یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز سهشنبه ۲۱ مه (یکم خرداد) درخواست دادستان دیوان بینالمللی کیفری برای صدور حکم بازداشت برای او و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل را اقدامی «شرمآور» با هدف «مداخله در جنگ غزه» توصیف کرد.
کریم اسد احمدخان، دادستان دیوان کیفری بینالمللی، روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد که درخواست صدور حکم جلب بنیامین نتانیاهو، یوآو گالانت و سه رهبر حماس را به دیوان کیفری بینالمللی داده است.
اسماعیل هنیه، یحیی سنوار و محمد دیاب، سه رهبر حماس به علاوه نتانیاهو و گالانت در بیانیه دادستان دیوان کیفری بینالمللی به «ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت» متهم شدهاند.
به گزارش رویترز، وزیر دفاع اسرائیل در واکنشی تند، اقدام دادستان دیوان کیفری بینالمللی را محکوم کرد و با انتشار پستی در رسانه اجتماعی اکس، این اقدام را به معنای سلب «حق دفاع از خود و آزادی گروگانها» از اسرائیل دانست و گفت که این دادگاه را به رسمیت نمیشناسد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کریم اسد احمد خان، در بیانیهاش ضمن درخواست صدور حکم جلب برای گالانت و نتانیاهو تاکید کرده بود که اسرائیل حق دفاع مشروع از مردمش را دارد اما این حق، اسرائیل و هیچ کشور دیگری را از تعهد به رعایت قوانین بینالمللی بشردوستانه مبرا نمیکند.
دادستان دیوان کیفری بینالمللی، بر این باور است که اسرائیل برای دستیابی به اهداف نظامی یا هر هدف دیگری به کشتار، گرسنگی، رنج و آسیب به غیرنظامیان متوسل شده است.
جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا در واکنش به سخنان دادستان دیوان کیفری بینالمللی گفت که «آنچه در غزه اتفاق میافتد نسلکشی نیست». رئیسجمهور آمریکا هرگونه مقایسه بین اسرائیل و رهبران حماس را نیز رد کرد.
روز دوشنبه، پس از انتشار بیانیه دادستان دیوان کیفری بینالمللی، نخستوزیر اسرائیل نیز ضمن محکوم کردن این درخواست گفت که این نهاد بینالمللی نمیتواند «اسرائیل دموکراتیک» را با افرادی که «عامل قتلعام»اند، در یک جایگاه قرار دهد.
دادستان دیوان کیفری بینالمللی در مصاحبه با شبکه خبری سیانان گفته بود که دلایل متعددی وجود دارد که اثبات میکند از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ هر دو طرف اسرائیل و حماس در جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت نقش داشتهاند.
دیوان بینالمللی کیفری، بیش از دو دهه قبل با هدف برقراری امنیت و صلح در جهان تاسیس شد. مقر این نهاد بینالمللی شهر لاهه است. اسرائیل و آمریکا عضو دیوان کیفری بینالمللی نیستند اما در صورت صدور قرار بازداشت رهبران حماس و مقامهای اسرائیل، هریک از اعضای این دیوان در صورت ورود این افراد به خاک کشورشان متعهدند که آنان را بازداشت کنند.