سوئد جمهوری اسلامی را به استفاده از باندهای تبهکار برای اقدام‌های خشونت‌آمیز در آن کشور متهم کرد

جمهوری اسلامی با متوسل‌شدن به گروه‌های نیابتی و ارتکاب اعمال یهودی‌ستیزانه نشان داده است که از ترویج تروریسم دست برنمی‌دارد

سرویس امنیتی سوئد، ساپو، اعلام کرد که جمهوری اسلامی برای ترتیب‌دادن اقدام‌های خشونت‌آمیز علیه افراد، گروه‌ها و کشورهای دیگر، در سوئد از باندهای تبهکار استفاده می‌کند.

بنابر اعلام ساپو، جمهوری اسلامی به‌تازگی منافع دیگر کشورها، به‌ویژه اسرائیل، را در سوئد هدف گرفته و به‌دنبال آن است که علیه گروه‌ها و افراد مخالف جمهوری اسلامی در خارج از ایران اقدام کند. 

دانیل استنلینگ، رییس سرویس امنیتی سوئد، در یک کنفرانس خبری گفت: «سرویس امنیتی سوئد تایید می‌کند که برخی باندهای تبهکار در سوئد گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی‌اند.» اما وزارت امورخارجه ایران به درخواست رویترز برای پاسخ‌گویی در این مورد واکنشی نشان نداده است. 

سوئد سال‌ها درگیر اقدامات خشونت‌‌آمیز باندهای خلافکار بوده است و در سال ۲۰۲۳ در جریان ۳۶۳ تیراندازی مختلف، ۵۵ نفر به ضرب گلوله کشته و ۱۰۹ نفر دیگر هم زخمی شده‌اند. این درحالی است که دیگر کشورهای نوردیک (شامل دانمارک، نروژ، فنلاند و ایسلند) طی این دوره درمجموع ۶ کشته داشته‌اند.  

پس از گزارشی در ماه مه مبنی‌بر شنیده‌شدن صدایی مشکوک به تیراندازی در نزدیکی سفارت اسرائیل در استکهلم، همچنین کشف وسیله‌ای انفجاری در محوطه ساختمان سفارت اسرائیل در ماه ژانویه، پلیس سوئد برای حفظ منافع اسرائیل و همچنین یهودیان این کشور اقدام‌های امنیتی را افزایش داده است. استنلینگ هم تاکید کرده است که اسرائیلی‌ها و یهودیان ساکن سوئد نگران امنیتشان نباشند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سرویس امنیتی سوئد از اظهارنظر درباره این حملات مشخص خودداری کرده، اما براساس بیانیه‌ای که رویترز از یک مقام اسرائیلی منتشر کرده، حادثه ماه ژانویه به دست باند تبهکار و به‌نمایندگی از جمهوری اسلامی صورت گرفته است. در این بیانیه آمده است که جمهوری اسلامی با متوسل‌شدن به گروه‌های نیابتی و ارتکاب اعمال یهودی‌ستیزانه نشان داده است که از ترویج تروریسم دست برنمی‌دارد.

استنلینگ گفت که سرویس امنیتی درمورد اطلاعات اسرائیل شک و شبهه‌ای ندارد، اما از اظهارنظر درباره جزئیات این حوادث خودداری می‌‌کند و تاکید می‌کند که نمی‌خواهد تحقیقات فعلی را به خطر بیندازد. او همچنین اعلام کرد: «ارزیابی ما این است که این نوعی درگیری منطقه‌ای است که در سطح جهانی گسترش یافته و اکنون سوئد هم به میدانی برای این آشوب بدل شده است.» به گفته او، ایران در فعالیت‌هایی که امنیت ملی سوئد را تهدید می‌‌کند، از نوجوانان و حتی کودکان هم بهره‌برداری می‌کند. 

این کشور اسکاندیناوی در سال‌های اخیر برای مهار خشونت‌های باندهای تبهکار تلاش‌های بسیاری کرده است و در حال حاضر هر هفته تیراندازی‌ها و بمب‌گذاری‌هایی در سراسر این کشور رخ می‌دهد. به گفته سرویس امنیتی سوئد، ارزیابی سطح تهدید تروریسم در این کشور ۴ از ۵ است، که در سال ۲۰۲۳، پس از قرآن‌سوزی در سوئد و برانگیختن خشم مسلمانان در چندین کشور و تهدید‌های جهادی به این درجه افزایش یافت.  

بیشتر از جهان