جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، روز دوشنبه ۱۳ مه (۲۴ اردیبهشت) قانون ممنوعیت واردات اورانیوم غنیشده از روسیه را امضا کرد؛ اقدامی که یکی از جدیدترین تلاشهای واشینگتن برای مقابله با تهاجم روسیه به اوکراین محسوب میشود.
به گزارش رویترز، ممنوعیت واردات سوخت برای نیروگاههای هستهای ایالات متحده از روسیه حدود ۹۰ روز دیگر آغاز میشود؛ البته این قانون به وزارت انرژی اجازه میدهد در صورت لزوم، معافیتهایی صادر کند.
روسیه بزرگترین تامینکننده اورانیوم غنیشده در جهان است و حدود ۲۴ درصد اورانیوم غنیشده موردنیاز نیروگاههای هستهای ایالات متحده از این کشور تامین میشود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
قانونی که روز دوشنبه به امضای بایدن رسید، حدود ۲.۷ میلیارد دلار بودجه برای گسترش تولید اورانیوم ایالات متحده در نظر گرفته است.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، با انتشار بیانیهای در این زمینه گفت: «امروز رئیسجمهوری تصمیمی را امضا کرد که با کاهش و در نهایت از بین بردن اتکای ما به روسیه در صنایع هستهای غیرنظامی، امنیت انرژی و اقتصادی کشور ما را تقویت میکند.»
سالیوان افزود: «این قانون اهداف چندجانبهای را که با متحدان و شرکایمان تعیین کردهایم، محقق میکند؛ از جمله تعهد با کانادا، فرانسه، ژاپن و بریتانیا در دسامبر گذشته برای سرمایهگذاری جمعی ۴.۲ میلیارد دلاری بهمنظور توسعه ظرفیت غنیسازی و تبدیل اورانیوم.»
آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در آمریکا، در واکنش به این موضوع گفت: «تصمیم واشینگتن پیامدهایی در روابط اقتصادی جهانی به دنبال دارد و نتایج مطلوبی نخواهد داشت.»
سفارت روسیه در آمریکا هم با انتشار پستی در کانال تلگرام آن سفارتخانه به نقل از آنتونوف نوشت: «توازن ظریف بین صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات اورانیوم در حال برهم خوردن است. با این حال قبلا آشکار شده که اقتصاد روسیه برای هر چالشی آماده است و بهسرعت بر مشکلات نوظهور غلبه و حتی از آنها بهرهبرداری خواهد کرد. این بار هم همینطور میشود.»
ایالات متحده آمریکا مارس ۲۰۲۲ واردات نفت از روسیه را ممنوع کرد. در آن زمان، جو بایدن اعلام کرد که برای مجازات روسیه بابت «جنگی وحشیانه و عامدانه» علیه اوکراین، واردات نفت و گاز روسیه را ممنوع میکند.