حاصل کار سیاسی «پاجوش‌های انقلاب» در انتخابات؛ توهین به مردم و تخریب رقبا

پیشرفت ناگهانی برخی جوانان انقلابی با سابقه حمله به سفارتخانه‌ها، برهم‌ زدن جلسات سیاسی و سرکوب مردم، آن‌ها را تا صندلی وزارت هم رساند

با آغاز رسمی تبلیغات انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری در ایران، جوانانی که به آن‌ها «پاجوش‌های انقلاب» لقب داده‌اند، در جایگاه مشاوران نامزدهای جریان موسوم به جبهه انقلاب، با سخنان و اظهارنظرهایشان، تنش‌ها را افزایش داده‌اند. این جوانانی که با عنوان «جهاد تبیین» برای دست‌ گرفتن صحنه شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ای در هیئت‌های مذهبی و پایگاه‌های بسیج تربیت شده‌اند، با ظهور جریان‌هایی مانند جبهه پایداری در اطراف سعید جلیلی، ابراهیم رئیسی و محمدباقر قالیباف و همین‌طور دستگاه‌های امنیتی گرد آمده و حاشیه‌های زیادی را رقم زده‌اند.

پیشرفت ناگهانی برخی جوانان انقلابی با سابقه حمله به سفارتخانه‌ها، برهم‌ زدن جلسات سیاسی و سرکوب مردم، آن‌ها را تا صندلی وزارت هم رساند، اما انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۲ برای چهره‌های سابقه‌دار جبهه اصول‌گرایی زنگ خطر این بود که همین جوانان انقلابی برای سهم‌خواهی بیشتر، در برابر آن‌ها جبهه گرفتند و حول محور علی‌اکبر رائفی‌پور و سعید جلیلی، هر کدام تلاش کردند جریانی تازه باشند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

قدرت رسانه‌ای این افراد نام‌هایی مانند امیرحسین ثابتی، مجری سابق صداوسیما، را در بدنه سیاسی اصول‌گرایان مطرح کرد که نقش حمایت از افرادی مانند سعید جلیلی را برعهده دارند. ثابتی همانند دیگر جوانان پاجوش جبهه انقلاب، اگرچه مدعی دفاع از کارنامه دولت رئیسی است، در روزهای اخیر مدعی شده که نمایندگان مجلس پس از یک ماه متوجه وخامت شرایط اقتصادی کشور شده‌اند و می‌دانند برای واردات بنزین پولی در کار نیست و به دلیل فرسودگی نیروگاه‌ها، خاموشی‌ها در هفته‌های پیش رو آغاز می‌شود.

سخنان او در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری با ادعای نیروهای جبهه انقلاب مبنی بر موفقیت رئیسی در به قله رساندن جمهوری اسلامی مغایر است اما این تنها اظهارنظر جنجالی ثابتی نیست. مجری سابق صداوسیما رقبا را به‌ دروغ‌پردازی علیه سعید جلیلی متهم کرده و مدعی شده خبر کناره‌گیری جلیلی و حمایت او از گشت ارشاد و طرح نور خلاف واقع است. این در حالی است که سعید جلیلی به‌صراحت از اجرای طرح نور علیه دختران و زنان دفاع کرده است.

کارشناسان اجتماعی تاکید کرده‌اند خسارات اجرای خشونت‌آمیز طرح نور به حدی بود که حتی حامیان اجرای این طرح هم، با توجه‌ به شرایط انتخاباتی در ایران، حاضر به پذیرش مسئولیت آن نیستند.

وحید اشتری از دیگر چهره‌های جوان نوظهور رسانه‌ای جریان انقلابی‌ است که در نقش افشاگر فساد در مقاطع مختلف، برای پیشبرد برنامه‌های امنیتی‌-سیاسی حکومت نقش ایفا کرده است.

جدل‌ نیروهای نزدیک به نامزدهای مختلف اصول‌گرایان در انتخابات به صداوسیما نیز رسید و فواد ایزدی، از جوانان نزدیک به سعید جلیلی، به‌عنوان کارشناس صداوسیما در دو نوبت خبرساز شد. ایزدی در اولین میزگرد با اعتراض به صداوسیما، از ناهار ندادن این سازمان گلایه کرد. صحبت او دستمایه شوخی کاربران و اشاره به تشابه آن با جمله مشهور ابراهیم رئیسی شد؛ اما این تنها حاشیه ایزدی نبود.

او در میزگرد دیگری که با حضور سعید جلیلی برگزار شد، از او پرسید چرا آمریکا و اسرائیل و رسانه‌های معاند از حضور شما ناراحت شده‌اند، سوالی که به نظر تحلیلگران، به‌ قصد تبلیغ برای جلیلی و با بهره‌برداری از موقعیت کارشناس برنامه مطرح شد.

