سعید آبیار؛ جدیدترین فرمانده کشته‌شده سپاه در سوریه پس از حملات متقابل اسرائیل و ایران

آبیار جدیدترین عضو سپاه پاسداران است که پس از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق و کشته شدن محمدرضا زاهدی، کشته شد

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، در مراسم سعید آبیار، عضو کشته‌شده سپاه پاسداران در سوریه‌ــ ایرنا

دو ماه پس درگیری مستقیم بی‌سابقه میان جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل که خاورمیانه را تا آستانه جنگ برد، گزارش‌ها حاکی از آن است که حملات هوایی اسرائیل در نزدیکی شهر حلب سوریه در اوایل روز دوشنبه به کشته شدن یک مستشار نظامی ایرانی منجر شد.

به گزارش خبرگزاری نیمه‌دولتی تسنیم، سعید آبیار، مستشار سپاه پاسداران در سوریه، در این حمله کشته شد.

خبرگزاری دولتی سوریه (سانا) بدون اشاره به شمار تلفات، اعلام کرد که این حمله حدود ساعت ۱۲:۲۰ بامداد روز دوشنبه به وقت محلی صورت گرفت و اسرائیل در حمله‌ای موشکی «نقاطی» در اطراف حلب را هدف قرار داد.

به گزارش سی‌ان‌ان، آبیار اولین عضو سپاه پاسداران است که پس از حمله منتسب به اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق در ماه آوریل، مرگ او در حمله اسرائیل اعلام شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جمهوری اسلامی در پاسخ حمله به کنسولگری‌اش در دمشق که به کشته شدن محمدرضا زاهدی، از فرماندهان ارشد سپاه قدس، منجر شد، اسرائیل را هدف حمله پهپادی و موشکی قرار داد که بیشتر آن‌ها رهگیری شدند. اسرائیل نیز در واکنش پایگاهی نظامی در نزدیکی اصفهان را هدف قرار داد.

پس از حملات تلافی‌جویانه در آوریل، جمهوری اسلامی اعلام کرد که «معادله جدیدی» با اسرائیل ایجاد کرده است و وعده داد هر بار که اسرائیل به منافعش حمله کند، تلافی خواهد کرد. محمد جمشیدی، معاون رئیس دفتر رئیس‌جمهوری، گفت: «دوران صبر استراتژیک به پایان رسیده است.»

کشته شدن آبیار در حالی رخ داد که اسرائیل به‌دلیل جنگ ویرانگر در غزه با انزوای جهانی فزاینده‌ای مواجه است و فشار از جبهه‌های متعدد برای پایان درگیری افزایش یافته است. جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، هفته گذشته به جمع رهبران جهان پیوست و خواستار پایان جنگ شد.

سی‌ان‌ان می‌نویسد کشته شدن آبیار خطر تکرار حملات مستقیم بی‌سابقه ماه آوریل بین تهران و تل‌آویو را افزایش می‌دهد، اما تشدید تنش‌ها قطعی نیست.

آنچه خشم جمهوری اسلامی را در ماه آوریل برانگیخت احتمالا ترکیبی از عوامل تشدیدکننده بود؛ حمله ماه آوریل به کنسولگری ایران در دمشق بود، که از لحاظ فنی خاک ایران محسوب می‌شود. اسرائیل این موضوع را رد کرد و مدعی شد که هدف یک مقر نظامی بود.

سی‌ان‌ان در پایان می‌نویسد بعید است حمله روز دوشنبه به آن آستانه برسد. به نظر نمی‌رسد هیچ‌یک از دو کشور، چه در آوریل و چه اکنون، خواهان تشدید تنش باشند.