عربستان سعودی با رشد ۷.۴ درصدی در تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴، آن هم با غلبه بخش غیردولتی، جایگاهش را بهعنوان یک رهبر و پیشتاز سرمایهگذاری منطقهای تثبیت کرد.
به گزارش عربنیوز، وزارت سرمایهگذاری عربستان سعودی از افزایش ۸.۳ درصدی سهم بخش غیردولتی گزارش داد؛ اتفاقی که نشاندهنده تلاشهای مداوم پادشاهی سعودی برای تقویت مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد متنوع این کشور است.
نهادهای مرتبط با دولت نیز با ۲.۳ درصد افزایش در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴، به رشد کلی تشکیل سرمایه ثابت ناخالص عربستان سعودی کمک کردند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نکته مهم در این گزارش این است که عملکرد بخش غیردولتی با اهداف چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی برای کاهش وابستگی به نفت از طریق تقویت یک بخش خصوصی پویا، همسو است.
در راستای این اهداف، وزارت سرمایهگذاری پادشاهی سعودی در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴، سه هزار و ۸۱۰ مجوز سرمایهگذاری صادر کرد که نسبت به سال پیش از آن ۷۳.۷ درصد افزایش نشان میدهد.
بخشهای غیرنفتی در همین دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۴.۳ درصد رشد کردند که از تلاشهای متنوعسازی اقتصادی پادشاهی حکایت دارد.
در این گزارش اشاره شده است که بخشهای کلیدی از جمله تجارت عمدهفروشی و خردهفروشی، رستورانداری و هتلها ۵.۸ درصد و ساختوساز ۴.۶ درصد رشد داشتند. حملونقل و ارتباطات هم ۴.۵ درصد رشد کردند و امور مالی نیز رشدی ۴.۲ درصدی را شاهد بود.
در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴، بخش املاک و مستغلات نیز نقش محوری ایفا کرد و شاخص قیمت املاک و مستغلات ۲.۶ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش یافت. در تکمیل این روندها، وامهای بانکی برای املاک و مستغلات هم رشد ۱۳.۳ درصد سالانه را ثبت کردند که حاکی از افزایش علاقه سرمایهگذاران به توسعه و خرید املاک است.
از زمان اعلام چشمانداز ۲۰۳۰ در سال ۲۰۱۶، این برنامه بهعنوان نقشهراه عربستان سعودی برای تنوع اقتصادی عمل کرده است و املاک و مستغلات هم در رسیدن به این اهداف نقش اصلی را ایفا میکنند.
تا سال ۲۰۲۴، پادشاهی سعودی ۱.۳ تریلیون دلار در زمینه زیرساختها سرمایهگذاری کرده و ظرفیت بخشهای مسکونی، تجاری و گردشگری را به طور قابلتوجهی افزایش داده است. هدف این پروژههای چشمگیر ارائه بیش از یک میلیون واحد مسکونی و همچنین گسترش فضاهای خردهفروشی و اداری به میزان هفت میلیون مترمربع است.
در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۴، انعطافپذیری اقتصادی عربستان سعودی در بهبود بازار کار نیز مشهود بود. به طوری که نرخ بیکاری در این دوره به ۳.۷ درصد کاهش یافت که نسبت به سه ماهه مشابه در سال ۲۰۲۳، به میزان ۰.۵ درصد کاهش نشان میدهد. با این حساب، نرخ بیکاری عربستان سعودی به ۷.۸ درصد کاهش یافته و نسبت به سال قبل، ۱ درصد کمتر شده است.