العربیه در گزارشی با اشاره به مانور بمبافکنهای بی-۵۲ آمریکا بر فرار خاورمیانه نوشت: این هفته، ارتش آمریکا تواناییهای خود را در خاورمیانه با پرواز بمبافکنهای بی-۵۲ و دیگر جنگندهها به نمایش گذاشت. به گزارش فرماندهی مرکزی ایالات متحده، این ماموریت پس از پایان استقرار دوماهه گروه ضربتی ناو هواپیمابر یواساس هری اس. ترومن در این منطقه انجام شد.
به گزارش اسرائیل هیوم، بمبافکن بی-۵۲، که به طور رسمی با عنوان «استراتوفورترس» شناخته میشود، توانایی حمل ۷۰,۵۴۷ پوند (حدود ۳۲ تن) تسلیحات را دارد و قدرت تخریبی عظیمی را نشان میدهد. این بمبافکن میتواند عملیات بمباران را از ارتفاعات بسیار بالا انجام دهد. این روزنامه اسرائیلی مینویسد، پس از تضعیف سامانههای دفاع ضد هوایی راهبردی جمهوری اسلامی در جریان عملیات نیروهای دفاعی اسرائیل، ایران بهطور فزایندهای در برابر عملیات بمبافکنهای سنگین در حریم هوایی خود آسیبپذیر شده است.
این نمایش قدرت نظامی آمریکا پس از ارسال ۱,۸۰۰ بمب سنگین هدایتشونده امکی-۸۴ (MK-84) به اسرائیل صورت میگیرد؛ محمولهای که پیشتر به دلیل نگرانیهای دولت بایدن در مورد درگیریهای غزه به تعویق افتاده بود. این تسلیحات که هرکدام ۱,۹۸۴ پوند (حدود ۹۰۰ کیلوگرم) وزن دارند، با سیستمهای هدایت دقیق آمریکایی سازگار بوده و توان عملیاتی اسرائیل را بهطور قابل توجهی افزایش میدهند.
العربیه درباره مانور بمبافکنهای بی-۵۲ بر فراز خاورمیانه مینویسد، این پرواز، که شامل دو بمبافکن بی-۵۲ مستقر در بریتانیا بود، از آسمان ۹ کشور در حوزه مسئولیت سنتکام عبور کرد. این ماموریت شامل سوختگیری هوایی و پرتاب مهمات بود و جنگندههای آمریکایی اف-۱۵ و جنگندههایی از چهار کشور شریک این بمبافکنها را اسکورت کردند.
به گزارش اسرائیل هیوم، این هواپیماها از پایگاه نیروی هوایی ایالات متحده در میلدنهال، بریتانیا، برخاستند و به سمت جنوب و سپس شرق بر فراز دریای مدیترانه حرکت کردند. پس از انجام عملیات سوختگیری هوایی، بمبافکنها به پایگاه خود در بریتانیا بازگشتند. این عملیات جامع توانایی نیروی هوایی آمریکا در نمایش قدرت در مسافتهای طولانی را نشان داد و در عین حال توانایی کامل عملیاتی خود را از طریق پشتیبانی سوختگیری در هوا حفظ کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ژنرال اریک کوریلا، فرمانده سنتکام، گفت: «ماموریتهای نیروی ضربت بمبافکن قدرت پروژهسازی آمریکا، تعهد به امنیت منطقه و توانایی واکنش به هر بازیگر دولتی یا غیردولتی که به دنبال گسترش یا تشدید درگیری در منطقه سنتکام باشد را نشان میدهد.»
مقامات آمریکایی اعلام کردهاند که ارتش از تواناییها و داراییهای کافی برای مقابله با هرگونه تهدید از این منطقه برخوردار است.
به گزارش العربیه، استقرار بمبافکنهای بی-۵۲ بخشی از یک استراتژی گستردهتر برای توازن منابع نظامی آمریکا در خاورمیانه است، بهویژه با توجه به چرخه ورود و خروج ناوهای هواپیمابر در این منطقه. در ماه نوامبر، در حالی که ناو هواپیمابر یواساس آبراهام لینکلن منطقه را ترک میکرد، چندین بمبافکن بی-۵۲ و هواپیماهای سوخترسان به منطقه اعزام شدند تا حضور نظامی مداوم آمریکا را تضمین کنند. از زمان حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، ایالات متحده حضور نظامی خود در منطقه را به طور قابل توجهی افزایش داده است، اگرچه ناو ترومن اوایل این ماه منطقه را ترک کرد و در حال حاضر هیچ ناو هواپیمابر آمریکایی در خاورمیانه حضور ندارد.
براساس این گزارش، داراییهای نظامی آمریکا، بهویژه در دریای سرخ، نقش مهمی در خنثیسازی حملات حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی از یمن داشتهاند که کشتیهای نظامی و تجاری و همچنین اسرائیل را هدف قرار دادهاند. دولت ترامپ متعهد به مقابله با حوثیها بوده همراه با تلاشهای مداوم برای کاهش تواناییهای نظامی آنها، این شبه نظامیان را دوباره بهعنوان یک سازمان تروریستی معرفی کرده است.
علاوه بر این، ایالات متحده بار دیگر موضع خود را در مورد جمهوری اسلامی تکرار و تاکید کرده است که از دستیابی آن به سلاح هستهای جلوگیری میکند. العربیه مینویسد، هرگونه اقدام نظامی که برای خنثی کردن برنامه هستهای ایران ضروری تشخیص داده شود، به تواناییهایی نیاز دارد که در حال حاضر فقط آمریکا از آن برخوردار است، از جمله توانایی حمله به تاسیسات زیرزمینی مستحکم.