عربستان سعودی در ادامه برنامههای توسعه شهری در این کشور، قرار است یک پروژه بزرگ ۲۵ میلیارد دلاری را پیش ببرد که بهعنوان ساخت بزرگترین پروژه مترو جهان در یک فاز شناخته خواهد شد.
به گزارش نیوزویک، پروژه ملک عبدالعزیز در زمینه حملونقل عمومی ریاض شامل کشیدن شش خط مترو و احداث ۸۴ ایستگاه خواهد بود.
در مرحله بهرهبرداری اولیه، این سیستم ریلی قادر است روزانه ۱.۷ میلیون مسافر را جابهجا کند و در نهایت به ظرفیت جابهجایی ۳.۶ میلیون مسافر خواهد رسید.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
علاوه بر ۱۷۶ کیلومتر خط ریلی مترو با ۱۹۰ قطار، در این پروژه احداث دو هزار و ۸۶۰ ایستگاه اتوبوس در ۸۰ مسیر متفاوت نیز پیشبینی و برای آن ۸۴۲ دستگاه اتوبوس در نظر شده است.
شبکه جدید حملونقل ریاض به فرودگاه بینالمللی ملک خالد، منطقه مالی ملک عبدالله، مرکز شهر و همچنین چندین دانشگاه و مرکز عمومی مهم متصل خواهد شد.
برنامهریزهای این ابرپروژه میگویند که تمام ایستگاههای مترو دارای تهویه مطبوع و دسترسی به اینترنت خواهند بود و برای برخی ایستگاههای منتخب نیز فروشگاه و پارکینگ خودرو در نظر گرفته شده است.
به گفته آنها، واگنهای مترو که در این خطوط حرکت میکنند، کاملا خودکار و از «آخرین فناوریهای جهان» بهرهمند خواهند بود.
گزارشها حاکی از آن است که راهاندازی اولیه مترو ریاض قرار است قبل از پایان سال ۲۰۲۴ انجام شود.
عربستان سعودی در سالهای گذشته با معرفی و اجرای پروژههای عظیم توسعه شهری نشان داده که به دنبال تنوع بخشیدن به اقتصاد متکی به نفت این کشور و جایگزینی آن با بخشهای گردشگری و خدمات مالی است.
در حال حاضر در شهرهای مختلف عربستان سعودی پروژههای متعددی در دست اجرا است که هرکدام میتوانند یک جاذبه گردشگری مهم به حساب بیایند و زندگی شهروندان این کشور را تسهیل کنند.
ساختوساز برج جده یکی از طرحهای در حال اجرا است که قرار است پس از اتمام، بلندترین آسمان خراشجهان شود. در حال حاضر برج خلیفه دبی مدعی این عنوان است.
پروژه بزرگ ۵۰۰ میلیارد دلاری نئوم هم که به عنوان شهر آیندهنگر معرفی شده است، با جدیت در عربستان سعودی پیگیری میشود.
ریاض، پایتخت عربستان سعودی، همچنین نامزد شده است که از اول اکتبر ۲۰۳۰ تا ۳۱ مارس ۲۰۳۱ میزبان اکسپو جهانی باشد. خالد الفالح، وزیر سرمایهگذاریهای عربستان سعودی، اعلام کرده که این پادشاهی ۷.۸ میلیارد دلار برای حمایت از میزبانی به اکسپو ۲۰۳۰ اختصاص داده است.
در عین حال امیره ریما بنت بندر، سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده، تاکید کرده است که ریاض قصد دارد استثناییترین نمایشگاه جهانی را برگزار کند. او پایتخت عربستان سعودی را «شهر بزرگ گردشگری» خوانده و اعلام کرده تمامی مقدمات برای برگزاری این نمایشگاه در عربستان سعودی آماده است.
صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان سعودی با دارایی ۷۰۰ میلیارد دلار از بزرگترین صندوقهای ذخایر ملی در جهان محسوب میشود که به جسورانهترین شکل به دنبال تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان سعودی، بدون اتکا به نفت، بر اساس چشمانداز سال ۲۰۳۰ این کشور است.
ارزش داراییهای صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان سعودی که هشت سال پیش تنها ۱۵۰ میلیارد دلار بود، امروز به ۷۰۰ میلیارد دلار رسیده، اما بلندپروازیهای این صندوق از این هم فراتر است و انتظار میرود تا سال ۲۰۲۵، میزان دارایی آن به یک تریلیون دلار برسد.