پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا در حالی که تنشها با جمهوری اسلامی رو به افزایش است و واشینگتن بر ادامه حملهها به حوثیها، گروه مورد حمایت تهران تاکید دارد، دستور اعزام دومین ناو جنگی را به خاورمیانه صادر کرد.
به گزارش بلومبرگ، ناو «کارل وینسون» پس از تکمیل تمرینهای نظامی در منطقه هند و اقیانوس آرام وارد منطقه خواهد شد. وزارت دفاع همچنین ماموریت گروه ضربتی ناو هواپیمابر «هری اس. ترومن» را در منطقه تمدید کرده است.
شان پارنل، سخنگوی ارشد پنتاگون، در بیانیهای اعلام کرد که هگست، دستور داده است که گروه ضربتی ناو هواپیمابر «هری اس. ترومن» در منطقه خاورمیانه باقی بماند تا «از تلاشهای بازدارندگی منطقهای و حفاظت از نیروها حمایت کند.»
این گروه ضربتی به رهبری ناو هواپیمابر «یواساس هری اس. ترومن» در اواسط دسامبر وارد منطقه مسئولیت سنتکام شد، که خاورمیانه را پوشش میدهد، تا در جنگ نیروی دریایی ایالات متحده علیه حوثیهای یمن مشارکت کند.
حضور غیرمعمول دو ناو هواپیمابر آمریکا در منطقه، نمایش قدرت ایالات متحده در زمانی است که دونالد ترامپ دو گزینه توافق یا بمباران تاسیسات هستهای را پیش روی رهبر جمهوری اسلامی قرار داده است.
پنتاگون روز سهشنبه اعلام کرد که ایالات متحده بهطور رسمی ماموریت یک ناو هواپیمابر در خاورمیانه را تمدید کرده و ناو دیگری را به این منطقه اعزام میکند. یک ناو سوم نیز، درحالیکه تمرکز اصلی بر منطقه مسئولیت ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) افزایش یافته به سمت غرب اقیانوس آرام حرکت میکند تا حضور ایالات متحده را در آنجا حفظ کند.
ارتش آمریکا در هفتههای اخیر به دنبال هشدار دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا درباره حملهها در دریای سرخ، بهطور قابلتوجهی حملات خود علیه حوثیها را تشدید کرده است و گروه ضربتی ترومن در این عملیات مشارکت داشته است.
بیزینس اینسایدر به نقل از پارنل نوشت، گروه ضربتی ناو هواپیمابر «کارل وینسون»، که به رهبری ناو «یواساس کارل وینسون» با جنگندههای رادارگریز اف-۳۵ سی F-35C تجهیز شده است، پس از تکمیل تمرینات برنامهریزیشده در منطقه هند و اقیانوس آرام، وارد منطقه مسئولیت سنتکام خواهد شد تا «به ایجاد ثبات منطقهای، بازدارندگی در برابر تجاوز و محافظت از جریان آزاد تجارت در منطقه» ادامه دهد.
براساس این گزارش، مشخص نیست که این دو گروه ضربتی نیروی دریایی تا چه مدت در خاورمیانه همپوشانی خواهند داشت، اما این حضور یک نمایش قدرت قابل توجه است. آخرین بار نیروی دریایی ایالات متحده در تابستان گذشته دو ناو هواپیمابر را در این منطقه مستقر کرده بود، زمانی که حوثیها موشکها و پهپادهایی را به سمت کشتیهای دریای سرخ و خلیج عدن شلیک کردند.
پارنل همچنین گفت که هگست دستور اعزام هواپیماهای بیشتری را به خاورمیانه داده است. ایالات متحده در حال انتقال هواپیماهای تهاجمی ای-۱۰ (A-10) و بمبافکنهای رادارگریز بی-۲ (B-2) به این منطقه است. ناو وینسون نیز یک بال هوایی قابل توجه را همراه خود دارد.
سخنگوی پنتاگون گفت: «هگست بارها تاکید کرده است که اگر جمهوری اسلامی یا نیروهای نیابتی آن، کارکنان و منافع آمریکایی در منطقه را تهدید کنند، ایالات متحده اقدام قاطعانهای برای دفاع از شهروندان خود انجام خواهد داد.»
اظهارات او بازتاب سخنان دونالد ترامپ است که روز دوشنبه اعلام کرد، اگر حوثیها حملههای خود را متوقف نکنند، حملههای آمریکا علیه آنها ادامه خواهد داشت. ترامپ هشدار داد که «درد واقعی هنوز در راه است» هم برای حوثیها و هم جمهوری اسلامی.
به نوشته بیزینس اینسایدر، درحالیکه ایالات متحده نیروهای خود را در خاورمیانه مستقر میکند، پنتاگون اعلام کرد که گروه ضربتی ناو هواپیمابر نیمیترز، به رهبری ناو قدیمی «یواساس نیمیترز»، استقرار خود را در غرب اقیانوس آرام آغاز کرده است تا حضور ناوهای هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا را در آن منطقه حفظ کند.
بیزینس اینسایدر مینویسد، پیشتر نگرانیهایی مطرح شده بود مبنی بر اینکه تمرکز زیاد بر اعزام ناوهای هواپیمابر و سایر کشتیهای جنگی به خاورمیانه، باعث ایجاد خلا در حضور نیروهای ایالات متحده در منطقه هند و اقیانوس آرام خواهد شد، منطقهای که رقیب اصلی آمریکا، چین، در آن حضور دارد و بهعنوان یک چالش اولویتدار در نظر گرفته میشود.