سقوط هواپیمای مسافری جمهوری آذربایجان در قزاقستان؛ ۳۲ نفر زنده مانده‌اند

این هواپیمای امبرائر ۱۹۰ از باکو به مقصد گروزنی، پایتخت چچن، در جنوب روسیه، در حال پرواز بود

محل سقوط هواپیما در خاک قزاقستان‌ــ AFP

یک فروند هواپیمای مسافربری امبرائر متعلق به خطوط هوایی آذربایجان روز چهارشنبه ۲۵ دسامبر (پنجم دی‌ماه) در نزدیکی شهر آکتائو در قزاقستان سقوط کرد. طبق اعلام مقام‌های قزاقستان، از ۶۲ مسافر و پنج خدمه حاضر در این هواپیما، ۳۲ نفر زنده مانده‌اند.

هواپیمایی آذربایجان ملیت و تعداد مسافران این پرواز را ۳۷ شهروند جمهوری آذربایجان، ۱۶ شهروند روسیه، شش شهروند قزاقستان و سه شهروند قرقیزستان اعلام کرده است.

ویدیوهای تاییدنشده از حادثه نشان می‌دهند که این هواپیمای متعلق به خطوط هوایی آذربایجان هنگام برخورد به زمین در ساحل دریا آتش گرفته و در پی این حادثه، دود سیاه و غلیظی به هوا برخاسته است. در این ویدیوها، مسافران خون‌آلود و مجروح مشاهده می‌شوند که از تکه‌ای از بدنه هواپیما که سالم مانده است، تلوتلوخوران خارج می‌شوند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت اورژانس قزاقستان در گزارشی نوشت که نیروهای آتش‌نشانی حریق ناشی از سقوط هواپیما را مهار کرده‌ و بازماندگان، از جمله دو کودک، به بیمارستانی در نزدیکی محل حادثه منتقل شده‌اند. عملیات جست‌وجو برای یافتن اجساد قربانیان همچنان ادامه دارد.

خطوط هوایی آذربایجان گزارش داد که این هواپیمای امبرائر ۱۹۰ از باکو به مقصد گروزنی، پایتخت منطقه خودمختار چچن، واقع در جنوب روسیه، در حال پرواز بود اما به دلیل شرایط اضطراری در سه کیلومتری آکتائو در قزاقستان ناچار به فرود اضطراری شد.

شهر آکتائو در ساحل دریای خزر، تقریبا مقابل سواحل این دریا در جمهوری آذربایجان و روسیه قرار دارد.

وب‌سایت‌های ردیابی پرواز مسیر این هواپیما را در حال پرواز به سمت شمال و در امتداد ساحل غربی دریای خزر ثبت کرده بودند. مسیر پرواز در میانه راه قطع و سپس در ساحل شرقی دوباره ظاهر شد؛ جایی که هواپیما در نزدیکی فرودگاه آکتائو دور زد و سپس در ساحل سقوط کرد.

گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که برخورد هواپیما با دسته‌ای از پرندگان به انفجار مخزن اکسیژن و در نهایت سقوط آن منجر شده است.

مقام‌های قزاقستان اعلام کردند برای بررسی علت حادثه کمیسیونی دولتی تشکیل شده است. اعضای این کمیسیون مامورند به محل حادثه بروند و اطمینان حاصل کنند که خانواده‌ قربانیان و مجروحان کمک‌های لازم را دریافت می‌کنند.

دولت قزاقستان همچنین تاکید کرد که در این تحقیقات با جمهوری آذربایجان همکاری خواهد کرد.

در خبری دیگر، سازمان نظارت بر هوانوردی روسیه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد اطلاعات اولیه نشان می‌دهد که خلبان به دلیل برخورد پرنده با هواپیما تصمیم به فرود اضطراری گرفته بود.

در واکنش به این حادثه، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان، پیام‌های تسلیت ارسال کردند. دفتر علی‌اف همچنین اعلام کرد که او سفرش را به روسیه‌ــ برای شرکت در یک نشست‌ــ نیمه‌تمام گذاشته و به کشورش بازگشته است.

رمضان قدیروف، رهبر چچن، که تحت حمایت کرملین است، نیز در بیانیه‌ای ضمن ابراز تسلیت، اعلام کرد که وضعیت برخی مجروحان بستری‌شده در بیمارستان بحرانی است و او و دیگران برای بهبودی سریع آن‌ها دعا خواهند کرد.

بیشتر از جهان