دروغ‌های نامنظم دنیامالی؛ از ساخت و بازسازی ورزشگاه تا تعلیق فدراسیون‌ها

او به دلیل مخالفت با تقسیم فدراسیون قایقرانی به سه فدراسیون روئینگ، کانوئینگ و سیلینگ موجب تعلیق قایقرانی ایران شده بود

احمد دنیامالی کنار رئیس و دبیرکل کمیته ملی المپیک ایران، آذر ۱۴۰۳‌ــ برنا

احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان جمهوری اسلامی، در خلال سخنرانی در جلسه مجمع عمومی کمیته ملی المپیک ایران، مدعی شد که در ۲۰ سال اخیر تنها فدراسیون جودو ایران با تعلیق جهانی مواجه شده است.

ادعایی که بیانیه‌های پیشین کمیته بین‌المللی المپیک و فدراسیون‌های جهانی درباره تعلیق چند فدراسیون ورزشی ایران مانند فدراسیون‌ فوتبال، تیروکمان و قایقرانی به دلیل رعایت نکردن قوانین بین‌المللی یا دخالت سیاسیون در ورزش، نامعتبر بودن آن را اثبات می‌کند و حتی در سال ۱۳۹۱، احمد دنیامالی، خود به‌عنوان رئیس برکنارشده فدراسیون قایقرانی ایران، با ارسال نامه‌هایی به سه فدراسیون جهانی مرتبط با ورزش‌های آبی، سبب تعلیق جهانی فدراسیون قایقرانی ایران شد.

دنیامالی در این سخنرانی، ورزش کردن روزانه مسعود پزشکیان را به‌عنوان دلیلی برای حمایت رئیس‌جمهوری ایران از ورزش حرفه‌ای و رفع مشکلات مالی فدراسیون‌ها عنوان کرد. این در حالی است که پزشکیان طی دو هفته اخیر در چند نشست مطبوعاتی و سخنرانی عمومی گفته که دولت او به دلیل ناترازی‌های بزرگ در بودجه و کمبود منابع مالی، برای بهبود وضعیت اقتصادی یا حمایت از پروژه‌های زیرساختی توان اقتصادی خاصی ندارد و هم‌زمان، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران هم اعلام کرده که امکان تامین مالی پروژه‌ها و طرح‌های توسعه‌ای برای دولت «تقریبا به صفر» رسیده است.

وزیر ورزش دولت مسعود پزشکیان که یکی از سهمیه‌های محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در دولت جدید ایران محسوب می‌شود، از زمان بر عهده گرفتن این سمت، وعده‌ها و ادعاهای رنگارنگی را مطرح کرده که واقعیت نداشتن بسیاری از آن‌ها خیلی زود آشکار شده است. از جمله قول ۱۰۰ درصدی دنیامالی برای ساخت ورزشگاه بزرگ و ۱۱۰ هزار نفری در تهران که تنها پس از گذشت سه ماه، با یک عقب‌نشینی آشکار اعتراف کرد این پروژه به دلیل جواب منفی دولت چین و نبود بودجه کافی، کنار گذاشته شده است.

در مورد ماجرای بازسازی ورزشگاه آزادی نیز اگرچه دنیامالی در شهریورماه به هواداران فوتبال وعده داد که این ورزشگاه نهایتا تا پایان پاییز بازگشایی خواهد شد، شروین اسبقیان، معاون دنیامالی، دو روز قبل اعلام کرد که درهای این ورزشگاه پس از گذشت سه سال از آغاز روند بازسازی، دست‌کم تا پایان دی‌ماه به روی هواداران باز نمی‌شود. این در حالی است که برخی رسانه‌های دولتی مانند ایسنا و مهر، در کنار رئیس شرکت توسعه و تجهیز، پیش از این زمان پایان پروژه بازسازی آزادی را سال ۱۴۰۴ عنوان کرده بودند.

