مهران مدیری با «ساعت ۶ صبح» به جشنواره فیلم دریای سرخ می‌رود

این نخستین اکران بین‌المللی فیلم «ساعت ۶ صبح» است که از ورود به چهل‌و‌دومین دوره جشنواره فیلم فجر بازماند

پوستر فیلم «ساعت ۶ صبح» و لوگوی جشنواره فیلم دریای سرخ‌ــ Independent Persian Combo

چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم دریای سرخ از ۵ تا ۱۴ دسامبر در جده در عربستان سعودی برگزار خواهد شد و فیلم «ساعت ۶ صبح» به کارگردانی مهران مدیری و تهیه‌کنندگی علی اوجی نیز در بخش رقابت اصلی حضور دارد.

فیلم «ساعت ۶ صبح» دومین فیلم بلند مهران مدیری در مقام کارگردان است. این فیلم به چهل‌و‌دومین دوره جشنواره فیلم فجر راه نیافت و قرار است در نخستین نمایش بین‌المللی، در جشنواره فیلم دریای سرخ روی پرده برود.

این فیلم روایتی پیچیده از دوراهی‌های اخلاقی و فشارهای اجتماعی است و نگاهی دقیق به ایران امروز دارد. دختری قرار است برای ادامه تحصیل به کانادا برود و ساعت ۶ صبح پرواز دارد. دوستانش برای او مهمانی خداحافظی گرفته‌اند و قرار می‌شود بعد از مهمانی او را به فرودگاه ببرند. اما حین مهمانی پلیس داخل خانه می‌آید و همه را دستگیر می‌کند. اما دختر پنهان می‌شود و بعد می‌فهمد در خانه قفل شده و او در خانه گیر افتاده است.

علاوه بر فیلم «ساعت ۶ صبح»، دو فیلم‌ کوتاه «دریچه» ساخته علیرضا کاظمی‌پور و پانته‌آ مصلح محصول ایران و کانادا و «جهش» ساخته نگار حسن‌زاده در بخش مسابقه فیلم‌های کوتاه این جشنواره حضور دارند.

در چهارمین دوره جشنواره فیلم دریای سرخ ۱۲۰ فیلم از ۸۱ کشور حضور دارند. در ادامه نگاهی داریم به ۱۵ فیلم دیگری که در بخش رقابت اصلی جشنواره فیلم دریای سرخ شرکت کرده‌اند.

«عایشه» به کارگردانی مهدی برصاوی

«عایشه» به کارگردانی مهدی برصاوی، فیلمساز تونسی، داستانی قوی درباره استقامت و بقا است. این فیلم داستان زندگی عایشه، زنی جوان، را دنبال می‌کند که ایستادگی مقابل محدودیت‌های اجتماعی زندگی‌اش را دگرگون می‌کند. روایت برصاوی تصویری تکان‌دهنده از شجاعت مقابل سختی‌ها را ترسیم می‌کند.

«مرز جایی دیگر» به کارگردانی محمد لخضر طاطی

محمد لخضر طاطی در فیلم «مرز جایی دیگر» به رابطه در حال تغییر دو دوست در جریان تنش‌های سیاسی و اجتماعی در الجزایر می‌پردازد. این سفر احساسی بر مضامینی همچون وفاداری، خیانت، و جست‌و‌جوی آزادی فردی تاکید دارد و تصویری ظریف و پر از جزئیات از دوستی به مخاطب ارائه می‌دهد.

«هانامی» به کارگردانی دنیس فرناندز

«هانامی» ساخته دنیس فرناندز داستانی دیدنی و جذاب است که بین ژاپن و سوییس در جریان است، داستان زنی که در پی برقراری ارتباط مجدد با میراث و ریشه‌هایش است. این فیلم تامل‌برانگیز غنی از فرهنگ به جست‌و‌جوی هویت و حس تعلق می‌پردازد.

«ماه» به کارگردانی کردوین ایوب

«ماه» ساخته کردوین ایوب، فیلمساز اتریشی‌ـ‌کرد، نگاهی دارد به زندگی یک زن جوان اتریشی که برای شغلی موقت به اردن سفر می‌کند تا به دختران خانواده‌ای ثروتمند تدریس کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

«دوست من، آن دلی» به کارگردانی زیجیان دونگ

فیلم «دوست من، آن دلی»، ساخته زیجیان دونگ، کارگردان چینی، کاوشی گرم و صمیمانه در دوستی است. این فیلم داستان رفاقت میان دو دوست در شهری شلوغ و پرجنب‌و‌جوش در چین است و دیدگاهی تازه در مورد ارتباط انسانی و استقامت ارائه می‌دهد.

«مسیر سرخ» به کارگردانی لطفی عاشور

فیلم «مسیر سرخ» ساخته لطفی عاشور، فیلمساز تونسی، درباره حمله گروهی از تروریست‌ها به دو پسرعمو در مرکز غرب تونس است که به بزچرانی مشغول‌اند. یکی از آن‌ها کشته می‌شود و دیگری زنده می‌ماند و مجبور است با سر بریده پسرعمویش نزد خانواده بازگردد. خانواده قربانی سوگند می‌خورند که او را بدون جسدش دفن نکنند.

