تاکید پیوسته مسعود پزشکیان بر اینکه انتخاب اعضای کابینهاش تحت نظر و تایید علی خامنهای انجام شده است، به رای اعتماد دادن نمایندگان مجلس به تمامی وزرای پیشنهادی او منجر شد و نمایندگان مجلس دوازدهم در روز چهارشنبه ۳۱ مرداد به همه ۱۹ وزیر پیشنهادی رئیس دولت چهاردهم رای اعتماد دادند.
به این ترتیب، محمدرضا ظفرقندی با ۱۶۳ رای موافق، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد. احمد میدری با ۱۹۱ رای در جایگاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفت، محسن پاکنژاد با ۲۲۱ رای موافق وزیر نفت شد، عباس عراقچی برای وزارت امور خارجه ۲۴۴ رای موافق گرفت و عبدالناصر همتی با ۱۹۲ رای موافق، وزیر اقتصاد شد.
در این جلسه، غلامرضا نوری قزلجه با ۲۵۳ رای موافق وزیر کشاورزی شد، حسین سیمایی صراف با ۲۱۹ رای در جایگاه وزیر علوم قرار گرفت و محمد اتابک با ۲۳۱ رای وزیر صمت شد. اسکندر مومنی هم با ۲۵۹ رای موافق، محمدرضا صالحیامیری با ۲۷۱ رای موافق و فرزانه صادق با ۲۳۰ رای موافق وزرای کشور، میراث فرهنگی و راه و شهرسازی جمهوری اسلامی شدند.
امینحسین رحیمی، علیرضا کاظمی و ستار هاشمی نیز برای تصدی وزارتخانههای دادگستری، آموزش و پرورش و ارتباطات هر یک ۲۶۸ رای موافق گرفتند و عباس علیآبادی نیز با کسب ۲۵۵ رای موافق وزیر نیرو شد. اسماعیل خطیب با ۲۶۱ رای موافق وزیر اطلاعات، عباس صالحی با ۲۷۱ رای موافق وزیر ارشاد و احمد دنیامالی هم با ۲۵۳ رای، موافق وزیر ورزش و جوانان شدند. عزیز نصیرزاده نیز برای وزارت دفاع و پشتییبانی نیروهای مسلح ۲۸۱ رای موافق گرفت.
مجلس دوازدهم در مجموع ۲۹۰ کرسی دارد اما در جلسه روز چهارشنبه، ۲۸۵ نماینده حضور داشتند؛ زیرا یکی از این کرسیها متعلق به مسعود پزشکیان بود که اینک رئیسجمهوری شده است. چهار نماینده هم در جلسه رای اعتماد غایب بودند. بنابراین هر وزیر پیشنهادی برای کسب رای اعتماد به دستکم ۱۴۵ رای نیاز داشت.
قبل از آغاز فرایند رای اعتماد نمایندگان مجلس به وزرای پیشنهادی دولت، مسعود پزشکیان طی سخنانی از کابینه انتخابیاش دفاع کرد و مدعی شد که به وعدهاش در تشکیل دولت موسوم به «وفاق ملی» عمل کرده است. او در عین حال اعتراف کرد که وزرایش را با تایید و نظر علی خامنهای معرفی کرده است و از «ولایت» کوتاه نخواهد آمد و با «تمام وجود به رهبری اعتقاد دارد».
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
رئیس دولت چهاردهم اذعان کرد کابینه انتخابیاش با «ایدهآل» فاصله دارد اما وقتی دید که «توافق» وجود ندارد، برای «وحدت» کوتاه آمد. او در توجیه این اقدام مدعی شد که کوتاه آمدن برای تفاهم مهمتر از رسیدن به ایدهآل است.
پزشکیان در بخشی از سخنانش به احتمال رای نیاوردن محمدرضا ظفرقندی، وزیر پیشنهادی بهداشت، اشاره کرد و از نمایندگان خواست به انتخاب او اعتماد کنند. او ضمن اشاره به حمایت وزرای بهداشت قبلی از ظفرقندی گفت: «از هیچی سر در نیاورم، از بهداشت و درمان سر در میآورم.»
او ضمن رد ادعای تقابل ظفرقندی با علی خامنهای، به نمایندگان مجلس اطمینان داد با کسانی که مقابل رهبر جمهوری اسلامی موضعگیری کردهاند، کنار نخواهد آمد.
پزشکیان در ادامه، دلیل این را که سیدعباس صالحی، وزیر پیشنهادی ارشاد، در مجلس هیچ مخالفی نداشت، نیز افشا کرد و گفت که او این مسئولیت را قبول نمیکرد ولی پس از تماس و دستور خامنهای، پذیرفت که به دولت بیاید.
او همچنین گفت که وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی نیز موردتایید رهبر جمهوری اسلامی بوده و وزرای امور خارجه، اطلاعات، علوم و دفاع نیز بدون هماهنگی انتخاب نشدهاند و «از پایین و بالا با کسانی که باید، از جمله سازمانهای امنیتی» درباره آنها هماهنگ شده است. پزشکیان درباره وزیر پیشنهادی امور خارجه اضافه کرد: «آقای عراقچی از اولین کسانی بودند که آقا تایید کرد.»
وابستگان و مقامهای جمهوری اسلامی برای علی خامنهای از لقب «آقا» استفاده میکنند.
رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی «تعامل» با مجلس و نمایندگان را وعده داد و خطاب به آنان گفت: «با مشورت شما، کارشناسان و متخصصان برای اجرای قانون تلاش خواهم کرد.» او از احمد میدری، عبدالناصرهمتی و رضا صالحی امیری، دیگر وزاری پیشنهادی، هم نام برد و از نمایندگان خواست به آنها رای اعتماد بدهند.
پزشکیان که ترکیب کابینهاش متشکل از نمایندگان گروهها و افراد سهمخواه در جمهوری اسلامی است، از نمایندگان درخواست کرد اجازه دهند سلایق مختلف بتوانند در یک چشمانداز و چارچوب با یکدیگر کار کنند.
رئیس دولت جمهوری اسلامی در ادامه سخنانش، راهکار بیرون آمدن از بحرانها را همکاری مجلس و دولت دانست و گفت: «اگر شما جدا و ما جدا کار خودمان را بکنیم، بعید میدانم بتوانیم از این بحرانها بیرون بیاییم.»
رئیس دولت چهاردهم پیش از آغاز فرایند رای اعتماد در مجلس، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس، توپ آنچه را «گام دوم وفاق» نامید، در زمین مجلسیها انداخت و نوشت: «امروز بزنگاه راستیآزمایی است.»
روزنامه فرهیختگان روز سهشنبه جدولی از تعداد نمایندگان مخالف و موافق هر یک از وزرای پیشنهادی منتشر کرد. در این فهرست، بیشترین مخالفان علیه چهار گزینه کابینه که گرایش اصلاحطلب داشتند، ثبتنام کرده بودند و محمدرضا ظفرقندی، وزیر پیشنهادی بهداشت، با ۷۸ مخالف در صدر قرار داشت.
پس از او محمدرضا صالحی امیری، وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، با ۶۲ مخالف در رتبه دوم بود و عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی اقتصاد با ۵۸ مخالف و احمد میدری، وزیر پیشنهادی تعاون، نیز با ۴۷ مخالف در رتبههای سوم و چهارم بودند.