برنامه پاداش برای عدالت ایالات متحده آمریکا برای اطلاعاتی که منجر به اخلال شبکه مالی داعش خراسان شود ۱۰ میلیون دلار پاداش تعیین کرد. در اطلاعیه برنامه پاداش برای عدالت آمده است که داعش خراسان با استخراج منابع طبیعی، ازجمله استخراج معادن پرسود تالک در ننگرهار و قاچاق این منابع به خارج از افغانستان، سود سرشاری به دست میآورد.
این اطلاعیه افزود که « دست داعش خراسان به خون صدها شهروند بیگناه آلوده است» و ایالات متحده میکوشد شبکه مالی این گروه را مهار کند.
در این اطلاعیه همچنین درمورد شبکه مالی داعش خراسان آمده است که این گروه با اخذ مالیات، اخاذی از مردم و کسبوکارهای محلی، فروش غیرقانونی تنباکو، پولشویی با استفاده از ارز دیجیتال، و دریافت حمایت مالی از شاخه مرکزی داعش نیازهایش را تامین میکند.
در اطلاعیه برنامه پاداش برای عدالت از داعش خراسان با عنوان «گروه خشن و بیرحم» نام برده شده است که با حمله به بیمارستانها، آموزشگاهها، مراکز علمی، مساجد و تجمعهای مردمی باعث قتل و کشتار مردم شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در این اطلاعیه آمده است که اگر شخص یا گروهی اطلاعاتی را در اختیار این برنامه قرار دهد که به اخلال یا انهدام شبکه مالی داعش خراسان منجر شود، ۱۰ میلیون دلار پاداش دریافت میکند. این برنامه، پیش از این، برای اطلاعاتی که به بازداشت یا قتل ثناءالله غفاری، معروف به شهاب المهاجر، رهبر شبکه داعش خراسان، منجر شود نیز ۱۰ میلیون دلار پاداش تعیین کرده بود. همچنین در اقدامی مشابه اعلام کرده بود که برای اطلاعاتی که به بازداشت یا قتل سراجالدین حقانی، رهبر شبکه حقانی و وزیر داخله (کشور) طالبان، منجر شود نیز ۱۰ میلیون دلار پاداش در نظر گرفته است.
با سلطه طالبان بر افغانستان، سراجالدین حقانی با ۱۰ میلیون دلار پاداش تعیینشده بر سرش به کرسی وزارت داخله طالبان رسید و هرازگاهی با دیپلماتهای غربی نیز ملاقات میکند. همچنین خلیلالرحمان حقانی، عموی سراجالدین حقانی، نیز با پنج میلیون دلار پاداش تعیینشده بر سرش به کرسی وزارت امور مهاجرین رسید. شبکه حقانی بهویژه سراجالدین و خلیلالرحمان به قتل و ربودن شهروندان آمریکایی و حملههای مرگبار در شهرهای افغانستان متهماند.
داعش خراسان، که در اواخر سال ۲۰۱۴ از میان فرماندهان ناراضی طالبان افغان و پاکستانی در شرق افغانستان شکل گرفت، بهسرعت فعالیت و نفوذش را در سراسر افغانستان توسعه داد. یک مهاجم انتحاری این گروه در ۲۶ اوت ۲۰۲۱ و در جریان تخلیه نظامی نیروهای آمریکایی از کابل، در دروازه آبی فرودگاه کابل بمب همراهش را منفجر کرد که به مرگ ۱۳ سرباز آمریکایی و حدود ۲۰۰ شهروند افغانستان منجر شد.
پس از این حمله، آمریکا داعش خراسان را یک تهدید بالقوه علیه امنیت و ثبات کشورهای منطقه و جهان نامید و از همکاری با طالبان برای سرکوب این گروه خبر داد. به همین دلیل، مولوی عبدالحق وثیق، رییس سازمان استخبارات (اطلاعات) رژیم طالبان، و مسئولان ارشد سازمان سیا چندین بار در قطر باهم ملاقات کردند. جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، نیز در تیرماه ۱۴۰۲ در یک سخنرانی به همکاری طالبان با دولت آمریکا در مبارزه با تروریسم اشاره کرد.
دو هفته پیش نیز انبیسی نیوز به نقل از دو مقام برسرکار و یک مقام بازنشسته آمریکایی خبر داد که دولت بایدن در تلاش است تا در زمینه سرکوب داعش خراسان همکاریاش را با رژیم طالبان گسترش دهد.