قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران به دست سارقان، به خشم و اعتراض شمار زیادی از دانشجویان و تشکلهای دانشجویی را به دنبال داشته است که از بیتوجهی کامل نیروهای انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی به تامین امنیت جانی دانشجویان بهشدت شاکیاند.
دانشجویان معترض دانشگاه تهران طی ۲۴ ساعت گذشته در شبکههای اجتماعی با انتشار بیانیههای مختلف، اعلام کردهاند که با وجود درخواستهای مکرر از مسئولان دانشگاه و حراست این مجموعه برای تامین امنیت کوی دانشگاه و خیابانهای اطراف دانشگاه تهران، «کوچکترین اقدامی برای مقابله با ناامنیها و بازداشت سارقان انجام نشد» و در نهایت این سیاست «تمرکز بر امنیتی کردن فضای دانشگاه به جای امن کردن محیطهای دانشگاهی برای دانشجویان» به قتل یک دانشجو منجر شد.
شماری از دانشجویان هم با اشاره به حضور هزاران نیروی نظامی و امنیتی برای سرکوب، بازداشت و کشتار دانشجویان معترض در جریان خیزش سراسری ۱۴۰۱ یا دفاع از حجاب اجباری، یادآور شدند که اگر این نیروهای سرکوبگر به جای دانشجویان، با سارقان خیابانی برخورد میکردند، امیرمحمد خالقی امروز در قید حیات بود.
بر اساس توضیح یکی از همکلاسیهای این دانشجوی اهل خراسان جنوبی به ایندیپندنت فارسی، او که ترم چهارم کارشناسی مدیریت کسبوکار بود و بهتازگی با زحمات فراوان موفق شده بود برای خود یک لپتاپ جدید بخرد، روز چهارشنبه ۲۴ بهمن اولین روز کاری را در شغل جدید گذرانده بود و خوشحال به نظر میرسید. او حوالی ساعت ۱۰ شب در حال بازگشت از محل کار به خوابگاه، پیش از این رسیدن به کوی دانشگاه، هدف حمله سارقان قرار گرفت.
بر اساس گفتههای این منبع مطلع به ایندیپندنت فارسی و به نقل از حاضران در محل، «لپتاپ و موبایلی که همراه امیرمحمد بود، تنها دارایی او محسوب میشدند که به زحمت خریده بود. به همین دلیل تسلیم نشد و تا لحظه آخر تلاش کرد آنها را از چنگ دزدها درآورد و فرار کند، اما آنها قمه را در شکم او فرو کردند و سپس گریختند.»
در تصاویر منتشرشده از دوربینهای مداربسته، دو سارق سوار بر یک موتورسیکلت و کولهای در دست، دیده میشوند که در حال فرارند و امیرمحمد خالقی به دنبال آنها میدود که ناگهان در تقاطع اتوبان آلاحمد به دلیل خونریزی زیاد به زمین میافتد. پلیس تهران اعلام کرد که این دانشجو پس از انتقال به بیمارستان شریعتی، در ساعت ۷:۳۰ صبح پنجشنبه فوت کرد.
در حالی که بر اساس گفته دانشجویان معترض به ایندیپندنت فارسی، قرار است شامگاه جمعه ۲۶ بهمن در اعتراض به بیتوجهی نهادهای نظامی و مدیران دانشگاه تهران و وزارت علوم به تامین امنیت جان دانشجویان، در کوی دانشگاه تجمع اعتراضی و اعتصاب برپا شود، معاون دانشجویی دانشگاه تهران هم در گفتگو با ایلنا، به نادیده گرفته شدن هشدارهای متعدد دانشجویان درباره ناامن بودن کوچهها و خیابانهای اطراف دانشگاه تهران اعتراض کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
علیحسین رضاییان گفت: «حداقل از زمانی که من آمدم، یعنی در چهار ماه گذشته، دانشجویان این موضوع لزوم افزایش امنیت منطقه را بارها مطرح کردند تا بهخصوص در خیابان پشتی دانشگاه و برخی خیابانهای اطراف، هم برای خودشان و هم برای ماشینهایشان امنیت افزایش پیدا کند. چه تضمینی وجود دارد این حادثه فردا برای دانشجوی دیگری اتفاق نیفتد؟»
یکی از دوستان امیرمحمد خالقی هم به روزنامه اینترنتی فراز گفت: «حراست دانشگاه اصلا به موضوع چاقو خوردن یک دانشجو در نزدیکی خوابگاه توجهی نداشت و تا زمان حضورش در بیمارستان، هیچ پیگیری برای وضعیت درمان امیرمحمد انجام ندادند. حتی شماره موبایل خانواده این دانشجو را هم در اختیار دوستانش قرار ندادند. ما بارها پیش از این از دانشگاه درخواست داشتیم برای امنیت این ورودی اقدامی انجام دهد. برای مثال یک کیوسک پلیس آنجا مستقر شود یا روشنایی آن محدوده افزایش یابد. با این حال مسئولان گفتند این موضوع را از نیروی انتظامی پیگیری کردهاند، ولی نتیجهای نداشته است. ما از مسئولان درخواست داریم از طرف دانشگاه علیه کلانتری شکایت ثبت کنند.»
این اتفاق موجب شد طی ۲۴ ساعت گذشته، صدها دانشجوی دانشگاه تهران خاطراتشان را از سرقت وسایل مهم و باارزش خود، گشتهای ممتد نیروهای حراست برای برخورد با دختران مخالف حجاب اجباری یا بیتوجهی کامل کلانتری این منطقه به افزایش چشمگیر سرقتها خیابانی را در شبکههای اجتماعی روایت کنند.