به گزارش نیویورکپست، این روزها در تلفن همراه از باتری لیتیومــیونی استفاده میکنند که از دهه ۱۹۹۰ به دلیل قابلیت ذخیره انرژی در فضایی کوچک، به بخش مهمی از فناوریهای قابلحمل یا موبایل تبدیل شدهاند. این باتریها اگرچه بهسرعت شارژ میشوند و نسبت به دیگر باتریها عمر طولانیتری دارند، به این معنی نیست که عمر ابدی دارند.
ساندیپ آنیکریشنان، مدیر ارشد فناوری شرکت نوآفرین در زمینه باتری به نام لاینولت (Lionvolt)، میگوید که «عمر باتری گوشی به مرور زمان به دلیل دلیل «فرسایش الکتروشیمیایی داخلی» کاهش مییابد.
باتریها معمولا حدود دو سه سال -حدود ۵۰۰ بار شارژ- عمر میکنند، اما با انجام برخی کارها میتوان عمر باتری را طولانیتر کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پرهیز از وسواس حفظ شارژ ۱۰۰ درصدی
اولین کار این است که از وسواس در مورد شارژ کردن گوشی تا ۱۰۰ درصد دست بردارید، چون شاید این بهترین راه برای استفاده از گوشی در طول روز باشد، اما در درازمدت به باتری آسیب میزند.
همانطور که آنیکریشنان توضیح میدهد، دلیلش است که «باتریهای لیتیومــیونی هنگام نگهداری شارژ کامل برای مدت زمان طولانی تحت استرس بیشتری قرار میگیرند» و نگهداشتن گوشی با شارژ ۱۰۰ درصد فشارهای غیرضروری ایجاد میکند که باعث تسریع فرسودگی باتری میشود.
این در حالی است که شارژ بین ۲۰ تا ۸۰ درصد برای عمر باتری مفیدتر است. آنیکریشنان توصیه میکند گوشیتان را در طول روز شارژ کنید نه در طول شب تا بتوانید سطح شارژ را زیر نظر داشته باشید و قبل شارژ کامل، آن را از برق بکشید.
بهینهسازی شارژ باتری
بیشتر گوشیها یک سیستم مدیریت باتری داخلی دارند که بدون نیاز به کار خاصی از سمت شما، میتواند به حفظ عمر باتری کمک کند.
در آیفون، اگر به بخش «شارژ و سلامت باتری» (battery charging and health) در تنظیمات بروید، گزینهای برای فعال کردن «شارژ بهینه باتری» (optimized battery charging) میبینید. این تنظیمات با در نظر گرفتن روال شارژ معمولی و استفاده روزانه شما از گوشی، زمانی را که گوشی شما به شارژ بالای ۸۰ درصد نیاز دارد، مشخص میکند
گوشیهای اندروید هم ویژگی مشابهی به نام «شارژ تطبیقی» (adaptive charging) دارند که عمر باتری را بهینه میکند.
حین شارژ از گوشی استفاده نکنید
دمای گوشی در عمر باتری نقش «حیاتی» دارد. آنیکریشنان در این زمینه میگوید: «هم گرما و هم سرمای شدید به تخریب الکترودها منجر میشوند.» او توصیه میکند که حین شارژ از گوشی استفاده نکنید، «زیرا این کار گرمای بیش از حد تولید میکند که باعث تسریع تخریب شیمیایی میشود».
گذاشتن گوشی زیر بالش یا پتو هم مضر است، چون باعث داغ شدن گوشی میشود.
از شارژر خود گوشی استفاده کنید
درست است که استفاده از شارژرهای فوقسریع وسوسهانگیز است، استفاده مکرر از آنها به عمر باتری آسیب میرساند و بهترین کار این است که از شارژری استفاده کنید که سازنده گوشی توصیه کرده است.
شارژرهای ارزان و غیراستاندارد هم ممکن است جریان یا ولتاژ ناپایدار تولید کنند که خطر گرم شدن بیش از حد را به همراه دارد.