آلودگی هوا احتمال موفقیت لقاح مصنوعی را کاهش می‌دهد

پژوهشگران برای این مطالعه، تاثیر آلودگی هوا را بر حدود ۳۶۰۰  مورد انتقال جنین منجمد که طی هشت سال در شهر پرت استرالیا انجام شده است، تجزیه و تحلیل کردند

تصویر تزئینی از آی‌وی‌اف-رسانه‌های داخلی ایران

بر اساس یک بررسی جدید، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا ممکن است بخت دستیابی به تولد زنده از طریق لقاح مصنوعی (IVF) را تا حدود ۴۰ درصد کاهش دهد.

آی‌وی‌اف [یا باوری آزمایشگاهی] یک فناوری تولیدمثل کمکی است که برای لقاح یک تخمک خارج از بدن و کاشت تخمک لقاح یافته در رحم زن، از دارو و روش‌های جراحی استفاده می‌کند.

پژوهشگران برای این مطالعه، تاثیر آلودگی هوا را بر حدود ۳۶۰۰  مورد انتقال جنین منجمد که طی هشت سال در شهر پرت استرالیا انجام شده است، تجزیه و تحلیل کردند.

تمرکز آن‌ها روی قرار گرفتن در معرض ذرات معلق ریز در دو هفته منتهی به جمع‌آوری تخمک برای آی‌وی‌اف بود و دریافتند که بخت تولد زنده ۳۸ درصد کاهش یافته است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سباستین لترسیک، نویسنده اصلی مقاله گفت: «این نخستین مطالعه‌ای است که از چرخه‌های انتقال جنین منجمد استفاده کرده تا تاثیرات قرار گرفتن در معرض آلودگی در دوران رشد تخمک‌ها و در زمان انتقال جنین و اوایل بارداری را به طور جداگانه تحلیل کند.»

«از این رو ما می‌توانستیم بررسی کنیم که آیا آلودگی بر خود تخمک‌ها اثر می‌گذارد یا بر مراحل اولیه بارداری.»

پژوهشگران یادآور شدند که با وجود کیفیت «عالی» هوا طی دوره بررسی، اثر منفی آلودگی هوا مشاهده شده است.

دکتر لترسیک گفت: «حتی در بخشی از جهان که کیفیت هوا استثنایی است و روزهای بسیار کمی از حدود بالای بین‌المللی پذیرفته شده برای آلودگی عبور می‌کنند، یک نوع همبستگی منفی قوی میان میزان آلودگی هوا و نرخ تولد زنده در چرخه‌های انتقال جنین منجمد وجود دارد.»

تخمین زده می‌شود که آلودگی هوا سالانه موجب حدود چهار میلیون مرگ زودرس در سراسر جهان می‌شود.

این امر ممکن است موجب بروز طیف وسیعی از مشکلات نامطلوب سلامتی از جمله بیماری‌های قلبی و ریوی شود.

مطالعه اخیر که در مجله «هیومن ریپروداکشن» Human Reproduction منتشر شده است، بر اهمیت خطر آلودگی هوا برای سلامت باروری تاکید دارد.

دکتر لترسیک افزود: «تغییرات اقلیمی و آلودگی همچنان بزرگ‌ترین تهدیدها برای سلامت انسان به شمار می‌روند و تولیدمثل انسانی از این قاعده مستثنی نیست.»

«کاهش قرار گرفتن در معرض آلاینده‌ها باید یک اولویت اصلی بهداشت عمومی باشد.»

© The Independent

بیشتر از علوم