموطنان عزیز مقیم از این شهر بوده که راه کارهای مختلف زمینی و سپس هوایی پیگیری شده لیکن عملیاتی شدن آن مستلزم موافقت دولت چین بر اساس مقررات بهداشتی و بین المللی برای پیشگیری از انتشار این ویروس در سایر کشورها است که لازم است با رعایت شرایط گفته شده انجام شود.»
موسوی تاکید کرده که «علیرغم مشکلات مختلف، سفارت جمهوری اسلامی ایران از طریق نماینده دانشجویان بستههای مورد نیاز و حمایتی برای همه دانشجویان مقیم این شهر ارسال کرده است».
روز گذشته ابراهیم شکیبا، رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه هم در گفتگو با ایسنا با اشاره به اخباری مبنی بر مشاهده موارد بیماری کرونا در کردستان عراق گفت: «با وجود این اخبار کرونا عملا به پشت مرزهای غربی کشور رسیده و هم اکنون در مرزها و مراکز درمانی استان حالت آمادهباش برقرار است.»
ویروس کرونا اواخر سال گذشته میلادی در بازار غذاهای دریایی در شهر «ووهان» واقع در استان «هوبی» در مرکز چین که سرچشمه گرفته است اکنون علاوه بر ۳۰ استان و منطقه چین به ۱۴ کشور دیگر از جمله ایالات متحده آمریکا، استرالیا، تایلند، کره جنوبی، ژاپن، آلمان، کانادا و فرانسه هم گسترش یافته است.
این ویروس که از خانواده «ویروس کرونا» شناخته شده است دوره نهفته نسبتا طولانی از چند روز تا ۲ هفته دارد و همین باعث شده است تا زمانی که علائمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند از آن آگاهی ندارند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان نمی بینند.