ادامه سیاست‌های جنگ‌طلبانه خامنه‌ای با آزمایش موشکی برای هدف قرار دادن ناوهای آمریکایی

تنگسیری گفت «قدر۳۸۰» قابلیت مقابله با اخلال الکترونیکی دارد و می‌توان آن را از یک پایگاه زیرزمینی شلیک کرد

مراسم رونمایی از شهر موشکی جدید سپاه پاسداران در استان هرمزگان-۱۳ بهمن ۱۴۰۳-ایرنا

مقام‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از یک شهر موشکی تازه در ایران رونمایی کردند. در جریان این مراسم یک موشک کروز جدید با نام «قدر۳۸۰» نیز آزمایش شد. به ادعای مقام‌های سپاه، این موشک با برد بیش از هزار کیلومتر می‌تواند اهداف دوردست، ازجمله «ناوهای آمریکایی در خلیج فارس و دریای عمان» را هدف قرار دهد.

شماری از رسانه‌ها و کارشناسان بین‌المللی این اتفاق را به معنای تهدید مجدد ایالات متحده و متحدانش ازجمله اسرائیل تلقی کردند و با ادعاهای مسعود پزشکیان و وزیر خارجه او درباره تلاش برای دست‌یابی به صلح با غرب و پایان تنش‌های نظامی در خاورمیانه در تناقض دانستند.

در جریان این مراسم، که حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران هم در آن حضور داشت و رسانه‌های دولتی محل آن را شهر بندرعباس اعلام کردند، گفته شد که از «شهر موشک‌های کروز قدر۳۸۰ و ضد ناوشکن در پایگاه زیرزمینی موشکی سپاه رونمایی شده است».

علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه مدعی شد که این موشک‌های کروز با برد بیش از هزار کیلومتر، قابلیت انجام عملیات با یک نفر و در کمتر از پنج دقیقه را دارند و از «قابلیت ضدجمینگ» برخوردارند که به قابلیت مقابله سیستم هدایت موشک با تداخل سیگنال و جلوگیری از تلاش‌های مخرب برای ایجاد اختلال در هدایت آن اشاره می‌کند.

تنگسیری با تهدید مستقیم آمریکا و متحدانش گفت: «این تاسیسات زیرزمینی تنها بخشی از سامانه‌های موشکی سپاه هستند که می‌توانند جهنمی برای ناوهای دشمن ایجاد کنند. دشمنان در توانمندی ما دچار اشتباه محاسبه نشوند. سامانه‌های ما به کشنده‌های زمینی مسلح شدند که علاوه بر موشک‌های دریایی است و با تکنولوژی‌هایی که دانشمندان ایرانی به آن دست یافته‌اند، نیاز به حضور در سواحل برای انجام عملیات ندارند. این سامانه‌ها ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند که در لبه تکنولوژی موشک‌های کروز دریایی جهان قرار دارند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در حالی که پیش از این و پس از دو حمله موشکی و پهپادی سپاه پاسداران به خاک اسرائیل، تردیدهایی جدی درباره کیفیت تسلیحات و موشک‌های سپاه پاسداران مطرح شده بود، حالا فرمانده نیروی دریایی سپاه مدعی است که شیوه حرکت این نوع از موشک‌های کروز «دیگر به‌صورت خطی نبوده و کاملا هدایت‌پذیر هستند و در شناسایی اهداف کاملا هوشمند عمل می‌کنند».

از سال ۲۰۱۱ به این سو، جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران بارها از افتتاح تاسیسات موشکی زیرزمینی همراه با آزمایش‌های موشکی خبر داده است. جمهوری اسلامی ایران بارها ادعا کرده است که تاسیسات زیرزمینی متعددی در سراسر کشور و در امتداد سواحل جنوبی به‌ویژه در نزدیکی تنگه راهبردی هرمز ایجاد کرده است. تهران ادعا می‌کند که موشک‌هایی با برد دو هزار کیلومتر دارد که مساحت گسترده‌ای از خاورمیانه ازجمله اسرائیل را در تیررس قرار می‌دهد.

در سال ۲۰۲۴ و در جریان جنگ اسرائیل با حماس در غزه و حزب‌الله در لبنان، ایران در دو نوبت در ماه‌های آوریل و اکتبر صدها موشک به سمت اسرائیل شلیک کرد، اما اسرائیل اعلام کرد که بیشتر این موشک‌ها را رهگیری کرده است.

پس از جنگ  هشت‌ساله عراق علیه ایران در دهه شصت، ایران برنامه موشک‌های بالستیک خود را به‌عنوان یک عامل بازدارنده توسعه داد، به‌ویژه در شرایطی که تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد مانع خرید سیستم‌های پیشرفته تسلیحاتی برای این کشور شده بود.

تونل‌های زیرزمینی نیز به محافظت از این تسلیحات، ازجمله موشک‌های سوخت مایع، که فقط برای مدت محدودی قابلیت سوخت‌گیری دارند، کمک می‌کنند. ایالات متحده و متحدان غربی آن، برنامه موشکی ایران و برنامه هسته‌ای این کشور را اصلی‌ترین تهدید نظامی در خاورمیانه علیه نیروهای خود و همسایگان ایران تلقی می‌کنند.

با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، احتمال آغاز یک درگیری نظامی گسترده میان اسرائیل و آمریکا با جمهوری اسلامی افزایش یافته است. اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، نیز روز یکشنبه ۷ بهمن در نامه تبریک به پیت هگست، وزیر دفاع جدید آمریکا، به اقدام احتمالی علیه جمهوری اسلامی ایران در «ماه‌های آینده» اشاره کرده است.

به گزارش اورشلیم پست، کاتز در نامه‌اش به وزیر دفاع دولت ترامپ نوشت: «ایران و متحدانش همچنان ثبات منطقه‌ای و جهانی را تهدید می‌کنند. ماه‌های پیش‌ رو چالش‌هایی را پیش روی ما قرار می‌دهند که نیازمند آمادگی نظامی‌اند و فرصت‌هایی را فراهم می‌کنند تا اهداف راهبردی خود را پیش ببریم. من مطمئنم که با همکاری یکدیگر می‌توانیم موفق شویم و ثبات بلندمدت و آینده‌ای بهتر برای منطقه ایجاد کنیم.»