دیلیمیل در گزارشی درباره پیشینه اسما اسد، همسر بشار اسد مینویسد، «بانوی اول» پیشین سوریه که زمانی به او «گلی در صحرا» میگفتند، اکنون به شخصیتی منفور و مشابه لیدی مکبث تبدیل شده است.
براساس این گزارش، اسما اسد، ۴۹ ساله، با حرفه موفق در بانکداری و تربیت سکولار بریتانیاییاش، برای سالها چهرهای از آزادی زنان در خاورمیانه بود.
اسما در سال ۱۹۷۵ در لندن متولد شد. پدرش فواز اخرس، متخصص قلب موفق در بیمارستان خصوصی کرامول، و مادرش سحر، دیپلمات ارشد سوری بود. اسما برای تحصیل به کالج کوئینز در مریلبون فرستاده شد، جایی که هزینه هر ترم آن نزدیک به ۹ هزار پوند است.
او در سال ۱۹۹۶ از کالج کینگز لندن با مدرک علوم کامپیوتر و ادبیات فرانسه فارغالتحصیل شد و کار خود را در حوزه بانکداری سرمایهگذاری در شرکتهای بزرگ از جمله دویچه بانک و جیپی مورگان آغاز کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
چهار سال بعد، او با بشار اسد که اکنون ۵۹ ساله است، در سوریه ازدواج کرد. همان سالی که اسد پس از مرگ پدرش، حافظ اسد در ۶۹ سالگی، کنترل کشور را به دست گرفت.
آنها سه فرزند ۱۹ تا ۲۳ سال سن دارند.
به گزارش دیلیمیل، در عرصه بینالمللی، اسما اسد با لباسهای ساده و ظاهر فتوژنیک خود چهرهای موقر ارائه میکرد.
این تصویر زمانی تثبیت شد که در فوریه ۲۰۱۰، مجله ووگ مصاحبهای با او را «گلی در صحرا» نامید و او را «جدیدترین و جذابترین بانوی اول» توصیف کرد.
دیلیمیل مینویسد، اما سال بعد، جنگی میان شورشیان و رژیم اسد به دلیل سرکوبهای وحشیانه او در سوریه آغاز شد و شهرت این کشور بهعنوان کشوری باز و سکولار از بین رفت.
به گزارش دیلیمیل، گفته میشود که رابطه این زوج در طول این درگیری به سردی گرایید، اما با مرگ مادر اسد در سال ۲۰۱۶ و تشخیص سرطان سینه همسر اسد در سال ۲۰۱۸، اسما به قلب اقتصاد رژیم منتقل شد.
دیلیمیل مینویسد، اما این نقش جدید چیزی جز عملیات «اخاذی» از طبقه متوسط تاجران و بازرگانان کشور نبود.
اسما شبکهای پیچیده و مخفی از کمیتهها و سیاستها را هدایت میکرد و بر همه چیز، از دسترسی به اینترنت گرفته تا جیرهبندی مواد غذایی یارانهای، کنترل داشت.
به گزارش دیلیمیل، امپراتوری اسما حتی توزیع کمکهای خارجی را نیز شامل میشد، بهطوری که عملا کنترل میکرد چه کسی چه زمانی چه چیزی دریافت کند.
دیلمیل مینویسد، با افزایش نقش او در دیکتاتوری اسد، دیگر نتوانست تصویر اولیه خود را بهعنوان زنی آزاد و رها که در قلب قدرت در یک کشور مسلمان فعالیت میکند، حفظ کند.
او به یکی از چهرههای اصلی سرکوب وحشیانه مردم توسط رژیم سوریه تبدیل شد.
یکی از نقاط ضعف شخصی اسما زمانی بود که ووگ در سال ۲۰۱۲، پس از واکنشهای عمومی نسبت به جنگ سوریه، مصاحبهاش با او را از وبسایت خود حذف کرد.
اما نقش او در سیاست مالی سوریه موجب شد برخی مفسران به اسما لقب «لیدی مکبث» بدهند.
دیلیمیل مینویسد، چهار روز دیگر، اسدها که حالا از سوریه گریختهاند، بیستوچهارمین سالگرد ازدواج خود را جشن خواهند گرفت؛ اما بیتردید در شرایطی بسیار دور از جایگاه مجلل پیشین خود در پایتخت سوریه، دمشق.