بیش از ۲۰ یوزپلنگ در پارک ملی کونو هند اکنون برای مقابله با موج گرمای مرگبار این کشور، زیر فوارههای آبپاش قرار داده شدهاند تا خنک شوند.
این یوزپلنگها در چارچوب برنامهای برای بازگرداندن این گونه به هند، در سپتامبر ۲۰۲۲ از آفریقای جنوبی و نامیبیا به این کشور آورده شدند و اکنون میان محوطه حصارکشیشده در جنگل حفاظتشده کونو در ایالت مادیا پرادش در مرکز هند زندگی میکنند.
در حالی که دمای هوا به حدود ۵۰ درجه سانتیگراد رسیده است، مسئولان پارک ناچار شدهاند ترتیبی بدهند تا این ۲۵ گربه بزرگ خنک شوند. به گزارش روزنامه دکن کرونیکل (Deccan Chronicle)، آنها لولهای به طول حدود ۱۳ کیلومتر داخل محوطه حصارکشیشده قرار دادهاند تا در سراسر «تابستان طاقتفرسا» آب روی یوزپلنگها بپاشد.
یکی از مسئولان جنگل که نامش فاش نشده است به این روزنامه گفت که آب از رودخانه کونو در همان نزدیکی پمپاژ میشود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
هند در اواخر ماه مه با حمله موجهای گرمای شدید مواجه شد و در ۳۷ شهر دمای بالای ۴۵ درجه سانتیگراد ثبت شد. یافتههای یک ارزیابی علمی جدید نشان داده است که بحران اقلیمی این موجهای گرمای بیسابقه را ۱.۵ درجه سانتیگراد گرمتر کرده است.
پارک ملی کونو، محلی که یوزپلنگها و تولههایشان در محوطههای وسیع اما محصور نگهداری شدهاند، حداکثر دمای ۴۸ درجه سانتیگراد را ثبت کرده است.
پس از اینکه سال گذشته دستکم سه یوزپلنگ در اثر استرس گرمایی از پا درآمدند، که در پیشرفت پروژه وقفه ایجاد کرد، مسئولان پارک تابستان امسال گامهایی پیشگیرانه برداشتهاند تا یوزپلنگها را خنک نگه دارند.
به گفته مسئولان، یک توله سه ماهه نیز اوایل ماه جاری در اثر ضعف جان باخت.
پروژه بازگرداندن یوزپلنگ به هند، که در سال ۱۹۵۲ در این کشور منقرض شد، بحثبرانگیز بوده است. چند کارشناس حیات وحش حتی پیش از ورود یوزپلنگها از آفریقا به هند در سال ۲۰۲۲، در روز تولد نارندرا مودی، نخستوزیر این کشور، در مورد امکان زیست و بقای این حیوانات در هند ابراز تردید کرده بودند.
پس از آنکه چند یوزپلنگ جان باختند و بسیاری بارها فرار کردند و بیرون پارک ملی سرگردان بودند، که آنها را بیهوش کردند و بازگرداندند، میزان مراقبت افزایش پیدا کرد.
کمتر از ۷۰۰۰ یوزپلنگ بالغ در طبیعت در سراسر جهان باقی مانده است و آنها اکنون در کمتر از ۹ درصد محدوده طبیعی اصلیشان زندگی میکنند.
© The Independent