عربستان سعودی در مسیر تحولی عمیق در بخش سرگرمی و تفریح قرار دارد. به گزارش العربیه، این کشور با سرمایهگذاری هنگفت و تمرکز بر جاذبههای سرگرمی در سطح جهانی، میرود تا به قطبی جهانی در این صنعت تبدیل شود.
رشد صنعت سرگرمی در عربستان سعودی
بازار سرگرمی و تفریح در عربستان سعودی در راستای اهداف برنامه «چشمانداز ۲۰۳۰» رشد چشمگیری داشته است.
از زمان تاسیس اداره کل رفاه عربستان سعودی در سال ۲۰۱۶ به اینسو، عربستان سعودی میزبان برخی از بزرگترین رویدادهای سرگرمی جهان بوده است از مسابقات جایزه بزرگ فرمول یک عربستان سعودی گرفته، تا لیگ حرفهای سعودی و مسابقات گلف لیو.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این کشور همچنین میزبان اولین دوره بازیهای المپیک ورزشهای الکترونیک در سال ۲۰۲۵ خواهد بود، که با توجه به رشد سالانه ۲۶.۸ درصدی بازار ورزشهای الکترونیک تا سال ۲۰۳۰، دستاوردی بزرگ است.
بازار سرگرمی و تفریح عربستان سعودی در سال ۲۰۲۴ حدود ۲.۵۵ میلیارد دلار برآورد شده است و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۹ با رشد مرکب سالانه ۱۰.۴۴ درصد، به ۴.۲ میلیارد دلار برسد.
سیکس فلگز قدیه
یکی از پروژههایی که انتظار میرود صنعت تفریح و سرگرمی عربستان سعودی را متحول کند سیکس فلگز قدیه است، شهر بازی عظیمی که در سال ۲۰۲۵ درهایش به روی بازدیدکنندگان باز میشود.
سیکس فلگز بخشی از شهر تفریحی قدیه است و با مساحتی ۷۹ هکتاری، میرود که به بزرگترین شهر بازی خاورمیانه تبدیل شود. این پارک جاذبههای متنوعی خواهد داشت، از جمله سریعترین، مرتفعترین و طولانیترین ترن هوایی جهان و مرتفعترین برج سقوط جهان.
بازار جهانی پارکهای تفریحی در سال ۲۰۲۳ حدود ۴۹.۲۵ میلیارد دلار ارزش داشت و پیشبینی میشود این رقم تا سال ۲۰۳۲ با رشد سالانه ۷.۳ درصد، به ۹۳.۱۵ میلیارد دلار برسد.
از زمان آغاز برنامه تحول ملی عربستان سعودی در سال ۲۰۱۶، بیش از ۱.۲۵ تریلیون دلار هزینه شده است.
گردشگری و اقتصاد
گسترش صنعت تفریح و سرگرمی نقشی حیاتی در تقویت طرحهای تنوعبخشی به اقتصاد عربستان سعودی دارد.
به گفته احمد الخطیب، عربستان سعودی فقط در نیمه اول سال ۲۰۲۴، میزبان ۶۰ میلیون گردشگر بوده، که این رقم نسبت به دوره مشابه در سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشته است. گردشگران در این بازه زمانی بیش از ۳۸ میلیارد دلار هزینه کردهاند.
این موضوع به رشد گردشگری داخلی و فعالیتهای تفریحی محلی نیز کمک کرده است و گردشگران داخلی در سال گذشته ۳۰.۵ میلیارد دلار هزینه کردند.
این کشور در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ سالانه ۱۵۰ میلیون گردشگر جذب کند و ۱۵ درصد اقتصادش را از طریق درآمد گردشگری تامین کند.
افزایش ورود گردشگران فرصتهای شغلی فراوانی در بخش پذیرایی و خدمات ایجاد کرده است. در سال ۲۰۲۳، عربستان سعودی ۴۳۶ هزار شغل ایجاد کرد و تعداد مشاغل این بخش از رقم ۲.۵ میلیون گذشت که حدود یکپنجم مشاغل کل کشور است.
مسیر آینده
توسعه ابرپروژههایی در سطح جهانی بخش تفریح و سرگرمی این کشور را در سالهای آتی متحول خواهد کرد.
استفاده از فناوریهای پیشرفتهــ مانند واقعیت مجازی و واقعیت افزودهــ در پروژههایی مانند «مربع جدید»، «نئوم»، «قدیه» و «دریای سرخ» تجربه بازدیدکنندگان را تعاملیتر و عمیقتر میکند.
علاوه بر این، تاکید بر پایداری و طبیعتگردی گردشگران علاقهمند به تجربیات سفر منحصربهفرد و سازگار با محیط زیست را جذب خواهد کرد.
علاوه بر رشد صنعت فیلم، هنر و موسیقی، ورزشهای الکترونیک و بازیهای ویدیویی نقشی عمده در تحول صنعت سرگرمی ایفا خواهد کرد و این کشور را به قطب منطقهای سرگرمی دیجیتال تبدیل خواهد کرد.