در حالی که تنشها در خاورمیانه رو به افزایش است، عربستان سعودی این هفته از ۲۹ تا ۳۱ اکتبر میزبان بزرگترین نامهای حوزه مالی و فناوری است، تا میزان علاقه سرمایهگذاران به طرحهای بلندپروازانه این کشور برای تبدیل به قطبی جهانی را بسنجد.
به گزارش فورچون، در حالی که منطقه درگیر تنشهای ژئوپلیتیکی و خطر رویارویی نظامی ایران و اسرائیل است، مدیران بینالمللی به ریاض میروند تا در هشتمین نشست «طرح ابتکاری سرمایهگذاری آینده»ــ که اغلب «داووس در صحرا» نیز نامیده میشودــ شرکت کنند و فرصت سرمایهگذاری در طرح اقتصادی چند تریلیون دلاری «چشمانداز ۲۰۳۰» شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، را داشته باشند.
دیوید سالمون از گلدمن ساکس گروپ، جین فریزر از سیتیگروپ، و لری فینک از بلکراک به پای ثابت نشست ریاض تبدیل شدهاند و امسال نیز بازگشتهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با توجه به تمرکز عربستان سعودی بر فناوری و هوش مصنوعی، نامهای برجسته این صنایع نیز در ریاض حضور دارند، از جمله روث پورات، رئیس شرکت آلفابت، و شو چو، مدیرعامل تیکتاک، که قرار است برای اولین بار در این نشست سخنرانی کنند. بنجامین هوروویتز، کارآفرین حوزه فناوری، نیز در این رویداد حضور دارد.
نگاه والاستریت و سیلیکون ولی بیش از پیش به سمت خاورمیانه است، زیرا نقدینگی در سایر نقاط جهان، بهویژه چین، کاهش یافته است. عربستان سعودی حدود یک تریلیون دلار ثروت ملی در اختیار دارد، اما ولیعهد این کشور میخواهد غولهای صنعتی بهجای سرمایهگذاری خارجی، از «چشمانداز ۲۰۳۰» حمایت کنند.
سیاست خارجی عربستان سعودی بر کاهش تنشهای منطقهای متمرکز بوده است، به این امید که منطقهای باثباتتر بتواند سرمایه خارجی و دانش فنی را جذب کند.
بهرغم اثر منفی تنشهای منطقهای بر چشمانداز سرمایهگذاری خارجی، عربستان سعودی همچنان برنامههای کلان توسعهاش را پیش میبرد. پیشبینی میشود که در این هفته مدیران بینالمللی حاضر در نشست از امضای قراردادهایی به ارزش بیش از ۲۸ میلیارد دلار خبر دهند.
برخی از این توافقها بر حوزه هوش مصنوعی متمرکز خواهد بود. انتظار میرود که عربستان سعودی از تاسیس شرکتی جدید خبر دهد که با سرمایهگذاری دستکم ۱۰ میلیارد دلار، این کشور را به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان هیدروژن در جهان تبدیل کندــ سوختی کمکربن که میتواند در گذار جهان از سوختهای فسیلی نقشی کلیدی ایفا کند.
دو صندوق سرمایهگذاری قابلمعامله نیز آغاز به کار خواهد کرد که امکان دسترسی سرمایهگذاران سعودی به بازار بورس هنگکنگ را فراهم میکند، و نشاندهنده گسترش روابط عربستان سعودی با چین است. پل چن، وزیر دارایی هنگکنگ، و نیکلاس هو، رئیس طرح «کمربند و جاده» نیز در نشست «طرح ابتکاری سرمایهگذاری» در ریاض سخنرانی میکنند.
برگزارکنندگان نشست ریاض از ثبتنام ۷۰۰۰ نفر برای شرکت در این رویداد خبر دادهاند. این بیش از تعداد شرکتکنندگان در نشست سال گذشته است که چند روز پس از آغاز درگیریهای جاری در منطقه برگزار شد.
گفته میشود که حدود ۳۰ درصد از شرکتکنندگان از آمریکا، ۲۵ درصد از اروپا، ۲۰ درصد از آسیا، و بقیه از سایر نقاط جهان هستند.