ایران متخصص «شتاب‌دهنده پزشکی» به ونزوئلا اعزام می‌کند

خبر اعزام کارشناسان مهندسی پزشکی از ایران به ونزوئلا در حالی اعلام می‌شود که پیش از این هم اخباری درباره همکاری‌های هسته‌ای دو کشور منتشر شده بود

استقبال ابراهیم رئیسی از نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا، در کاخ سعدآباد تهران‌ــ ایرنا

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که جمهوری اسلامی، متخصصانی به ونزوئلا می‌فرستد تا به راه‌اندازی و پشتیبانی از شتاب‌دهنده‌های پزشکی که به‌دلیل تحریم‌های غرب متوقف شده‌اند، کمک کنند.

اسلامی در گفت‌وگو با رسانه‌های داخل ایران مدعی شد که دولت ونزوئلا از جمهوری اسلامی ایران برای راه‌اندازی دستگاه‌های شتاب‌دهنده پزشکی که در پرتودرمانی برای بیماران مبتلا به سرطان استفاده می‌شود، درخواست کمک کرده است.

خبرگزاری رویترز ضمن بازتاب این خبر، اشاره کرد که بازگشت تحریم‌های ایالات متحده بر صنایع مختلف ونزوئلا، از جمله صنعت نفت، اتحاد این کشور با جمهوری اسلامی ایران را برای سرپا نگه‌ داشتن حوزه‌های عقب‌مانده‌اش ضروری کرده است.

شتاب‌دهنده دستگاهی است که در آن ذرات باردار مانند ذرات بنیادی، هسته اتم‌ها، اتم‌های یونیزه‌شده، مولکول‌ها یا قسمت‌های مولکولی به وسیله میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی تا سرعت‌های بسیار زیادی شتاب‌داده می‌شوند، تا حدی که سرعت بسیاری از آن‌ها حتی به نزدیکی‌ سرعت نور می‌رسد و برای هدف قرار دادن تومورها استفاده می‌شود.

ونزوئلا علاوه بر داشتن روابط نزدیک با جمهوری اسلامی، از متحدان روسیه و چین که آنان نیز با ایالات متحده در تخاصم‌اند، محسوب می‌شود.

خبر اعزام کارشناسان مهندسی پزشکی از ایران به ونزوئلا در حالی اعلام می‌شود که پیش از این هم اخباری درباره همکاری‌های هسته‌ای دو کشور منتشر شده بود.

همکاری‌های گسترده جمهوری اسلامی و ونزوئلا در زمینه‌های دیگر نیز ادامه دارد. ایالات متحده بهمن‌ گذشته، یک هواپیمای بویینگ ۷۴۷ باری ونزوئلا را به ‌دلیل اینکه غیرقانونی از جمهوری ‌اسلامی ایران خریده شده بود، توقیف کرد. خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های آمریکایی گفت این هواپیما را ماهان، یک شرکت تحریم‌شده ایرانی، به یک شرکت نیمه‌دولتی در ونزوئلا فروخته‌ ‌است. 

بنا بر اعلام دولت ایالات‌ متحده، از آنجا که این شرکت ونزوئلایی «قوانین صادراتی آمریکا» را نقض کرده بود، این هواپیما در ایالت فلوریدا توقیف شد. وزارت دادگستری آمریکا نیز اعلام کرد که این هواپیما را شرکت ایرانی «ماهان‌ایر» به شرکت هواپیمایی باربری ونزوئلا «امتراسور» فروخته بود.

جمهوری اسلامی تلاش می‌کند که تا جای ممکن، ارتباطاتش را با کشورهای اطراف ایالات متحده در قاره آمریکا، از جمله ونزوئلا، حفظ کند تا از این طریق بتواند نفوذش را در ایالات متحده به منظور اجرای تحرکات امنیتی و سیاسی احتمالی، گسترش دهد.

بیشتر از بهداشت و درمان