افزایش تنش‌های منطقه‌ای؛ آمریکا کشتی و جت‌های جنگنده بیشتری را به خاورمیانه می‌فرستد

پنتاگون اعلام کرده است که ایالات متحده فکر نمی‌کند تشدید تنش در منطقه اجتناب‌پذیر است

هم‌زمان با بالا گرفتن تهدیدهای تهران و متحدانش حماس و حزب‌الله علیه اسرائیل پس از کشته شدن اسماعیل هنیه، پنتاگون روز جمعه اعلام کرد که ارتش ایالات متحده جت‌های جنگنده و کشتی‌های جنگی بیشتری را در خاورمیانه مستقر خواهد کرد.

به گزارش رویترز، لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، ارسال رزم‌ناوهای نیروی دریایی را، که می‌توانند موشک‌های بالیستیک را سرنگون کنند، تایید و اعلام کرد که اعزام اسکادرانی از جت‌های جنگنده به خاورمیانه مد نظر قرار گرفته است.

پنتاگون با انتشار بیانیه‌ای در این زمینه اعلام کرد: «لوید آستین دستور داده است وضعیت نظامی ایالات متحده در اروپا و منطقه برای بهبود حفاظت از نیروهای آمریکایی، افزایش حمایت از اسرائیل و اطمینان از آمادگی برای پاسخ‌گویی به موارد احتمالی مختلف تغییر کند.»

بیانیه پنتاگون افزود که آمریکا در حال انجام اقداماتی برای ارسال بیشتر سلاح‌های دفاع موشکی بالستیک زمینی است.

به این ترتیب لوید آستین به ناو هواپیمابر یواس‌اس آبراهام لینکلن دستور داد جایگزین ناو یواس‌اس تئودور روزولت شود که در خلیج عمان قرار دارد و بنا بود اواخر تابستان امسال به ایالات متحده بازگردد. این تصمیم نشان می‌دهد که پنتاگون تصمیم گرفته است دست‌کم تا سال آینده یک ناو هواپیمابر را به‌منزله عامل بازدارنده علیه جمهوری اسلامی ایران در منطقه نگه دارد.

 پنتاگون اعلام نکرده است که اسکادران جت‌های جنگنده از کجا می‌آیند یا در کدام نقطه از خاورمیانه مستقر خواهند شد. تعدادی از متحدان ایالات متحده در منطقه مایل‌اند نیروهای نظامی آمریکا را مستقر کنند، اما نمی‌خواهند این موضوع علنی شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پنتاگون برای دفاع موشکی بالستیک زمینی گزینه‌هایی بیشتری دارد، مانند پاتریوت یا تاد که هر دو موشک‌های رهگیر را از سیستم‌های پرتاب متحرک تخصصی پرتاب می‌کنند؛ اما وزارت دفاع آمریکا مشخص نکرده است که چه سیستمی را برای تقویت دفاع در منطقه مستقر خواهد کرد.

ارتش ایالات متحده پیش از این، متعاقب حمله جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل، استقرار جنگنده‌هایش را تشدید کرده بود اما  اکنون بار دیگر با بالا گرفتن تهدیدها و تنش‌های منطقه‌ای تصمیم گرفته است حضور پررنگ‌تری داشته باشد.

بنا بر اعلام کاخ سفید، جو بایدن، ریيس‌جمهوری آمریکا، روز پنج‌شنبه در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، درباره استقرار تجهیزات دفاعی جدید در برابر تهدیداتی مانند موشک و هواپیماهای بدون سرنشین گفت‌وگو کرد.

در حالی که جنگ حماس و اسرائیل به ماه یازدهم نزدیک می‌شود، نگرانی از گسترش درگیری در سراسر خاورمیانه، پس از کشته شدن اسماعیل هنیه، شدت گرفته است. جمهوری اسلامی ایران و حماس هر دو اسرائیل را به انجام این ترور متهم کرده و متعهد شده‌اند که انتقام بگیرند، اما اسرائیل مسئولیت این قتل را نه به‌وضوح برعهده گرفته و نه رد کرده است.

اعلام استقرار تجهیزات نظامی جدید آمریکا در حالی است که هم‌زمان تلویزیون اسرائیل گزارش داد تل‌آویو در حال نهایی کردن هماهنگی‌ها با متحدانش برای ائتلاف منطقه‌ای در برابر حملات احتمالی ایران و گروه‌های نیابتی است.

گزارش کانال ۱۲ اسرائیل از آمریکا، بریتانیا، مصر و اردن با عنوان کشورهای آماده کمک به رهگیری موشک‌ها و پهپادها نام برد و اشاره کرد که همین ائتلاف تقریبا به طور کامل حمله هوایی ماه آوریل جمهوری اسلامی به اسرائیل را خنثی کرد.

هم‌زمان، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، در گفت‌وگو با سی‌بی‌اس درباره پاسخ احتمالی حزب‌الله لبنان به کشته شدن فواد شکر، فرمانده این گروه در حمله هوایی اسرائیل به جنوب بیروت، گفت: «حزب‌الله و اسرائیل تاکنون در قالب توافقی نانوشته در عملیاتشان به محدودیت‌های خاصی پایبند بودند و اقداماتشان را به مناطق مرزی و در عمق کم محدود کردند، اما اکنون بنا بر پیش‌بینی ما حزب‌الله در واکنش به کشته شدن فواد شکر، اهداف عمیق‌تری را انتخاب کرده است و صرفا به تاسیسات نظامی محدود نمی‌شود.»

روزنامه تندرو کیهان نیز صبح شنبه در یادداشتی درباره واکنش جمهوری اسلامی به کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران نوشت: «برخلاف حمله فروردین ماه به اسرائیل، در عملیات پیش‌رو احتمالا گزینه‌ها به دو یا سه مدل موشک و پهپاد شلیک‌شده از فاصله ۱۵۰۰ کیلومتری و فقط از سمت ایران محدود نمی‌شود، بلکه این عملیات متنوع‌تر، پراکنده‌تر و غیرقابل رهگیری‌تر خواهد بود.»

در روزهای گذشته، سابرینا سینگ، سخن‌گوی پنتاگون، گفت که ایالات متحده فکر نمی‌کند تشدید تنش در منطقه اجتناب‌پذیر است. او در عین حال تاکید کرد: «در پیام‌های خود بسیار مستقیم هستیم و مطمئنا نمی‌خواهیم شاهد تشدید تنش‌ها باشیم. معتقدیم که آنچه باید بر آن تمرکز کرد دستیابی به توافق آتش‌بس است.»

دفتر بنیامین نتانیاهو هم روز جمعه اعلام کرد که یک گروه از نمایندگان اسرائیلی در روزهای آینده به قاهره می‌روند و درمورد دستیابی به آتش‌بس در غزه و توافق درباره آزادی گروگان‌ها گفت‌وگو خواهند کرد. با این حال بسیاری از کارشناسان می‌گویند که پس از کشته شدن اسماعیل هنیه دستیابی به توافق اسرائیل و حماس بسیار دشوارتر از گذشته شده است.

بیشتر از جهان