تور اروپایی زلنسکی؛ بلژیک و اسپانیا به اوکراین کمک مالی و نظامی می‌کنند

ولودیمیر زلنسکی در دیدار با نخست‌وزیر بلژیک علاوه بر کمک مالی، یک توافق امنیتی با هدف کمک نظامی تا زمان پیوستن اوکراین به ائتلاف ناتو به دست آورد

ولودیمیر زلنسکی،‌ رئیس‌جمهوری اوکراین‌ــ AFP

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، روز سه‌شنبه ۲۸ مه (هشتم خرداد) در جریان تور اروپایی‌اش دومین وعده کمک نظامی یک میلیارد دلاری چند روز اخیر را دریافت کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، بلژیک اعلام کرده است که در سال ۲۰۲۴، یک میلیارد دلار به اوکراین اختصاص می‌دهد و در عین حال طی چهار سال آینده ۳۰ جت جنگنده اف‌ــ۱۶ به کی‌یف می‌فرستد.

زلنسکی روز سه‌شنبه با الکساندر دی کرو، نخست‌وزیر بلژیک، دیدار کرد و علاوه بر این کمک مالی، یک توافق امنیتی با هدف ارائه کمک نظامی تا زمان پیوستن اوکراین به ائتلاف ناتو با بلژیک امضا کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

یک روز پیش از کمک بلژیک، زلنسکی توافقنامه‌ای امنیتی هم با اسپانیا امضا کرد. بر اساس آن توافق، قرار است در سال ۲۰۲۴ یک میلیارد یورو (۱.۱ میلیارد دلار) کمک نظامی و تا سال ۲۰۲۷، پنج میلیارد یورو (۵.۴ میلیارد دلار) به اوکراین اختصاص یابد.

این کمک‌های نظامی در سومین سال مقابله اوکراین با تهاجم نظامی روسیه و در شرایطی اعطا می‌شوند که اتحادیه اروپا در تلاش است بر مخالفت‌های مجارستان برای ارائه میلیاردها یورو کمک نظامی به کی‌یف غلبه کند. مخالفت دولت ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان که قوی‌ترین متحد روسیه در اتحادیه اروپا محسوب می‌شود، پرداخت کمک حدود ۶.۵ میلیارد یورو این اتحادیه به اوکراین را متوقف کرده است.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در این زمینه گفت: «بسیار غم‌انگیز است که ما پول و امکانات داریم اما هنوز منتظر تصمیم برای عملی شدن کمک به اوکراینیم».

از زمانی که روسیه دور حملات جدیدی را در شرق خارکیف آغاز کرد، زلنسکی تاکید کرد که اوکراین به هفت سامانه دفاع هوایی آمریکایی دیگر نیاز دارد. کایسا اولونگرن، وزیر دفاع هلند، در دیدار با همکارانش در اتحادیه اروپا در این زمینه گفت که چنین سیستمی «در یک بازه زمانی کوتاه» ساخته خواهد شد.

هلند اجزای اصلی ساخت سیستم پاتریوت را در اختیار دارد و سایر کشورهای اتحادیه اروپا نیز قطعات و مهمات کلیدی دیگر را فراهم خواهند کرد. هلند و دانمارک جزو اولین کشورهایی بودند که موافقت کردند جنگنده اف‌ــ۱۶ به اوکراین تحویل دهند.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، در ماه مارس با خلبانان نظامی کشورش گفت‌وگو و تاکید کرد که اف‌ــ۱۶ هم چیزی را برای ارتش اوکراین تغییر نخواهد داد.

زلنسکی قرار بود اوایل ماه جاری از بلژیک و اسپانیا دیدن کند اما پس از آغاز حمله روسیه به منطقه خارکیف، تمام سفرهای خارجی‌اش را به تعویق انداخت. رئیس‌جمهوری اوکراین که پیش از این با چندین کشور دیگر از جمله فرانسه، آلمان و بریتانیا قراردادهای امنیتی دوجانبه امضا کرده است، می‌گوید که تحقق دیرهنگام حمایت‌های وعده داده‌شده از سوی متحدان غربی، به ویژه تاخیر طولانی در کمک‌های نظامی ایالات متحده، کی‌یف را مغلوب حملات گسترده روسیه کرده است.

خبرگزاری فرانسه با استفاده از داده‌های موسسه مطالعات جنگ (ISW) محاسبه کرده است که نیروهای روسیه در فاصله روزهای ۹ تا ۱۵ ماه مه، ۲۷۸ کیلومترمربع از خاک اوکراین را اشغال کرده‌اند که بزرگ‌ترین دستاورد آن‌ها از پایان سال ۲۰۲۲ محسوب می‌شود. ولودیمیر زلنسکی،‌ درباره پیشروی ارتش روسیه اعلام کرد که تهاجم به خارکیف می‌تواند موج اول حملات روسیه باشد.

بیشتر از جهان