شما سالها منتظر یک خودرو برقی جدید از نیسان میمانید و ناگهان همزمان سه مدل از راه میرسند. این خودروساز ژاپنی مدلهای جدیدی از میکرای سوپرمینی، لیف ساخت بریتانیا و شاسیبلند کوچک جوک را معرفی کرده است. همه این خودروها تمام برقی خواهند بود.
میکرای جدید نخستین مدلی خواهد بود که امسال عرضه میشود، با طراحی که یادآور مدل محبوب و پر از انحنای میکرای کی۱۱ (K11) در اوایل دهه ۱۹۹۰ است. این مدل جدید در مرکز طراحی نیسان در پدینگتون لندن طراحی شد و چراغهای روشنایی روز دایرهای و برجستهای دارد که در جلو با چراغهای اصلی از هم جدا شدهاند و به میکرای جدید ظاهری بامزه بخشیدهاند.
ابعاد این خودرو بسیار شبیه به مدل جدید رنو ۵ است که اشتراکهای زیادی با آن دارد. نیسان با این خودروساز فرانسوی هم در اتحاد است. این یعنی با وجود آنکه میکرا در بریتانیا طراحی شده است، در کنار رنو و در کارخانه این شرکت در دوئه فرانسه ساخته خواهد شد.
میکرا از پلتفرم آمپر اسمال (AmpR Small) گروه رنو استفاده خواهد کرد؛ به این معنا که دو گزینه باتری خواهد داشتــ ۴۰ کیلوواتساعت و ۵۲ کیلوواتساعتــ که برد اعلامشده برای باتری بزرگتر بیش از ۴۰۰ کیلومتر و برای باتری کوچکتر کمی کمتر از ۳۲۰ کیلومتر خواهد بود. فروش آن پیش از پایان سال جاری آغاز خواهد شد.
نسل سوم خودرو لیف نیز قرار است امسال عرضه شود و مانند مدل پیشین، در کارخانه نیسان در ساندرلند ساخته خواهد شد. لیف اصلی که سال ۲۰۱۰ عرضه شد، نخستین خودرو برقی تولید انبوه در جهان بود و نسل دوم آن در سال ۲۰۱۷ معرفی شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این بار لیف با ظاهری نو و بهصورت یک خودرو نیمهشاسی بازطراحی شده؛ با بخش جلویی صیقلی که با سبک طراحی کنونی نیسان هماهنگ است؛ سبکی که در شاسیبلند برقی بزرگتر این شرکت، آریا، نیز ظاهر میشود.
لیف جدید تنها در ظاهر با آریا اشتراک ندارد، بلکه از همان پلتفرم سیامافــئیوی (CMF-EV) استفاده میکند که در مدل جدید رنو سنیک ئیــتک (Scenic E-Tech) نیز به کار رفته است. این یعنی احتمالا باتریهای مشابهی نیز استفاده خواهند شد. در آریا، دو گزینه باتریــ یک باتری ۶۳ کیلوواتساعتی با برد اعلامشده ۴۰۴ کیلومتر و یک باتری ۸۷ کیلوواتساعتی با برد ۵۳۰ کیلومترــ وجود دارد. در سنیک، باتری بزرگتر به برد اعلامشده ۶۱۰ کیلومتر میرسد که لیف جدید با ابعاد کوچکتر و شکل بدنه آیرودینامیکتر خود اصولا باید قادر باشد به برد باتری مشابه برسد.
ورود لیف جدید به کارخانه در ساندرلند بخشی از پروژه ئیوی۳۶زیرو (EV36Zero) نیسان است که با هدف تبدیل این کارخانه به یک مرکز خودروهای برقی انجام میشود، مرکزی که خودروهای برقی، انرژی تجدیدپذیر و تولید باتری را کنار هم قرار میدهد.
سومین خودرو تمامبرقی جدید نیسانــ «جوک» جدیدــ نیز در ساندرلند ساخته خواهد شد. جوک برای نیسان موفقیت بزرگی بود و خودرو فعلی در شمال شرقی تولید میشود. این نخستین بار است که این خودرو بهطور کامل برقی میشود.
تصویر کمنور و تاریکی که نیسان منتشر کرده، نشان میدهد این خودرو ابعاد معمول و شناختهشده «جوک» را حفظ خواهد کرد، از جمله خط پنجره عقبی روبهبالا و بخش عقبی کوتاه. با این حال، انتظار میرود ابعاد این خودروــ در پاسخ به انتقادهایی که به فضای پای عقب خودرو فعلی وارد شده است، بزرگتر شودــ چرا که احتمال دارد همان پلتفرم «سیامافــئیوی» را داشته باشد که نیسان لیف جدید دارد.
گفته شده است که طراحی این خودرو به خودرو مفهومی عجیب هایپر پانچ که در نمایشگاه خودرو توکیو ۲۰۲۳ به نمایش درآمد، شباهت زیادی دارد، هرچند باتریها و برد احتمالی آن احتمالا مشابه نیسان لیف جدید خواهند بود. انتظار میرود «جوک» جدید اواخر سال ۲۰۲۶ وارد بازار شود.
یک نیسان قشقایی جدید که انتظار میرود آن هم به صورت کاملا برقی عرضه شود، احتمال دارد پس از لیف و جوک وارد خط تولید در ساندرلند شود، هرچند این اتفاق پیش از سال ۲۰۲۷ رخ نخواهد داد.
تا آن زمان، سامانه هیبریدی ئیــپاور (e-Power) در قشقاییــ که موتور خودرو را برای تامین انرژی از طریق یک باتری به کار میگیردــ در حال ارتقا است تا انتشار گازها، بهرهوری و نرمی عملکرد را بهبود دهد، با این هدف که تجربه رانندگی را به یک خودرو کاملا برقی نزدیکتر کند.
دیوید ماس، معاون ارشد تحقیق و توسعه منطقهای نیسان در بخش آفریقا، خاورمیانه، هند، اروپا و اقیانوسیه، درباره مدلهای جدید گفت: «ما علاوه بر استقبال از بازگشت میکرا بهعنوان یک خودرو برقی و نسل سوم لیف ما که ساختارشکن و تحولآفرین است، در یکی از محبوبترین فناوریهایمان هم گامهای مهمی برداشتهایم. با معرفی ئیــپاور و بازآفرینی و بهسازی مفهوم هیبریدــ بهگونهای که آن را از هیبریدهای رایج، بیصداتر و کنشپذیرتر کردیمــ اکنون بهروزرسانیهای پیش رو برای ئیــپاور آن را حتی کارآمدتر و نرمتر میکند و از نظر کلی، آن را به تجربه رانندگی با یک خودرو تمامبرقی نزدیکتر خواهد کرد. این سامانه همچنان سیستم تولید و انتقال نیروی موردعلاقه خریدارانی خواهد بود که از حس رانندگی برقی لذت میبرند، اما نمیخواهند خودرو را شارژ کنند.»
© The Independent