نخست‌وزیر موقت سوریه خواستار بازگشت سوری‌های خارج از کشور شد

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، بر لزوم «احترام متقابل بین ادیان» در سوریه تاکید کرد

محمد البشیر، نخست‌وزیر موقت سوریه، از سوری‌هایی که در زمان حکومت بشار اسد به کشورهای دیگر پناهنده شده‌اند، خواست به سوریه بازگردند.

البشیر که می‌گوید تا ماه مارس به‌عنوان رئیس دولت انتقالی برای اداره سوریه فعالیت می‌کند، به روزنامه ایتالیایی کورریه‌ره دللا سرا (Corriere della Sera) گفت که یکی از اولین اهداف او «بازگرداندن میلیون‌ها پناهنده سوری به کشور» خواهد بود.

او در این گفت‌وگو که روز چهارشنبه منتشر شد، تاکید کرد: «سرمایه انسانی و تجربه سوری‌های خارج از کشور به سوریه امکان شکوفایی می‌دهد. درخواست من از همه سوری‌های خارج از کشور این است حالا که به‌عنوان کشوری آزاد، غرور و عزتمان را به دست آورد‌ه‌ایم، به خانه‌ اصلی‌ خود برگردند. ما باید دوباره سوریه را بسازیم، دوباره متولد شویم و در این راه به کمک همه نیاز داریم.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بشار اسد در حالی از سوریه فرار کرد که ائتلاف مخالفان آخرهفته گذشته به پایتخت دمشق حمله کردند و به پنج دهه حکومت دیکتاتوری خاندان اسد پایان دادند.

جنگ داخلی تقریبا ۱۴ ساله سوریه باعث کشته شدن ۵۰۰ هزار نفر شد. این جنگ میلیون‌ها آواره داخلی به جا گذاشت و بیش از شش میلیون نفر نیز به کشورهای خارجی گریختند.

اکنون با سقوط دولت بشار اسد، سوریه در وضعیت ابهام‌آمیزی به سر می‌برد. گروه‌های جمعیتی مختلف این کشور از جمله مسیحیان، کردها و علوی‌ها منتظرند ببینند محمد البشیر چه نوع حکومتی را رهبری خواهد کرد.

البشیر در گفت‌وگو با روزنامه ایتالیایی مدعی شد: «رفتار نادرست برخی گروه‌های اسلام‌گرا باعث شده است که بسیاری از مردم، به‌ویژه در غرب، مسلمانان را با تروریسم و ​​اسلام را با افراط‌گرایی مرتبط کنند.» او ادامه داد: «معنای اسلام که در واقع دین عدل است، تحریف شده، اما ما اسلامی را اجرا می‌کنیم که حقوق همه مردم و همه فرقه‌ها را در سوریه تضمین کند. ما با هیچ‌ فرد، دولت، حزب یا فرقه‌ای که از رژیم خونخوار اسد فاصله گرفته باشد، مشکلی نداریم.»

در همین حال، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، روز چهارشنبه خواستار «احترام متقابل» بین ادیان در سوریه شد. پاپ تاکید کرد: «من دعا می‌کنم مردم سوریه در صلح و امنیت در سرزمین عزیزشان زندگی کنند و ادیان مختلف در دوستی و احترام متقابل به نفع ملتی که از سال‌ها جنگ آسیب دیده است، با هم قدم بردارند».

نخست‌وزیر موقت سوریه در بخش دیگری از گفت‌وگویش تاکید کرد که اگرچه برای بازسازی این کشور تلاش خواهد شد، این کار دشوار است، زیرا مشکلات مالی وجود دارد. البشیر افزود: «سوریه فاقد ارز خارجی است. در خزانه فقط لیره سوریه وجود دارد که ارزش کمی دارد. ما هیچ ارز خارجی نداریم و در مورد وام‌ها و اوراق قرضه هنوز در حال جمع‌آوری داده‌هاییم. بنابراین آنچه می‌توان با صراحت گفت، این است که از نظر مالی در وضعیت خیلی بدی قرار داریم.»

بازسازی سوریه پس از جنگ داخلی که طی آن صدها هزار نفر کشته شدند، شهرها تا حد ویرانه شدن بمباران و در بخش‌هایی خالی از سکنه شدند، اقتصاد آن به دلیل تحریم‌های بین‌المللی نابود شد و میلیون‌ها پناهنده سوری پس از یکی از بزرگ‌ترین جابه‌جایی‌های اجباری هنوز در اردوگاه‌ها زندگی می‌کنند، کاری دشوار است.

گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که اوضاع شهرهای سوریه تا حدی به حالت عادی بازگشته است. در دمشق، پایتخت سوریه، بانک‌ها برای اولین بار پس از سرنگونی اسد، در روز سه‌شنبه آغاز به کار کردند. مغازه‌ها نیز دوباره باز شده‌‌اند و ترافیک در خیابان‌ها به حالت عادی بازگشته است و افراد مسلح کمتری در اطراف دیده می‌شوند.

وزارت خارجه قطر روز چهارشنبه اعلام کرد که سفارت این کشور در سوریه به زودی فعالیتش را از سر خواهد گرفت. قطر در کنار ترکیه از سال ۲۰۱۱ یکی از حامیان اصلی مخالفان حکومت اسد و شورشیان مسلح در این کشور بود.

ابومحمد الجولانی، رهبر نیروهای مسلح حاکم بر سوریه، نیز در گفت‌وگو با اسکای‌نیوز بر ضرورت بازسازی این کشور تاکید کرد و گفت: «مردم از جنگ خسته‌اند و سوریه دیگر درگیر نبرد نخواهد شد.»

بیشتر از جهان