پوتین به ایالات متحده درباره تکرار بحران موشکی جنگ سرد هشدار داد

رئیس‌جمهوری روسیه در اظهاراتش آمریکا را نسبت به پیامدهای استقرار موشک‌های دوربرد در آلمان تهدید کرد

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، روز یکشنبه ۲۸ ژوئیه (هفتم مرداد) به ایالات متحده هشدار داد که اگر واشینگتن موشک‌های دوربرد در آلمان مستقر کند، مسکو نیز موشک‌های مشابهی را در فاصله‌ای نه‌چندان زیاد از غرب مستقر خواهد کرد.

به گزارش رویترز، این هشدار پوتین در پی آن است که ایالات متحده روز دهم ژوئیه اعلام کرد استقرار موشک‌های دوربرد را از سال ۲۰۲۶ در آلمان آغاز می‌کند و برای استقرار طولانی‌مدت آن‌ها شامل اس‌ام ۶، موشک‌های کروز تاماهاوک و سلاح‌های مافوق صوت آماده می‌شود.

ولادیمیر پوتین در سخنرانی روز یکشنبه در جمع ملوانان روسیه، چین، الجزایر و هند که به مناسبت روز نیروی دریایی روسیه در سنت‌پترزبورگ گرد هم جمع شده بودند، به این تصمیم آمریکا واکنش نشان داد. او در سخنانی تهدیدآمیز خطاب به مقام‌های ایالات متحده هشدار داد که این اقدام، خطر ایجاد یک بحران موشکی به سبک جنگ سرد را در پی دارد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پوتین افزود: «زمان پرواز به اهداف در قلمرو ما برای چنین موشک‌هایی که در آینده ممکن است به کلاهک هسته‌ای مجهز شوند، حدود ۱۰ دقیقه خواهد بود. به همین دلیل، درصورت عملی شدن تصمیم آمریکا برای استقرار موشک‌های دوربرد در آلمان، ما نیز اقدامات متقابلی انجام خواهیم داد.»

پوتین که ارتش خود را در سال ۲۰۲۲ به اوکراین فرستاد، این جنگ را بخشی از یک مبارزه تاریخی با غرب می‌داند. در سوی دیگر، اوکراین و غرب می‌گویند رئیس‌جمهوری روسیه قصد غصب زمین‌های کشور همسایه را به سبک امپریالیستی دارد.

اوکراین و متحدانش وعده داده‌اند روسیه را که در حال حاضر حدود ۱۸ درصد از اوکراین را تحت کنترل دارد، شکست دهند. مناطق تحت تصرف روسیه شامل شبه‌جزیره کریمه و بخش‌هایی از چهار منطقه در شرق اوکراین است. مسکو ادعا می‌کند این سرزمین‌ها که زمانی بخشی از امپراتوری روسیه بوده، اکنون دوباره بخشی از خاک آن کشور است و هرگز پس داده نخواهد شد.

دیپلمات‌های روسیه و ایالات متحده می‌گویند که روابط دیپلماتیک این دو کشور اکنون حتی نسبت به زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ بدتر است. مسکو و واشینگتن هر کدام در برهه‌هایی خواستار کاهش تنش شده‌اند اما هر دو گام‌هایی در جهت تشدید تنش برداشته‌اند.

پوتین در اظهارات روز یکشنبه گفت که ایالات متحده به تنش‌ها میان دو کشور دامن می‌زند. او افزود که آمریکا سامانه‌های موشکی تایفون را به دانمارک و فیلیپین منتقل کرده و در ادامه گفته‌هایش، برنامه‌های واشینگتن را با تصمیم ناتو برای استقرار پرتابگرهای پرشینگ ۲ در اروپای غربی در اوایل دهه ۱۹۸۰ مقایسه کرد. پرشینگ ۲ برای ارسال کلاهک هسته‌ای با قدرت متغیر طراحی شده بود و در آن زمان رهبران اتحاد جماهیر شوروی، بیم آن را داشتند که استقرار این موشک‌ها بخشی از یک طرح پیچیده تحت رهبری ایالات متحده برای از بین بردن اتحاد جماهیر شوروی باشد.

پوتین با یادآوری آن واقعه تاریخی گفت: «تصمیم کنونی ایالات متحده یادآور رویدادهای جنگ سرد مربوط به استقرار موشک‌های پرشینگ میان‌برد آمریکا در اروپا است».

او در ادامه هشدارش را تکرار کرد که روسیه می‌تواند تولید موشک‌های هسته‌ای میان‌برد و کوتاه‌تر را از سر بگیرد و پس از اینکه آمریکا موشک‌های مشابه را به اروپا و آسیا آورد، تصمیم می‌گیرد که آنها در کجا مستقر شوند.

بیشتر از جهان