از طرف دیگر در حالی که دنیامالی چند روز پس از کسب رای اعتماد از مجلس شوری اسلامی و تکیه بر صندلی وزارت، مدعی شد که این وزارتخانه برای اجرای پروژه‌های زیرساختی یا حمایت از فدراسیون‌های مختلف هیچ مشکل مالی ندارد، ملی‌پوشان و مربیان رشته دو صحرانوری ایران در آبان‌ماه خبر دادند  که فدراسیون دوومیدانی ایران به دلیل نداشتن بودجه از اعزام تیم ملی صحرانوردی ایران به رقابت‌های مهم قهرمانی آسیا خودداری کرده است.

وزیر ورزش و جوانان ایران در سخنرانی اخیر در جلسه مجمع عمومی کمیته ملی المپیک ایران، ضمن دادن وعده‌های جدید درباره برنامه‌ریزی برای کسب مدال‌های بیشتر در بازی‌های آسیایی و المپیک ۲۰۲۸، بار دیگر از تصمیم جنجالی‌ خود برای تعویق برگزاری انتخابات فدراسیون‌ها و انتخاب سرپرست برای چند فدراسیون ورزشی دفاع کرد و دلیل آن را مخالف «دستگاه‌های نظارتی» با برخی روسای فدراسیون‌ها اعلام کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در ادبیات مدیران جمهوری اسلامی، منظور از دستگاه‌های نظارتی، نهادهای اطلاعاتی و امنیتی‌اند که مدام به اشکال مختلف و غیرقانونی در ورزش دخالت می‌کنند و در سال‌های اخیر با انگیزه‌های سیاسی، زمینه‌ساز برکناری یا بازداشت چندین رئیس فدراسیون شده‌اند.

در نتیجه به نظر می‌رسد دنیامالی نیز با سوءاستفاده از این فرصت و ردصلاحیت روسای فدراسیونی که جزو حلقه نزدیکانش محسوب نمی‌شوند، تلاش می‌کند ابتدا برای تعیین دستوری سرپرست برای این فدراسیون‌ها اقدام کند و سپس با چینش دلخواه اعضای مجمع فدراسیون‌ها، گزینه مدنظرش را در راس این فدراسیون‌ها قرار دهد.

دنیامالی که در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ رئیس ستاد انتخاباتی قالیباف در استان گیلان بود و قالیباف را «جزو پاکدست‌ترین مدیران نظام» می‌داند، اردیبهشت ۱۳۹۱ از سوی محمد عباسی، وزیر ورزش و جوانان دولت احمدی‌نژاد، به اتهام مسجل شدن اختلاس و سوءاستفاده‌های مالی در این فدراسیون و اتهام‌هایی چون «تصرف غیرقانونی اموال دولتی» و همچنین مخالفت با تبدیل فدراسیون قایقرانی به سه فدراسیون جداگانه، از کار برکنار شد.

او به این دلیل با تقسیم فدراسیون قایقرانی ایران به سه فدراسیون روئینگ، کانوئینگ و سیلینگ مخالفت کرد که با این تصمیم از سفرهای خارجی متعدد و مناصب او در فدراسیون‌های جهانی کاسته می‌شد. سپس کوشید تا با لابی‌ کردن در مجلس، زمینه‌ استیضاح عباسی از وزارت ورزش را مهیا کند.

در نهایت پس از برکناری دنیامالی، او طی نامه‌نگاری‌های طولانی با کمیته بین‌المللی المپیک و چند سفر به مقر سه فدراسیون جهانی روئینگ، کانوئینگ و سیلینگ در اسپانیا، ایرلند و اسکاتلند، در فاصله یک ماه مانده تا آغاز بازی‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن، موجب تعلیق فدراسیون قایقرانی ایران شد و وزارت ورزش بعدا با ارسال مستنداتی به کمیته بین‌المللی المپیک و فدراسیون‌های جهانی قایقرانی درباره تخلف‌های مالی فراوان دنیامالی و محکومیت قضایی او، موفق شد این تعلیق را بردارد.

دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مقاله لزوماً سیاست یا موضع ایندیپندنت فارسی را منعکس نمی کند.

بیشتر از دیدگاه