منتقدان با اشاره به سمت اجرایی برادر جلیلی در سازمان صداوسیما، این سازمان را به جانب‌داری انتخاباتی متهم کردند. ولی جوانان انقلابی حاشیه‌ساز تنها در ستاد انتخاباتی جلیلی فعال نیستند.

محمدباقر قالیباف نیز که از الگوی تربیت جوانان انقلابی برای جنگ رسانه‌ای علیه دیگر گروه‌های سیاسی بهره برده، در ایام انتخابات با مشکل سخنان حاشیه‌ساز نیروهای جوان حامی‌ خود مواجه شده است.

نقش پررنگ رضا پناهیان، فرزند خطیب مشهور اصول‌گرایان، در تبلیغات انتخاباتی قالیباف با نوشته‌ها و سخنانی که تیغ حملاتش به سمت دیگر نامزدهای اصول‌گرا است، از عوامل افزایش تنش کلامی میان ستادهای قالیباف و جلیلی است.

متهم‌‌کردن ستاد جلیلی به بی‌سوادی رسانه‌ای در مواردی، واکنش متقابل نیروهای نزدیک به سعید جلیلی را همراه داشته است.

مجید شاکری، چهره‌ای که در نقش مشاور اقتصادی کنار قالیباف در برنامه‌های مختلف حاضر شده، هم این روزها دلیل انتقاد داخلی جبهه اصول‌گرایان به رئیس مجلس است.

توهین شاکری به میرحسین موسوی و آرزوی اینکه رهبر معنوی اصلاح‌طلبان به کیفر اعمالش برسد، موجی از خشم در میان فعالان رسانه‌ای نزدیک به این جریان ایجاد کرد.

در شرایطی که قالیباف تلاش دارد برای جذب آرای جوانان، خود را مخالف این سطح از محدودیت فضای مجازی نشان دهد و از بهبود وضعیت بورس سخن می‌گوید، یادآوری نامه سال ۱۳۹۹ شاکری و بیش از ۲۰ چهره دیگر در مخالفت با سیاست‌های بورسی که به نام «ضد بورس» مشهور شد، ضربه‌ای به کارزار انتخاباتی قالیباف بود.

شاکری بارها خود را از موافقان جدی فیلترینگ معرفی کرده و از مخالفان سرسخت تصویب اف‌ای‌تی‌اف است که هر دو با وعده‌های انتخاباتی قالیباف در تناقض‌اند.

در کنار شاکری، حضور امیر سیاح به‌عنوان مشاور قالیباف یادآور اظهارنظر توهین‌آمیز او به تهرانی‌ها بود. سیاح پیش‌تر مدعی شده بود هرکس در تهران نتواند ۱۰ میلیون‌ تومان درآمد داشته باشد، از جنم و پشتکار بی‌بهره است. او در میزگرد انتخاباتی با توهین به کارمندان دولت، مدعی شد تنها افرادی که «شعور» ندارند و فاقد تعریف نقشه راه اقتصادی‌اند، خود را معطل دریافت حقوق از دولت می‌کنند.

این به‌ظاهر کارشناس اقتصادی و مشاور قالیباف از جمله افرادی است که در نامه‌ای به حسن روحانی مدعی شدند دولت بدون نیاز به تعامل بین‌المللی و رفع تحریم امکان مدیریت شرایط  را دارد.

موج رسانه‌ای علیه سخنان سیاح در میزگرد اقتصادی باعث شد ستاد انتخاباتی قالیباف با انتشار متنی مدعی شود رسانه‌ها با برداشت غلط از منظور مشاور قالیباف، قصد بداخلاقی دارند.

جوانان نوظهوری هم که به دلیل حذف نیروهای متخصص، داعیه‌دار اداره کشور شده‌اند، این روزها حاشیه‌های زیادی را ایجاد کرده‌اند که موردتوجه مردم قرار گرفته است. از حضور مدیر طرح حجاب‌بانان مترو در ستاد زاکانی، تا جوانان ستاد پزشکیان که به گفته نزدیکان این نامزد، درگیری آن‌ها موجب شکل‌نگرفتن ستاد پزشکیان در برخی شهرها شده است.

همه این موارد نشان می‌دهند آنچه رهبر جمهوری اسلامی جوان‌سازی بدنه سیاسی نامیده بود، در غیاب احزاب و تشکل‌هایی که توان تربیت و کادرسازی موثر داشته باشند و نیز قهر اکثریت جوانان با حاکمیت، بستر رشد را برای افرادی فراهم آورده که مهم‌ترین سوابقشان بداخلاقی و توهین به مردم است. به طوری که کنکاش در حساب‌های رسانه‌های اجتماعی این «جوانان انقلابی» که مشاوران نامزدهای انتخاباتی شده‌اند، به منظور یافتن سخن یا اظهارنظری خبرساز و‌ حاشیه‌برانگیز، حالا یکی از برنامه‌های ستاد انتخاباتی نامزدهای مختلف برای تخریب رقبا شده است.