همزمان با ادامه تنشها در خاورمیانه، خبرگزاری رویترز به نقل از پزشکان حاضر در غزه نوشت که در حمله روز یکشنبه اسرائیل به یک ساختمان مسکونی چند طبقه در بیت لاهیه دهها فلسطینی کشته و زخمی شدند.
رویترز نوشت که هنوز آمار دقیقی از تعداد کشتهشدگان در دست نیست، اما دفتر رسانهای دولتی غزه، تحت مدیریت حماس، تعداد کشتهشدگان را ۷۲ نفر اعلام کرد. پزشکان و ساکنان این منطقه گفتند دستکم اعضای شش خانواده در این ساختمان ساکن بودهاند.
تصاویر ویدیویی از محل حمله نشان میدهد که مردم در حال بیرون کشیدن اجساد از زیر آوارند و خانههای اطراف نیز آسیب دیدهاند، اما هنوز اسرائیل در این زمینه اظهارنظری نکرده است. اسرائيل اغلب دفتر رسانهای حماس را به اغراق در تعداد کشتهها متهم میکند.
ارتش اسرائیل ماه گذشته تانکهایی را به بیتلاهیه و شهرهای نزدیک به بیت حانون و جبالیه، بزرگترین اردوگاه آوارگان تاریخی نوار غزه، فرستاد. اسرائیل مدعی است که این کارزار را برای مبارزه با شبهنظامیان حماس انجام میدهد و قصد دارد از سازماندهی مجدد آنها جلوگیری کند.
در همین حال، روز یکشنبه گروه جهاد اسلامی، متحد حماس، با انتشار بیانیهای مدعی شد که جنگجویانش یک خودرو ارتش اسرائیل را در جریان درگیری در بیت لاهیه منفجر کردهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این درگیریها در حالی انجام میشود که قطر اعلام کرده است، تا زمانی که حماس و اسرائیل برای ازسرگیری مذاکرات «تمایل و جدیت» نشان ندهند تلاشهایش برای میانجیگری در آتشبس غزه و توافق آزادسازی گروگانها را متوقف میکند.
دو طرف درگیر در جنگ یکدیگر را مسئول به نتیجه نرسیدن مذاکرات آتشبس میدانند. حماس خواهان توافقی است که به جنگ پایان دهد، در حالی که بنیامین نتانیاهو میگوید جنگ تنها زمانی پایان مییابد که حماس ریشهکن شود.
بنا بر گزارش وزارت بهداشت غزه، از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون ۴۳ هزار و ۸۰۰ نفر کشته شدهاند. براساس آمار اسرائیل، شبهنظامیان حماس در روز حمله هفتم اکتبر حدود یکهزار و ۲۰۰ اسرائیلی را کشتهاند و هنوز دهها نفر از حدود ۲۵۰ گروگان را در اختیار دارند.
سفر وزیر دفاع جمهوری اسلامی به دمشق
همزمان با تحولات خاورمیانه، عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی که به دمشق سفر کرده است، روز یکشنبه با بشار اسد، رئيسجمهوری سوریه، دیدار کرد.
به گزارش رسانههای داخلی ایران، بشار اسد و نصیرزاده در این دیدار درمورد مسائل دفاعی و امنیتی منطقه و تقویت همکاریهای دو کشور گفتوگو کردند.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی همچنین با همتای سوری خود دیدار کرد. او در ادامه این دیدارها با رئیس ستاد مشترک کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه نیز گفتوگو کرد.
نصیرزاده روز شنبه در بدو ورود به دمشق در گفتوگو با رسانهها تاکید کرد: «بنا به توصیه رهبر جمهوری اسلامی از همه لحاظ آمادگی پشتیبانی از سوریه را داریم و راههای مختلف توسعه و گسترش روابط را با آنان بررسی خواهیم کرد.»
حمله هوایی ارتش اسرائیل به بیروت
ارتش اسرائیل روز یکشنبه پس از صدور اعلان هشدار و تخلیه بخشهایی در جنوب بیروت، علیه مواضع حزبالله در منطقه ضاحیه حملات سنگین هوایی انجام داد.
برخی منابع خبری از بمباران برج «البراجنه» در پایتخت لبنان خبر دادند. ارتش اسرائیل تاکنون هدف قرار دادن این برج را تایید یا تکذیب نکرده است.
در همین حال، ارتش اسرائیل اعلام کرد که نیروی هوایی این کشور یک هواپیمای بدون سرنشین را پس از فعال شدن آژیر خطر در فراز شهر رخووت رهگیری کرده است.
شبکه الحدث نیز گزارش داد که پهپادی در نزدیکی یک مرکز حساس نظامی در جنوب تلآویو سقوط کرده و آژیرهای حمله هوایی در شمال رخووت به صدا درآمدهاند.
روز یکشنبه همچنین خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام امنیتی لبنان خبر داد که محمد عفیف، مسئول رسانهای حزبالله لبنان، در پی حمله هوایی اسرائیل به بخش مرکزی بیروت کشته شده است.
بازداشت مظنونان شلیک منور به اقامتگاه نتانیاهو
در پی شلیک دو منور بهسمت اقامتگاه خصوصی بنیامین نتانیاهو در قیصریه اسرائیل، پلیس آن کشور صبح یکشنبه اعلام کرد که سه مظنون را بازداشت کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پلیس اسرائيل در بیانیهای اعلام کرد: «آژانس امنیت داخلی شینبت از مظنونان بازجویی خواهد کرد.»
پیش از این، شینبت و پلیس اسرائیل از شلیک دو منور به سمت اقامتگاه شخصی نتانیاهو خبر داده و گفته بودند که در هنگام این حادثه نتانیاهو در خانه حضور نداشته است.
درخواست پاپ فرانسیس درمورد بررسی جنگ غزه
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که رهبر کاتولیکهای جهان خواستار تحقیقاتی برای تعیین این موضوع شده است که آیا حملات اسرائیل در غزه نسلکشی است یا نه.
این اولین بار است که پاپ فرانسیس آشکارا خواستار تحقیق درباره اتهامات نسلکشی درمورد اقدامات اسرائیل در نوار غزه میشود. او در ماه سپتامبر گفت که حملات اسرائیل در غزه و لبنان «غیراخلاقی» و ناهنجار است و ارتش اسرائیل از قوانین جنگ فراتر رفته است.
سال گذشته نیز پاپ فرانسیس با بستگان گروگانهای اسرائیلی در غزه و فلسطینیهایی که در وضعیت جنگی زندگی میکردند ملاقات کرد. او در این دیدارها کلماتی را به کار برد که دیپلماتهای واتیکان معمولا از ابراز آنها اجتناب میکنند، برای مثال او به «تروریسم» اشاره کرد.