پوتین از قرارداد احتمالی با آمریکا در مورد آلومینیوم و عناصر کمیاب خبر داد

روسیه پس از چین، برزیل، هند و استرالیا، پنجمین ذخایر بزرگ فلزهای خاکی کمیاب در جهان را دارا است و میزان ذخایر روسیه حدود ۳.۸ میلیون تن برآورد شده است

دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین‌ــ REUTERS

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، به آمریکا پیشنهاد داد که در چارچوب یک توافق اقتصادی، در اکتشاف مشترک ذخایر عناصر خاکی کمیاب روسیه همکاری کند و همچنین، آلومینیوم روسیه در بازار داخلی آمریکا عرضه شود.

به گزارش رویترز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، پیش‌تر اعلام کرده بود که «توافق‌های بزرگی در زمینه توسعه اقتصادی با روسیه» صورت خواهد گرفت. ظرف دو ساعت پس از این اظهارنظر ترامپ، پوتین ریاست نشستی با وزرا و مشاوران اقتصادی‌اش درباره فلزهای خاکی کمیاب را بر عهده گرفت.

پوتین پس از این نشست در تلویزیون دولتی روسیه اعلام کرد: «ما، به‌عنوان پیشنهاد، آماده‌ایم (پروژه‌های مشترکی را) به شرکای آمریکایی‌مان ارائه دهیم و وقتی می‌گویم شرکا، منظورم فقط نهادهای دولتی و اداری نیست، بلکه شرکت‌ها نیز است، البته اگر به همکاری مشترک علاقه داشته باشند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او افزود: «ما بی‌تردید، می‌خواهم بر این نکته تاکید کنم، منابعی از این دست را بیشتر از اوکراین در اختیار داریم.» پوتین همچنین اشاره کرد که توافق احتمالی بین آمریکا و اوکراین در زمینه فلزهای خاکی کمیاب مایه نگرانی روسیه نیست.

بر اساس داده‌های سازمان زمین‌شناسی آمریکا، روسیه پس از چین، برزیل، هند و استرالیا، پنجمین ذخایر بزرگ فلزهای خاکی کمیاب در جهان را دارا است و میزان ذخایر روسیه حدود ۳.۸ میلیون تن برآورد شده است.

فلزهای خاکی کمیاب برای تولید آهن‌رباهایی استفاده می‌شوند که در وسایلی مانند خودروهای برقی، تلفن‌های همراه، سامانه‌های موشکی و سایر تجهیزات الکترونیک کاربرد دارند. 

پوتین گفت توافق‌های احتمالی برای اکتشاف فلزهای خاکی کمیاب می‌تواند به ذخایر موجود در مناطق شرقی اوکراین که در جریان جنگ تحت کنترل روسیه در آمده است نیز گسترش پیدا کند.

او همچنین اشاره کرد که شرکت‌های روسی می‌توانند سالانه تا ۲ میلیون تن آلومینیوم به بازار آمریکا عرضه کنند، مشروط بر اینکه این بازار مجددا باز شود. پیش از اعمال تعرفه‌های سنگین در سال ۲۰۲۳، روسیه سهمی ۱۵ درصدی در آلومینیوم وارداتی آمریکا داشت.

پوتین پیشنهاد داد که روسیه و آمریکا می‌توانند در زمینه تولید انرژی آبی و آلومینیوم در منطقه کراسنویارسک سیبری که پایگاه شرکت روسال، بزرگ‌ترین تولیدکننده آلومینیوم روسیه، است همکاری کنند. او برآورد کرد که میزان سرمایه‌گذاری احتمالی در این پروژه ۱۵ میلیارد دلار خواهد بود.

پوتین همچنین گفت پروژه‌های مشترک دو کشور می‌توانند به بخش انرژی نیز گسترش یابند و برخی شرکت‌های روسیه و آمریکا در این زمینه در تماس‌اند، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

بیشتر از جهان