تلاش شماری از نیروهای ارتش بولیوی برای کودتای نظامی علیه رئیس جمهوری این کشور شکست خورد.
نیروهای ارتش بولیوی به فرماندهی خوان خوزه زونیگا، روز چهارشنبه علیه دولت لویيس آرسه، رئیسجمهوری بولیوی، کودتا کردند و با تانک وارد کاخ ریاست جمهوری شدند. زونیگا در بیانیهای اعلام کرد که هدف او «استقرار مجدد دموکراسی» است، اما ساعاتی بعد با حمایت مردم از دولت لوییس آرسه، طرح زونیگا به شکست انجامید و او به اتهام ارتکاب اقدام تروریستی و قیام مسلحانه بازداشت شد.
لوییس آرسه، رئیسجمهوری بولیوی، پس از حمله نظامی یاران زونیگا، خواستار حمایت بینالمللی از دولت بولیوی شد. او سپس خطاب به مردم کشورش گفت: «ما نیاز داریم که مردم بولیوی علیه این کودتا و به نفع دموکراسی بسیج شوند و خود را سازماندهی کنند. ما نمیتوانیم اجازه دهیم بار دیگر کودتاهای نظامی جان مردم بولیوی را بگیرد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گزارش ایندیپندنت، او اکنون میگوید کودتای فرمانده کل ارتش بولیوی شکست خورده است و فرماندهان جدیدی برای این واحد نظامی انتخاب شدهاند. ژنرال خوزه ویلسون سانچز، فرمانده جدید ارتش بولیوی، به سربازان دستور داد به پایگاههایشان بازگردند.
به گزارش گاردین، ماموران پلیس بولیوی در لاپاز، ژنرال خوان خوزه زونیگا را در ورودی ساختمان ستاد کل ارتش دستگیر کردند و گفته میشود که او با یک وانت سفید از آنجا منتقل شده است.
در همین حال ماریا رنه کاسترو، وزیر بهداشت بولیوی، خبر داد هشت نفر به دلیل اصابت گلولههای پلاستیکی در جریان کودتا و سپس اعتراضهای مردمی، زخمی شدند. روزنامه لا رازون در این کشور نیز گزارش داد که غیرنظامیان در اعتراض به اقدام افراد نقابدار و مسلح ارتش که به میدان را محاصره کرده بودند، تجمع کردند. این تجمعها به درگیری منجر شد و مصدومانی به جا گذاشت.
چند رهبر آمریکای لاتین از جمله کلودیا شینبوم، رئیسجمهوری منتخب مکزیک، نیکلاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا، و لوییس لاکاله پو، رئیسجمهوری اروگوئه، کودتای نافرجام ارتش بولیوی را محکوم و از لوییس آرسه حمایت کردند. گابریل بوریک، رئیسجمهوری شیلی، هم با اعلام حمایت از دموکراسی بولیوی، استفاده ارتش بولیوی از زور را محکوم کرد و به خبرنگاران گفت که بلافاصله با همتای بولیویاییاش تماس گرفته است تا همبستگی خود را با او اعلام کند.
پدرو سانچز، نخستوزیر اسپانیا، نیز خواستار احترام به دموکراسی و حاکمیت قانون در بولیوی شد و تحرکات نظامی در این کشور را محکوم کرد. ریچارد پورتر، سفیر بریتانیا در بولیوی نیز گفت: «بریتانیا هرگونه تلاش برای به قدرت رسیدن از طریق تحرکات غیرقانونی را محکوم میکند.»
دولت جو بایدن در ایالات متحده آمریکا هم پیشتر در بیانیهای اعلام کرد که تحولات بولیوی را بهدقت زیر نظر دارد و خواستار آرامش در این کشور شد.