«صبا» به کارگردانی مقصود حسین

«صبا» به کارگردانی مقصود حسین، فیلمساز بنگلادشی، داستانی عمیقا تاثیرگذار گذر زنی جوان از آسیب‌های روحی و التیام را روایت می‌کند. این فیلم با روایتی گیرا و فیلم‌برداری خیره‌کننده به مضامین فقدان و التیام می‌پردازد و احساسات مخاطب را فارغ از مرزهای فرهنگی برمی‌انگیزد.

«صیفی» به کارگردانی وائل ابو منصور

فیلم «صیفی» به کارگردانی وائل ابو منصور، فیلمساز سعودی، مخاطب را به عمق فرهنگ سعودی می‌برد، و به کاوش در ارتباط درهم‌تنیده خانواده، آبرو، و انتظارهای اجتماعی می‌پردازد. این فیلم نگاهی متمایز به فرهنگ سعودی را به عرصه بین‌المللی می‌آورد.

«در جست‌و‌جوی بهشت برای آقای رمبو» به کارگردانی خالد منصور

«در جست‌و‌جوی بهشت برای آقای رمبو» ساخته خالد منصور کمدی سیاهی با لایه‌های وجودگرایانه است. این فیلم داستان تلاش آقای رمبو برای زندگی بهتر در دنیایی به‌شدت بوروکراتیک است، و طنز و نقد اجتماعی را در یک سبک سینمایی منحصربه‌فرد در هم می‌آمیزد.

«آهنگ سیما» به کارگردانی رویا سادات

فیلم «آهنگ سیما» ساخته رویا سادات، کارگردان افغان، ادای احترامی صمیمانه به استقامت مردم افغانستان است. این فیلم داستان خواننده‌ای به نام سیما را دنبال می‌کند که با محدودیت‌های فرهنگی مواجه می‌شود و از موسیقی‌اش به‌عنوان شکلی از مقاومت استفاده می‌کند. روایت سادات در واقع صدایی قدرتمند به زنان افغانستان می‌دهد.

«سفید برفی» به کارگردانی تغرید ابوالحسن

«سفید برفی» به کارگردانی تغرید ابوالحسن بازخوانی تازه‌ای از یک افسانه‌ کلاسیک است که آن را در بستری امروزی قرار می‌دهد و به کنکاش در معیارهای زیبایی، هویت فردی، و انتظارهای اجتماعی می‌پردازد. این فیلم با روایتی که هم آشنا است و هم جدید، پیچشی تفکربرانگیز به این داستان محبوب اضافه می‌کند.

«آوازهای آدم» به کارگردانی عدی رشید

«آوازهای آدم» ساخته عدی رشید، فیلمساز عراقی، فیلمی شاعرانه و تامل‌برانگیز درباره عشق، فقدان، و رستگاری است. این فیلم که در بغداد روایت می‌شود، سفر احساسی آدم برای آشتی با گذشته‌اش را دنبال می‌کند و کاوشی جذاب در روح انسان را مقابل دیدگان مخاطب می‌گذارد.

«ابرپسران ماله‌گوان» به کارگردانی ریما کاگتی

«ابرپسران ماله‌گوان» ساخته ریما کاگتی، کارگردان هندی، طنز را به جشنواره می‌آورد. این فیلم سبک مستند درباره رویاها و چالش‌های فیلمسازان جوان در شهری کوچک در هند است. کاگتی با رویکردی سرخوشانه و در عین حال عمیق بر قدرت سینما به‌عنوان زبانی جهانی تاکید می‌کند.

«به‌سوی سرزمینی ناشناخته» به کارگردانی مهدی فلیفل

فیلم «به‌سوی سرزمینی ناشناخته» ساخته مهدی فلیفل داستان سفر فقدان و امید پناهجویی جوان را روایت می‌کند. تصویرسازی فلیفل از تجربه پناهجویی نگاهی عمیق توام با اصالت و حساسیت به یک مسئله مهم جهانی دارد.

«کشتن اسب مغول» به کارگردانی شیائوشوان جیانگ

فیلم «کشتن اسب مغول» ساخته شیائوشوان جیانگ، کارگردان چینی، اثری از لحاظ بصری خیرکننده است که در دشت‌های وسیع مغولستان رخ می‌دهد. این داستان تنش میان سنت و مدرنیته را به تصویر می‌کشد، وقتی مردی جوان برای حفاظت از شیوه زندگی اجدادی‌اش با چالش‌هایی مواجه می‌شود.

جشنواره فیلم دریای سرخ، تجلیل تنوع و داستان‌سرایی

جشنواره فیلم دریای سرخ ۲۰۲۴ با نمایش فیلم‌های متنوع در بخش مسابقه، ترکیبی جذاب از فرهنگ‌ها، داستان‌ها، و صداها ارائه می‌دهد. این فیلم‌ها، از خاورمیانه گرفته تا سایر نقاط جهان، مضامینی چون هویت، چالش‌های اجتماعی، دوستی، خانواده، و جست‌و‌جوی معنا را می‌کاوند، روایت‌های سینمایی فراموش‌نشدنی به مخاطب عرضه می‌کنند، و آغازگر گفت‌و‌گو در مورد موضوع‌های مهم اجتماعی و فرهنگی‌اند.

بیشتر از فیلم