صدها فلسطینی روز سهشنبه در اتفاقی کمسابقه و نادر، در دستکم سه نقطه از نوار غزه علیه گروه شبهنظامی حماس و در مخالفت با جنگ، تظاهرات کردند.
به گزارش تایمز اسرائیل، تصاویر منتشرشده از نوار غزه حدود ۱۰۰ نفر از ساکنان بیت لاهیا در شمال این منطقه را نشان میدهد که برای پایان دادن به جنگ و همچنین پایان دادن به حکومت حماس تظاهرات کردهاند.
در این تصاویر، برخی تظاهراتکنندگان تابلوهایی در دست دارند که روی آن نوشته شده است: «جنگ را متوقف کنید» و «کودکان در فلسطین میخواهند زندگی کنند»
علاوه بر این، در چند ویدیو دیده میشود که ساکنان غزه فریاد میزدند: «حماس برو بیرون»، «تروریستهای حماس»، «مردم میخواهند حماس را سرنگون کنند» و «آری به صلح، نه به جنگ»
مقابل بیمارستان اندونزی در نوار غزه هم تجمعی برگزار شد که در آن، برخی معترضان پرچم سفید در دست داشتند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ساعاتی پس از اولین تظاهرات، در کمپ آوارگان جبالیا در شمال غزه تظاهرات دیگری علیه جنگ و همچنین علیه گروه حماس برگزار شد که در آن دهها تظاهراتکننده لاستیکها را آتش زدند و شعار دادند: «ما غذا احتیاج داریم»
با انتشار اخبار تظاهرات، در سراسر غزه چند تظاهرات دیگری به راه افتاد، از جمله در شهر جنوبی خان یونس که معترضان علیه حماس شعارهایی سر دادند و خواهان پایان دادن به درگیریهای کنونی در غزه شدند.
حماس در مورد اعتراضها به طور رسمی اظهارنظر نکرده است، اما برخی رسانهها در غزه، از جمله رسانههای مرتبط با این گروه، بدون اشاره به مخالفت تظاهراتکنندگان با حماس، عکسها و فیلمهایی از این تظاهرات را تحت عنوان «تظاهرات توقف جنگ» منتشر کردند.
این اعتراضها علیه حماس در غزه رویدادی نسبتا نادر است. حماس از حدود نزدیک به دو دهه پیش با بیرون راندن تشکیلات خودگردان فلسطین از نوار غزه، این منطقه را به سیطره خود درآورد و با اینکه از زمان آغاز جنگ حماس و اسرائیل، انتفادها از حکومت حماس بر نوار غزه بالا گرفت، تظاهرات گسترده علیه این گروه بهندرت شکل گرفته بود. آخرین تظاهرات در نوار غزه علیه حماس ژانویه ۲۰۲۴ برگزار شد؛ زمانی که فلسطینیها در دیرالبلاح و خان یونس، خواستار پایان جنگ، پایان حکومت حماس بر غزه و آزادی گروگانهای اسرائیلی شدند.
با این حال قبل از جنگ نیز تظاهرات ضد حماس رویداد نادری محسوب و اغلب از سوی این گروه با خشونت سرکوب میشد.
بنا به اعلام وزارت بهداشت حماس، جنگ بین اسرائیل و حماس که با حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل آغاز شد، بیش از ۵۰ هزار فلسطینی را در غزه کشته است. این آمار به طور مستقل تایید نشده و قربانیان عضو حماس و غیرنظامیان تفکیک نشده است.
اسرائیل مدعی است که به دنبال به حداقل رساندن تلفات غیرنظامیان است و تاکید میکند که حماس از غیرنظامیان در غزه به عنوان سپر انسانی استفاده میکند و از مناطق غیرنظامی از جمله خانهها، بیمارستانها، مدارس و مساجد برای جنگ بهره میبرد.
بنابر ویدیوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، در پی مخالفت حماس با پیشنهادهای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، برای آزادی گروگانها و آتشبس و آغاز مجدد حملات اسرائيل به غزه، اعتراضها به حماس در این منطقه تشدید شده است و مردم بیش از گذشته، خواهان خروج این گروه شبهنظامی از غزهاند.
گروه شبهنظامی حماس با انتشار ویدیویی جدید مدعی شد که دو گروگان اسرائیلی از دولت بنیامین نتانیاهو میخواهند به گروگانهای آزادشده اجازه دهد درباره شرایط اسارتشان در نوار غزه صحبت کنند. این ویدیو را گردانهای القسام نزدیک به یک هفته پس از آن منتشر کرد که حماس تمدید مرحله اول آتشبس را نپذیرفت و نیروهای دفاعی اسرائیل حملاتشان به غزه را از سر گرفتند.
در پی انتشار این ویدیو و درخواستها برای آزادی گروگانهای اسرائیلی، سهشنبه شب تظاهراتی در اسرائیل برگزار شد. معترضان از بنیامین نتانیاهو خواستند حمله به غزه را متوقف کند تا گروگانها سالم بماند.
پس از اینکه اسرائیل آتشبس دو ماهه را عملا کنار گذاشت، یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، گفت که ارتش حملات هوایی، زمینی و دریایی را تشدید کرده است و غیرنظامیان را به بخش جنوبی غزه منتقل خواهد کرد. کاتز افزود که اسرائیل تا وقتی حماس گروگانهای بیشتری را آزاد نکند و کاملا نابود و ضعیف نشود، به کارزارش ادامه خواهد داد.
حملات هوایی اسرائیل در این هفته خسارات جدی به حماس وارد کرد و به کشته شدن برخی مقامهای ارشد این گروه منجر شد.