محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، صبح چهارشنبه هفتم آذرماه در حاشیه نشست هیئتدولت، تایید کرد که جمهوری اسلامی در واکنش به قطعنامه اخیر شورای حکام «گازدهی چند هزار سانتریفیوژ پیشرفته» را آغاز کرده است. او گفت «از اول هم اعلام کرده بود که اگر کشورهای اروپایی راه تعامل را ببندند، بلافاصله اقدام متقابل میکنیم».
رئیس سازمان انرژی اتمی، ضمن متهم کردن کشورهای غربی به «بهانهجویی»، «فشار» و «اتهامپراکنی» تهدید کرد اگر «آنها بخواهند تکالیفی را که در سند برجام بر عهده خودشان بوده است، نادیده بگیرند، جواب معکوس خواهند گرفت».
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه تهدیدهایش نیز افزود که «جمهوری اسلامی در عمل نشان داده که اهل تعامل است ولی در مقابل زور، فشار، رفتار غیرحقوقی و غیرقانونی طرف مقابل هرگز عقبنشینی نمیکند».
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اسلامی در جمع خبرنگاران مدعی شد که برنامه هستهای جمهوری اسلامی «شفاف» با «اهداف صلحجویانه» است و حرکت در این مسیر ادامه دارد.
او همچنین ادعا کرد که «مردم ایران، تاثیر برنامه هستهای جمهوری اسلامی را در زندگیشان احساس میکنند و از نتایج آن بهرهمند میشوند».
رئیس سازمان انرژی اتمی با طرح این ادعا که برخی موارد مورد توجه کشورهای اخیر در برنامه هستهای جمهوری اسلامی مرتبط با ۲۰ سال قبل است، گفت که این موارد با «نقشآفرینی ضدانقلاب، منافقین و سرویسهای خارجی بهعنوان بهانهای برای فشار به ایران مطرح شدهاند».
او در ادامه نیز مدعی شد که کلیه فعالیتهای برنامه هستهای ایران تحت نظارت آژانس بین الملل انرژی اتمی قرار دارد و مطابق با ملاحظات سند انپیتی است.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه طبق برنامه سطح غنیسازی در ایران حداکثر ۶۰ درصد است، اذعان کرد که جمهوری اسلامی بر اساس اهداف مختلف درصدهای مختلفی از غنیسازی را در برنامه دارد.
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، هفته گذشته در قطعنامهای، خودداری جمهوری اسلامی از همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را محکوم کرد. این قطعنامه که به فاصله کوتاهی پس از سفر رافائل گروسی، رئیس سازمان انرژی اتمی به ایران صادر شد، خشم مقامهای جمهوری اسلامی را در پی داشت و وزارت امور خارجه و سازمان انرژی هستهای به آن واکنش نشان دادند.
شورای حکام، در این قطعنامه از جمهوری اسلامی خواسته بود که بدون فوت وقت درباره ذرات اورانیوم با منشا انسانی در دو مکان اعلام نشده توضیح دهد و آژانس را درباره مکانهای فعلی انباشت مواد هستهای مطلع کند. سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این قطعنامه، دستور راهاندازی مجموعهای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته را صادر کرد.
محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس دولت چهاردهم، روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا ادعا کرد که «قطعنامه شورای حکام علیه ایران مبنای حقوقی ندارد و بیپایه و اساس است».
ظریف همچنین مدعی شد که «آمریکا و کشورهای اروپایی در موقعیتی نیستند که بتوانند ادعایی در برابر ایران داشته باشند». او در عین حال، اذعان کرد که مبنای توافق جدید با کشورهای غربی برجام است.