شمار قربانیان سیل در شمال افغانستان به بیش از ۲۰۰ نفر افزایش یافت

در کنار تلفات سنگین انسانی، هزاران جریب زمین کشاورزی و صدها خانه در اثر سیل ویران شدند

خبرگزاری فرانسه، به نقل از مسئولان سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) گزارش داد که شمار قربانیان سیل در بغلان در شمال افغانستان به بیش از ۲۰۰ نفر افزایش یافته‌است. مسئولان محلی طالبان در بغلان، در گزارش‌های ابتدایی، شمار قربانیان را ۵۰ نفر اعلام کرده بودند.

یک مقام واکنش اضطراری سازمان بین‌المللی مهاجرت گفت که تنها در شهرستان بغلان جدید تا ۱۵۰۰ خانه آسیب دیده یا ویران شده و «بیش از ۱۰۰ نفر جان باخته‌اند.»

با این حال، ملا علم مجیدی، سخنگوی استانداری طالبان در بغلان، به طلوع نیوز گفت که در نتیجه سرازیر شدن سیل در بخش‌های مختلف این استان، ۱۳۰ نفر کشته شدند و بیش از ۱۰۰ نفر زخمی گردیدند. همچنین پیش از این گزارش شده بود که ۲۰ نفر در چهار شهرستان تخار در نتیجه سیل کشته شده‌اند. براساس گزارش‌های تازه از تخار، شمار قربانیان سیل در این استان به ۳۰ نفر افزایش یافته‌است.

 

بعد از ظهر جمعه، ۲۱ اردیبهشت، سیل ساکنان بغلان را غافلگیر کرد و همین امر باعث شد تلفات جانی و خسارت هنگفت مالی ایجاد شود. منصور امیری، یکی از ساکنان شهر پلخمری، به ایندیپندنت فارسی گفت که گستردگی و قدرت سیل روز جمعه در۵۰ سال گذشته بی‌سابقه بود،  کسی در این استان انتظار نداشت با چنین سیل قدرتمند و ویرانگری مواجه شود.

در همین حال روز جمعه شهرستان‌های اشکمش، نمک‌آب، کلفگان، فرخار و چال استان تخار شاهد وقوع سیل بودند که به گفته احمد سیر ساجد، رییس اداره مبارزه با حوادث طبیعی رژیم طالبان در تخار، دست‌کم ۲۰ نفر در این شهرستان‌ها جان باخته‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نهادهای رژیم طالبان و سازمان‌های امدادرسان هنوز جزئیات کامل تلفات و خسارات بخش‌های مختلف را منتشر نکرده‌اند. ساکنان استان‌های غور، هرات، ارزگان، تخار، بدخشان، بغلان، سمنگان و فاریاب در یک هفته اخیر شاهد وقوع سیلی بودند که در پی آن، جز تلفات سنگین انسانی، هزاران جریب زمین کشاورزی، باغ و شماری از دام‌هایشان را نیز از دست دادند.

به گفته مسئولان رژیم طالبان، از اواسط ماه آوریل، سیل جان حدود ۱۰۰ نفر را در ۱۰ استان افغانستان گرفته است و هیچ منطقه‌ای از ویرانی در امان نمانده است.

افغانستان در زمستان با کاهش بارش برف و باران مواجه بود و بسیاری از مردم نگران ادامه خشکسالی بودند، اما بارش سنگین بهار، هزاران جریب زمین کشاورزی را در این کشور آسیب زد. این در حالی است که ۸۰ درصد ساکنان افغانستان برای ادامه حیات به کشاورزی وابسته‌اند. ویدیوهای منتشرشده از وقوع سیل در استان‌های بغلان، غور و تخار نشان می‌دهد که صدها خانه ویران شده‌اند. شهروندان در ویدیوهای منتشرشده می‌گویند که با از دست دادن سرپناه و سرمایه‌شان دیگر چیزی برای ادامه زندگی ندارند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی رژیم طالبان، صبح شنبه، در اطلاعیه‌ای از نهادهای مختلف خواست که به کمک سیل‌زدگان بشتابند. برخی نهادهای طالبان، ازجمله وزارت دفاع، با انتشار ویدیو و عکس از کمک به سیل‌زدگان خبر دادند.

در همین حال شماری از گروه‌ها و جبهه‌های مخالف طالبان با انتشار اطلاعیه‌هایی از مردم خواستند به کمک سیل‌زدگان بشتابند. جبهه آزادی افغانستان در اطلاعیه‌ای گفت: «این حوادث دردناک طبیعی در حالی گریبان‌گیر مردمان فقیر و درمانده شده که افغانستان زیر سلطه طالبان شرور، در نبود نظام مشروع و حکومت کارآمد و پاسخ‌گو سخت‌ترین روزهای تاریخش را سپری می‌کند.»

جبهه آزادی افغانستان از تمامی اعضا و هوادارانش در داخل و خارج افغانستان خواست: « به هر صورتی که برایشان مقدور است، به کمک آسیب‌دیدگان سیلاب‌های ویرانگر و کم‌سابقه اخیر بشتابند.»

سازمان ملل متحد می‌گوید افغانستان یکی از کشورهایی است که درمعرض بیش‌ترین تاثیرپذیری از تغییرات اقلیمی است. این در حالی است که ۰.۶ درصد گازهای گلخانه‌ای در جهان را افغانستان تولید می‌کند. براساس گزارش سازمان ملل متحد، افغانستان در فهرست کشورهای در معرض خطر بحران آب‌وهوایی در رتبه ششم قرار دارد.

خشکسالی چندسال اخیر، فروپاشی دولت جمهوری و از دست رفتن نزدیک به یک میلیون شغل، فرار سرمایه و نگرانی از ادامه بی‌ثباتی سبب شده‌ است تا به‌رغم بیش از ۸ میلیارد دلار کمک بشردوستانه به افغانستان، شمار افراد نیازمند به کمک‌های بشردوستانه افزایش یابد.

براساس گزارش سازمان ملل متحد، شمار افراد نیازمند به کمک‌های بشردوستانه در افغانستان، از ۱۸ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ به حدود ۳۰ میلیون نفر در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته‌ است. به گفته اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سی‌گار)، طالبان به‌شکل گسترده به کمک‌های بشردوستانه دسترسی دارند و مسیر این کمک‌ها را به نفع خودشان تغییر می‌دهند.