وقتی موشه نوسبوم، خبرنگار تلویزیونی معروف اسرائیلی، بهدلیل ابتلا به بیماری ایالاس (اسکلروز جانبی آمیوتروفیک) قدرت تکلم واضح را از دست داد، تصور میکرد مسیر حرفهای ۴۰ سالهاش به پایان رسیده است.
به گزارش اسوشیتدپرس، اما نوسبوم اکنون با استفاده از نرمافزار هوش مصنوعی که قادر است صدای متمایز او را بازسازی کند، در حال بازگشت به صحنه است.
دو سال پیش، تشخیص داده شد که نوسبوم ۷۱ ساله به ایالاس مبتلا است، بیماری پیشروندهای که سلولهای عصبی کنترلکننده بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. او آن زمان به بینندگان شبکه خبری کانال ۱۲ اسرائیل قول داد تا زمانی که از نظر جسمی قادر باشد، به کارش ادامه خواهد داد. اما بهتدریج کار برای او سخت و سختتر شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پس از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل، نوسبوم نتوانست گزارش میدانی بدهد، و این اولین جنگی بود که در چهار دهه فعالیت حرفهایاش گزارش نکرده بود.
او تلاش کرد با سربازان مجروح بستری در بیمارستانها مصاحبه کند و سوالهایش آرام و باوقفه مطرح میشد، اما با دشوارتر شدن تکلم و درک کلامش، تعداد مصاحبهها کاهش یافت.
کانال ۱۲ اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که نوسبوم بهزودی با کمک هوش مصنوعی بهعنوان مفسر به تلویزیون بازمیگردد.
نوسبوم گزارشهایش را مینویسد و سپس، از برنامه هوش مصنوعی استفاده میکند که برای صحبت با صدای او آموزش دیده است. از نوسبوم به گونهای فیلمبرداری میشود که گویی در حال گزارش است، و حرکت لبهایش با استفاده از فناوری تنظیم میشود تا با کلمات هماهنگ باشد.
افرادی که به اختلالهای گفتاری دچارند سالها است از فناوری برای تبدیل متن به گفتار استفاده میکنند، اما آن صداها معمولا رباتمانند و بیاحساساند. این در حالی است که هوش مصنوعی با استفاده از صداهای ضبطشده فرد آموزش داده میشود و تن صدا و لحن او را تقلید میکند.
این فناوری در شکل فعلی برای پخش زنده قابل استفاده نیست و بنابراین، نوسبوم نمیتواند به گزارشهای میدانی بازگردد و در عوض، بر تفسیر و تحلیل در حوزه جرم و امنیت ملی متمرکز خواهد بود.
کانال ۱۲ اسرائیل اعلام نکرده است از کدام برنامه هوش مصنوعی برای نوسبوم استفاده میکند.