براساس مطالعهای جدید، افرادی که شاهد ایست قلبی زنان در مکانهای عمومیاند، بهدلیل نگرانی از لمس کردن سینههای آنان، کمتر به احیای قلبی-ریوی اقدام میکنند.
تحقیقات سازمان «سنت جان آمبولانس» نشان میدهد که تقریبا یک چهارم هزار بریتانیایی، که از آنها نظرسنجی شد، گفتند احتمال کمی دارد که در مکانهای عمومی برای یک زن احیای قلبی-ریوی ( سی.پی.آر) [انجام] بدهند.
در حالی که یک سوم مردان نگران این بودند که هنگام احیای قلبی-ریوی یک زن به «لمس نامناسب» متهم شوند، حدود ۱۳ درصد از زنان نیز همین نگرانی را داشتند.
این نظرسنجی نشان میدهد که «تابو» مرتبط با سینه زنان، در دسترسی به مراقبتهای اورژانسی «تبعیض جنسیتی نگرانکنندهای» ایجاد میکند ـ بهطوری که احتمال دارد تنها ۶۸ درصد زنان احیای قلبیـ ریوی را از شاهدان دریافت کنند، در مقایسه با اینکه این میزان برای مردان ۷۳ درصد است.
این سازمان که در زمینه آموزش کمکهای اولیه و خدمات پزشکی اضطراری فعالیت میکند، کارزاری را برای آموزش مردم به هدف مداخله فوری در مواقع ایست قلبی زنان و از بین بردن این «تبعیض جنسیتی غیرضروری» به راه انداخته است.
جوردن دیویسون، مدیر ارتباطات اجتماعی در آمبولانس سنتجان، گفت: «پیام ما به مردم این است که در این شرایط همیشه بهتر است که کاری انجام دهند تا اینکه هیچ اقدامی نکنند.»
«هر بدن، بدون در نظر گرفتن جنسیت، در احیای قلبیـ ریوی، یکسان است، تکنیک یکسان است، و هرکسی شایسته بیشترین بخت زنده ماندن است.»
براساس اطلاعات بنیاد قلب بریتانیا، سالانه بیش از ۳۰ هزار نفر در بریتانیا به ایست قلبی خارج از بیمارستان دچار میشوند، که از هر ۱۰ نفر کمتر از یک نفر نجات مییابند ـ اما انجام احیای قلبیـ ریوی و استفاده از دفیبریلاتور [defibrillator، دستگاه شوک ناهماهنگ یا الکتروشوک] میتواند بخت زنده ماندن را بیش از دو برابر کند.
با این حال، ۳۸ درصد بریتانیاییها میگویند که در استفاده از دفیبریلاتور برای زنان احساس معذب بودن میکنند، زیرا پدهای آن باید روی پوست برهنه ناحیه سینه قرار بگیرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
تقریبا نیمی از مردان گفتند که در استفاده از دفیبریلاتور برای یک زن، از اینکه ممکن است مجبور باشند لباسها ازجمله سوتین را بردارند، احساس ناراحتی میکنند، و در مقام مقایسه، این میزان در زنان حدود یک سوم است.
میلی برایت، کاپیتان تیم زنان باشگاه فوتبال چلسی که از این کارزار حمایت میکند، گفت: «تجربه حضور در زمین، زمانی که کسی دچار ایست قلبی شد را داشتهام و این تجربه ترسناک بود.»
«بسیار مهم است که همه ما برای یادگیری نحوه نجات جان [خود و دیگران] وقت بگذاریم، زیرا نمیدانیم چه زمانی ممکن است به کمک غریبهها نیاز داشته باشیم.»
«در مقام یک زن، برایم شوکهکننده است وقتی میفهمم بهدلیل معذب بودن دیگران از کمک کردن، در معرض خطر بیشتری قرار دارم.»
این گزارش نشان میدهد که آموزش مناسب میتواند این مشکل را حل کند، به طوری که حدود دو سوم پاسخدهندگان گفتند که اگر آموزش و حمایت مناسبی دریافت کنند، در انجام احیای قلبی-ریوی احساس راحتی بیشتری خواهند داشت.
نحوه انجام احیای قلبیـ ریوی روی یک بزرگسال در پنج مرحله:
۱. واکنش را بررسی کنید. شانههای فرد را محکم تکان دهید و با صدای بلند بپرسید آیا حالش خوب است؟
۲. به ۹۹۹ [در ایران به ۱۱۵] زنگ بزنید. اگر فرد بیهوش است و تنفس ندارد، یا تنفس او غیرطبیعی است، احیای قلبیـ ریوی را شروع کنید.
۳. اگر کسی همراهتان است، از او بخواهید یک دفیبریلاتور بیابد.
۴.فشار قفسه سینه را شروع کنید. با پاشنه دستتان صاف و محکم و با سرعت دو بار در ثانیه مرکز قفسه سینه را فشار دهید. سعی کنید به ضربآهنگ آهنگ «زنده ماندن» (Stayin’ Alive) از [گروه موسیقی] بیجیز (Bee Gees) فشار وارد کنید.
۵.به محض اینکه ممکن بود از دفیبریلاتور استفاده کنید، در حالی که به انجام احیای قلبیـ ریوی ادامه میدهید، دستورالعملهای آن را با دقت دنبال کنید.
اطلاعات بیشتر در وبسایت بنیاد قلب بریتانیا موجود است.
آقای دیویسون گفت: «با اینکه این تحقیقات جدید برخی مسائل نگرانکننده درمورد سطح راحتی مردم در انجام احیای قلبیـ ریوی روی زنان را نشان میدهد، ولی به طور کلی دور از انتظار نیست. این نگرانیها اغلب در جلسات آموزشی ما مطرح میشود.»
بنیاد قلب بریتانیا از مردم میخواهد که پس از مشاهده کسی که دچار ایست قلبی میشود، فورا با ۹۹۹ [در ایران ۱۱۵] تماس بگیرند و احیای قلبیـ ریوی را آغاز کنند ـ و توضیح میدهد که تا رسیدن کمک به آنها دستورالعمل داده خواهد شد.
افراد باید در صورت [مشاهده] بیهوشی و عدم تنفس یا تنفس غیرطبیعی یک فرد بزرگسال، فشار قفسه سینه را آغاز کنند.
این سازمان میگوید: «با پاشنه دستتان صاف و محکم و با سرعت دو بار در ثانیه مرکز قفسه سینه را فشار دهید.» «سعی کنید به ضربآهنگ آهنگ «زنده ماندن» (Stayin’ Alive) از [گروه موسیقی] بیجیز (Bee Gees) فشار وارد کنید. بهمحض اینکه ممکن بود از دفیبریلاتور استفاده کنید. دستورالعملهای آن را با دقت دنبال کنید و در حین ادامه دادن احیای قلبیـ ریوی، دقیقا براساس آن عمل کنید.»
این موضوع پس از آن مطرح شد که کارشناسان اخیرا هشدار دادند که زنان، «بیهوده و بدون دلیل موجه» براثر بیماریهای قلبی در بریتانیا جانشان را از دست میدهند، زیرا آنها در تشخیص و درمان بیماریهای قلبی کمتر مورد توجه قرار میگیرند.
تحقیقات قبلی بنیاد قلب بریتانیا تخمین زده بود که اگر همان درمانی که برای مردان انجام میشود برای زنان نیز ارائه شده بود، ممکن بود بیش از هشت هزار و ۲۰۰ زن در انگلستان و ولز از حملات قلبی نجات یابند.
گزارش تکمیلی در پرس اسوسیشن
© The Independent